Zoznam tenistov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam špičkových tenistov.

Aby bol tento zoznam rozumnej veľkosti sú v ňom uvádzaní iba hráči, ktorí sa nachádzali v oficiálnych rebríčkoch dvojhry v prvej 25 v "Otvorenej ére"; boli najvyššie hodnotení pred Otvorenou érou; dostali sa aspoň do štvrťfinále dvojhry grandslamového turnaja; zúčastnili sa turnajov Masters/ATP Tour World Championships/Tennis Masters Cup; získali medailu v dvojhre na Olympijských hrách; vyhrali grandslamový turnaj alebo Olympijské hry vo štvorhre; alebo sa stali svetovou jednotkou v dvojhre alebo vo štvorhre.

Hráči, ktorí vyhrali viac ako jeden grandslamový titul v dvojhre alebo boli svetovou jednotkou v dvojhre sú hrubo zvýraznení. Informácia o jednotlivom hráčovi obsahuje rok narodenia a úmrtia, krajinu pôvodu alebo občianstva, a úspechy týkajúce sa dvojhry, pokiaľ nie je uvedené inak.

A[upraviť | upraviť kód]

  • Andre Agassi (1970-) - (USA USA) - víťaz 8 grandslamových turnajov v dvojhre • víťaz Wimbledon 1992, finalista 1999, semifinalista 1995/2001, štvrťfinalista 1991/1993 • víťaz US Open 1994/1999, finalista 1990/1995/2002/2005, semifinalista 1988/1989, štvrťfinalista 1992/2001/2004 • víťaz Australian Open 1995/2000/2001/2003 • víťaz French Open 1999, finalista 1990/1991, semifinalista 1988/1992, štvrťfinalista 1995/2001/2002/2003 • zlatá olympijská medaila 1996 • víťaz ATP Tour Championships 1990 • víťaz 17 turnajov Masters Series (rekord) • 101 týždňov hráč č. 1
  • Ronald Agenor (1964-) - (Haiti Haiti) - štvrťfinalista French Open 1989 • hráč č. 22 v roku 1989
  • Juan Aguilera (1962-) - (Španielsko Španielsko) - víťaz 1 turnaja Masters Series • hráč č. 7 v roku 1984
  • Karim Alami (1973) - (Maroko Maroko) - hráč č. 25 v roku 2000
  • Pieter Aldrich (1965) - (Južná Afrika Južná Afrika) - víťaz štvorhry Australian Open 1990 • víťaz štvorhry US Open 1990 • hráč č. 1 vo štvorhre v roku 1990
  • Fred Alexander (1880-1969) (USA USA) - víťaz Australian Championships 1908
  • John Alexander (1951-) - (Austrália Austrália) - hráč č. 8 v roku 1975
  • Wilmer Allison, Jr. (1904-1977) (USA USA) - víťaz U.S. Championships 1935 • hráč č. 4 v rokoch 1932/1935
  • Nicolás Almagro (1985-) - (Španielsko Španielsko) - štvrťfinalista French Open 2008/2010 • hráč č. 9 v roku 2011
  • Manuel Alonso (1895-1984) (Španielsko Španielsko) - semifinalista Wimbledon 1921 • štvrťfinalista U.S. Championships 1922/1923/1925/1927 • hráč č. 5 v roku 1927
  • Victor Amaya (1954-) - (USA USA) - hráč č. 15 v roku 1980
  • Mal Anderson (1935-) (Austrália Austrália) - víťaz U.S. Championships 1957 • víťaz štvorhry French Championships 1957 • hráč č. 2 v rokoch 1957/1958
  • Igor Andrejev (1983-) (Rusko Rusko) - štvrťfinalista French Open 2007 • hráč č. 18 v roku 2008
  • John Andrews (1952-) (USA USA) - 1975 French Open štvrťfinalista
  • Vijay Amritraj (1953-) - (India India) - štvrťfinalista Wimbledon 1973/1981 • štvrťfinalista U.S. Open 1973/1974 • hráč č. 16 v roku 1980
  • Mario Ančić (1984-) - (Chorvátsko Chorvátsko) - bronzový medailista na Olympijských hrách 2004 • semifinalista Wimbledon 2004, štvrťfinalista 2006 • hráč č. 7 v roku 2006
  • Matt Anger (1963-) (USA USA) - hráč č. 23 v roku 1986
  • Paul Annacone (1963-) - (USA USA) - víťaz štvorhry Australian Open 1985 • štvrťfinalista Wimbledon 1984 • hráč č. 12 v roku 1986
  • Hicham Arazi (1973) - (Maroko Maroko) - štvrťfinalista French Open 1997/1998 • štvrťfinalista Australian Open 2000/2004 • hráč č. 22 v roku 2001
  • Jimmy Arias (1964-) - (USA USA) - semifinalista U.S. Open 1983 • hráč č. 5 v roku 1984
  • Jordi Arrese (1964-) - (Španielsko Španielsko) - strieborný medailista na Olympijských hrách 1992 • hráč č. 23 v roku 1991
  • Arthur Ashe (1943-1993) - (USA USA) - víťaz U.S. Open 1968, finalista 1972 • víťaz Australian Open 1970, finalista 1971 • víťaz Wimbledon 1975, semifinalista 1968/1969; štvrťfinalista French Open 1970/1971 • hráč č. 2 v roku 1975
  • Simon Aspelin (1974-) - (Švédsko Švédsko) - víťaz štvorhry U.S. Open 2007

B[upraviť | upraviť kód]

  • Boris Becker (1967-) - (Nemecko Západné Nemecko/NemeckoNemecko) - víťaz šiestich grandslamových turnajov v dvojhre • víťaz Wimbledon 1985/1986/1989, finalista 1988/1990/1991/1995 • víťaz U.S. Open 1989 • víťaz Australian Open 1991/1996, štvrťfinalista (ako nováčik) 1984 • semifinalista French Open 1987/1989/1991 • víťaz Masters 1988, víťaz ATP Tour Championships 1992/1995 • 12 týždňov ako hráč č. 1
  • Mike Belkin (1945-) - (Kanada Kanada) - štvrťfinalista Australian Championships 1968
  • Julien Benneteau (1981-) - (Francúzsko Francúzsko) - štvrťfinalista French Open 2006
  • Alberto Berasategui (1973-) - (Španielsko Španielsko) - finalista French Open 1994 • štvrťfinalista Australian Open 1998; hráč č. 7 v roku 1994
  • Tomáš Berdych - (Česko Česko) - štvrťfinalista Wimbledon 2007 • hráč č. 9 v roku 2007;
  • Jay Berger (1966-) - (USA USA) - štvrťfinalista U.S. Open 1989 • štvrťfinalista French Open 1989 • hráč č. 7 v roku 1990
  • Christian Bergström (1967) - (Švédsko Švédsko) - štvrťfinalista Australian Open 1993
  • Paolo Bertolucci (1954) - (Taliansko Taliansko) - štvrťfinalista French Open 1973 • hráč č. 12 v roku 1973
  • Mahesh Bhupathi (1974-) - (India India) - víťaz štvorhry French Open 1999/2001; víťaz štvorhry Wimbledon 1999 (všetky s Paesom) • víťaz štvorhry U.S. Open 2002 (spolu s Mirnym)
  • Jonas Björkman (1972-) - (Švédsko Švédsko) - semifinalista U.S. Open 1997 • semifinalista Wimbledon 2006, štvrťfinalista 2003 • štvrťfinalista Australian Open 1998/2002 • víťaz štvorhry Australian Open 1998/1999/2001 (s Eltingh, Rafterom, Woodbridgom), finalista štvorhry 2007 • víťaz štvorhry French Open 2004/2005 (s Mirným); víťaz štvorhry Wimbledon 2002/2003/2004 (s Woodbridgeom) • hráč č. 4 v roku 1997 • 70 týždňov ako hráč č. 1 vo štvorhre
  • Byron Black (1969-) - (Zimbabwe Zimbabwe) - štvrťfinalista U.S. Open 1995 • štvrťfinalista Wimbledon 2000 • víťaz štvorhry French Open 1994 • hráč č. 22 v roku 1996
  • Wayne Black (1973-) - (Zimbabwe Zimbabwe) - víťaz štvorhry U.S. Open 2001 • víťaz štvorhry Australian Open 2005 (s Ullyettom)
  • James Blake (1979-) - (USA USA) - štvrťfinalista U.S. Open 2005/2006 • finalista Tennis Masters Cup 2006 • hráč č. 4 v roku 2006
  • Arnaud Boetsch (1968-) - (Francúzsko Francúzsko) - hráč č. 12 v roku 1996
  • Björn Borg (1956-) - (Švédsko Švédsko) - víťaz 11 grandslamových turnajov • víťaz French Open 1974/1975/1978/1979/1980/1981, štvrťfinalista 1976 • víťaz Wimbledon 1976/1977/1978/1979/1980, finalista 1981, štvrťfinalista 1973/1975; finalista U.S. Open 1976/1978/1980/1981, semifinalista 1975, štvrťfinalista 1979 • víťaz Masters 1979/1980, finalista 1975/1977 • 109 týždňov ako hráč č. 1
  • John Bromwich (1918-1999) - (Austrália Austrália) - víťaz dvoch grandslamových turnajov • víťaz Australian Championships 1939/1946 • víťaz štvorhry Australian Championships 1938/1939/1946/1947/1948/1949/1950 (s Quistom)
  • Jean Borotra (1898-1994) - (Francúzsko Francúzsko) - jeden zo "Štyroch mušketierov", víťaz French Championships 1924/1931, víťaz Wimbledon 1924/1926, víťaz Australian Championships 1928
  • Sergi Bruguera (1971-) - (Španielsko Španielsko) - víťaz dvoch grandslamových turnajov • víťaz French Open 1993/1994, finalista 1997
  • Bob Bryan (1978-) - (USA USA) - víťaz štvorhry French Open 2003, finalista štvorhry 2006 • víťaz štvorhry U.S. Open 2005/2008, finalista štvorhry 2003 • víťaz štvorhry Australian Open 2006/2007/2009/2010, finalista štvorhry 2004/2005 • víťaz štvorhry Wimbledon 2006, finalista štvorhry 2005/2007/2009 • víťaz štvorhry Tennis Masters Cup 2003/2004 • hráč č. 1 vo štvorhre (124 týždňov)
  • Mike Bryan (1978) - (USA USA) - víťaz štvorhry French Open 2003, finalista štvorhry 2005/2006 • víťaz štvorhry U.S. Open 2005 • víťaz štvorhry Australian Open 2006/2007, finalista štvorhry 2004/2005 • víťaz štvorhry Wimbledon 2006, finalista štvorhry 2005/2007 • víťaz štvorhry Tennis Masters Cup 2003/2004 • hráč č. 1 vo štvorhre (124 týždňov)
  • Earl "Butch" Buchholz (1940-) - (USA USA) - štvrťfinalista Australian Open 1969 • jeden z Handsome Eight
  • Don Budge (1915-2000) - (USA USA) - víťaz 6 grandslamových turnajov v dvojhre • víťaz Wimbledon 1937/1938 • víťaz United States Championships 1937/1938, finalista 1936 • víťaz French Championships 1938 • víťaz Australian Championships 1938 • prvý držiteľ Grand Slamu • 5 rokov hráč č. 1; kandidát za najlepšieho hráča všetkých čias

C[upraviť | upraviť kód]

  • Darren Cahill (1965-) - (Austrália Austrália) - semifinalista U.S. Open 1988 • hráč č. 22 v roku 1989
  • Oliver Campbell (1871-1953) - (USA USA) - víťaz 3 grandslamových turnajov • víťaz U.S. Championships 1890/1891/1892 • víťaz štvorhry 1888/1891/1892
  • Henri Cochet (1901-1987) - (Francúzsko Francúzsko) • 3 roky hráč č. 1, víťaz French Championships 1922/1926/1930/1932, víťaz Wimbledon 1927/1929, víťaz U.S. Championships 1928
  • Jimmy Connors (1952-) - (USA USA) - víťaz 8 grandslamových turnajov • víťaz Australian Open 1974, finalista 1975 (posledná účasť) • víťaz Wimbledon 1974/1982, finalista 1975/1977/1978/1984, víťaz štvorhry 1973 • víťaz U.S. Open 1974/1976/1978/1982/1983, finalista 1975/1977, víťaz štvorhry 1975 • semifinalista French Open 1979/1980/1984/1985 • víťaz Masters 1977 • 268 týždňov ako hráč č. 1
  • John Cooper (1946-) - (Austrália Austrália)
  • Patricio Cornejo (1944-) - (Čile Čile) - finalista štvorhry French Open 1972, finalista štvorhry US Open 1974.
  • Guillermo Coria (1982-) - (Argentína Argentína) - finalista French Open 2004, semifinalista 2003 • štvrťfinalista U.S. Open 2003/2005 • víťaz 2 turnajov Masters Series • hráč č. 3 v roku 2004
  • Álex Corretja (1974-) - (Španielsko Španielsko) - finalista French Open 1998/2001, semifinalista 2002 • víťaz ATP Tour Championships 1998 • víťaz 2 turnajov Masters Series • hráč č. 2 v roku 1999
  • Albert Costa (1975-) - (Španielsko Španielsko) - víťaz French Open 2002 • štvrťfinalista Australian Open 1997 • víťaz 1 turnaja Masters Series • hráč č. 6 v roku 2002
  • Carlos Costa (1968-) - (Španielsko Španielsko) - hráč č. 10 v roku 1992
  • Jim Courier (1970-) - (USA USA) - víťaz 4 grandslamových turnajov • víťaz French Open 1991/1992, finalista 1993, semifinalista 1994, štvrťfinalista 1996 • víťaz Australian Open 1992/1993, semifinalista 1994, štvrťfinalista 1995/1996 • U.S. Open finalista 1991, semifinalista 1992/1995 • finalista Wimbledon 1993, štvrťfinalista 1991 • finalista ATP Tour Championships 1991/1992 • víťaz 5 turnajov Masters Series • 58 týždňov hráč č. 1
  • Dick Crealy (1944-) - (Austrália Austrália)
  • Kevin Curren (1958-) - (Južná Afrika Južná Afrika/USA USA) - finalista Australian Open 1984 • finalista Wimbledon 1985, semifinalista 1983, štvrťfinalista 1990

Č[upraviť | upraviť kód]

  • Andrej Čerkasov - (Sovietsky zväz ZSSR/Rusko Rusko) - štvrťfinalista Australian Open 1990; štvrťfinalista U.S. Open 1990 • hráč č. 13 v roku 1991
  • Andrej Česnokov (1966-) - (Sovietsky zväz ZSSR/Rusko Rusko) - semifinalista French Open 1989 • víťaz dvoch turnajov Masters Series • hráč č. 9 v roku 1991

D[upraviť | upraviť kód]

  • Dwight Davis (1879-1945) - (USA USA)
  • Scott Davis - (USA USA)
  • Franco Davin - (Argentína Argentína) - štvrťfinalista French Open 1991
  • Nikolaj Davydenko (1981-) - (Rusko Rusko) - semifinalista French Open 2005/2007, štvrťfinalista 2006 • štvrťfinalista Australian Open 2005/2007 • semifinalista U.S. Open 2007 • semifinalista Tennis Masters Cup 2005 • víťaz jedného turnaja Masters Series • hráč č. 3 v roku 2006
  • Umberto de Morpurgo - (1896-??; Flag of Italy (1861–1946).svg Taliansko), bronzový medailista v dvojhre 1924, semifinalista French Championships 1930, štvrťfinalista 1929, štvrťfinalista Wimbledon 1928
  • Phil Dent - (Austrália Austrália) - finalista Australian Open 1974, štvrťfinalista 1968/1977 (január)/1979 • semifinalista French Open 1977 • štvrťfinalista Wimbledon 1977
  • Taylor Dent (1981-) - (USA USA)
  • Steve Denton (1956-) - (USA USA)
  • Filip Dewulf (1972-) - (Belgicko Belgicko) - semifinalista French Open 1997, štvrťfinalista 1998
  • Colin Dibley (1944-) - (Austrália Austrália) - semifinalista Austrália Open 1979 • štvrťfinalista Australian Open 1973
  • Eddie Dibbs (1951-) - (USA USA)
  • Mark Dickson - (USA USA) - štvrťfinalistaU.S. Open 1983
  • Arnaud di Pasquale (1979-) - (Francúzsko Francúzsko) - bronzový medailista Olympijských hier 2000
  • Novak Đoković (1987-) - (Srbsko a Čierna Hora Srbsko a Čierna Hora/Srbsko Srbsko) - víťaz 5 grandslamových turnajov v dvojhre • víťaz Australian Open 2008/2011/2012, štvrťfinalista 2009/2010 • víťaz Wimbledon 2011, semifinalista 2007/2010, štvrťfinalista 2009 • víťaz US Open 2011, finalista 2007/2010, semifinalista 2008/2009 • semifinalista French Open 2007/2008/2011, štvrťfinalista 2006/2010 • víťaz 10 turnajov Masters Series
  • Sláva Doseděl - (Česko Česko) - štvrťfinalista U.S. Open 1999
  • Scott Draper - (Austrália Austrália) - víťaz zmiešanej štvorhry Austrália Open 2005 so Stosurovou
  • Hendrik Dreekmann (1975-) - (Nemecko Nemecko) - štvrťfinalista French Open 1994
  • Brad Drewett (1958-) - (Austrália Austrália) - štvrťfinalista Australian Open 1975
  • Cliff Drysdale (1941-) - (Južná Afrika Južná Afrika) - jeden z "Handsome Eight"
  • Robin Drysdale (1952-) - (Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo) - štvrťfinalista Australian Open 1977 (december)
  • Pat Dupre (1954-) - (Belgicko Belgicko/USA USA) - semifinalista Wimbledon 1979 • štvrťfinalista U.S. Open 1979

E[upraviť | upraviť kód]

  • Stefan Edberg (1966-) - (Švédsko Švédsko) - víťaz 6 grandslamových turnajov • víťaz Australian Open 1985/1987, finalista 1990/1992/1993, semifinalista 1988/1991/1994, štvrťfinalista 1984/1989 • víťaz Wimbledon 1988/1990, finalista 1989, semifinalista 1987/1991/1993, štvrťfinalista 1992 • víťaz U.S. Open 1991/1992, semifinalista 1986/1987, štvrťfinalista 1996 (posledná účasť) • French Open 1989 finalista, štvrťfinalista 1985/1991/1993 • víťaz Masters 1989 • víťaz 4 turnajov Masters Series • 72 týždňov ako hráč č. 1
  • Younes El Aynaoui (1971-) - (Maroko Maroko) - štvrťfinalista Australian Open 2000/2003 • štvrťfinalista U.S. Open 2002/2003 • hráč č. 14 v roku 2003
  • Jacco Eltingh (1970-) - (Holandsko Netherlands) - špecialista na štvorhru • hráč č. 1 vo štvorhre v roku 1995
  • Roy Emerson (1936-) - (Austrália Austrália) - víťaz 13 grandslamových titulov v dvojhre
  • Thomas Enqvist (1974-) - (Švédsko Švédsko) - finalista Australian Open 1999, štvrťfinalista 1996 • štvrťfinalista Wimbledon 2001 • víťaz 3 turnajov Masters Series • hráč č. 4 v roku 1999
  • Nicolas Escudé (1976-) - (Francúzsko Francúzsko) - semifinalista Australian Open 1998 (ako nováčik) • štvrťfinalista Wimbledon 2001 • štvrťfinalista U.S. Open 1999 • hráč č. 17 v roku 2000
  • Kelly Evernden (1962) - (Nový Zéland Nový Zéland) - štvrťfinalista Australian Open 1987

F[upraviť | upraviť kód]

  • Roger Federer (1981-) - (Švajčiarsko Švajčiarsko) - víťaz 15 grandslamových turnajov • víťaz Wimbledon 2003/2004/2005/2006/2007/2009, finalista 2008, štvrťfinalista 2001, štvrťfinalista štvorhry 2000 • víťaz Australian Open 2004/2006/2007, finalista 2009, semifinalista 2005/2008 • víťaz U.S. Open 2004/2005/2006/2007/2008 • víťaz French Open 2009, finalista 2006/2007/2008, semifinalista 2005, štvrťfinalista 2001 • víťaz Tennis Masters Cup 2003/2004/2006/2007, finalista 2005 • víťaz 16 turnajov Masters Series • 237 [za sebou nasledujúcich] týždňov (rekord) ako hráč č. 1 • kandidát za najlepšieho hráča všetkých čias.
  • Peter Feigl (1951-) - (Rakúsko Rakúsko) - štvrťfinalista Australian Open 1978
  • Wayne Ferreira - (1971-) - (Južná Afrika Južná Afrika) - semifinalista Australian Open 1992 (druhá účasť) /2003 • štvrťfinalista U.S. Open 1992 • štvrťfinalista Wimbledon 1994 • strieborný olympijský medailista v štvorhre 1992 • víťaz 2 turnajov Masters Series • hráč č. 6 v roku 1995
  • David Ferrer - (Španielsko Španielsko) - semifinalista US Open 2007 • štvrťfinalista French Open 2005/2008 • štvrťfinalista Australian Open 2008 • hráč č. 4 v roku 2008
  • Juan Carlos Ferrero (1980-) - (Španielsko Španielsko) - víťaz jedného grandslamového turnaja • víťaz French Open2003, finalista 2002, semifinalista 2001 • finalista U.S. Open 2003 • štvrťfinalista Wimbledon 2007 • finalista Tennis Masters Cup 2002 • víťaz 4 turnajov Masters Series • 8 týždňov ako hráč č. 1
  • Wojciech Fibak (1952-) - (Poľsko Poľsko) - štvrťfinalista French Open 1977/1980; štvrťfinalista Wimbledon 1980; štvrťfinalista U.S. Open 1980
  • Marcelo Filippini (1967) - (Uruguaj Uruguaj) - štvrťfinalista French Open 1999
  • Jaime Fillol (1946-) - (Čile Čile) - finalista štvorhry French Open 1972 • finalista štvorhry US Open 1974 • hráč č. 14 v roku 1974.
  • Mardy Fish (1981) - (USA USA)- štvrťfinalista Australian Open 2007 • hráč č. 49 v roku 2006
  • Ken Flach - (USA USA) - špecialista na štvorhru
  • Peter Fleming - (USA USA) - štvrťfinalista Wimbledon 1980
  • Guy Forget - (Francúzsko Francúzsko) - štvrťfinalista Australian Open 1991/1993 • štvrťfinalista Wimbledon 1991/1992/1994 • víťaz 2 turnajov Masters Series
  • Zeljko Franulovic (1947-) - (Juhoslávia Juhoslávia [Chorvátsko]) - finalista French Open 1970; semifinalista French Open 1971
  • Neale Fraser (1933-) - (Austrália Austrália) - víťaz 3 grandslamových turnajov v dvojhre • víťaz U.S. Championships 1959/1960 • víťaz Wimbledon 1960 , finalista 1958 • finalista Australian Championships 1957/1959/1960
  • Rod Frawley (1952) - (Austrália Austrália) - štvrťfinalista Australian Open 1979
  • Frank Froehling (1942) - (USA USA) - semifinalista French Open 1971 • štvrťfinalista U.S. Open 1971
  • Richard Fromberg - (Austrália Austrália) - hráč č. 24 v roku 1990
  • Renzo Furlan - (Taliansko Taliansko) - štvrťfinalista French Open 1995

G[upraviť | upraviť kód]

  • Patrick Galbraith (1967-) - (USA USA) - špecialista na štvorhru
  • Richard Gasquet (1986-) - (Francúzsko Francúzsko) - štvrťfinalista Wimbledon 2007 • víťaz zmiešanej štvorhry French Open 2004 • hráč č. 12 v roku 2005
  • Gastón Gaudio (1978-) - (Argentína Argentína) - víťaz 1 grandslamového turnaja • víťaz French Open • semifinalista Tennis Masters Cup 2005 (prehral 0-6 0-6 s Rogerom Federerom, prvá prehra na 0 v histórii TMC) • hráč č. 5
  • Sammy Giammalva, Jr. (1963-) - (USA USA) - štvrťfinalista Australian Open 1982
  • Juan Gisbert, Sr. - (1942-) - (Španielsko (1945-1977) /Španielsko (1977-1981) Španielsko) - finalista Australian Championships 1968
  • Bob Giltinan (1949-) - (Austrália Austrália) - semifinalista Australian Open 1977 (december)
  • Robby Ginepri (1982-) - (USA USA) - semifinalista U.S. Open 2005
  • Drew Gitlin (1958-) - (USA USA) - štvrťfinalista Australian Open 1982
  • Vitas Gerulaitis (1954-1994) - (USA USA) - víťaz 1 grandslamového turnaja • víťaz Australian Open 1977 (december) • finalista U.S. Open 1979 • finalista French Open 1980 • semifinalista Wimbledon 1977/1978 • finalista Masters 1979/1981
  • Brad Gilbert - (1961-) - (USA USA) - štvrťfinalista U.S. Open 1987; štvrťfinalista Wimbledon 1990
  • Hans Gildemeister(1956-) - (Čile Čile) - finalista štvorhry French Open 1982.
  • Shlomo Glickstein - (1958-) - (Izrael Izrael) - štvrťfinalista Australian Open 1981; hráč č. 22 v roku 1982
  • Andrés Gómez - (1960-) - (Ekvádor Ekvádor) - víťaz 1 grandslamového turnaja • víťaz French Open 1990 • štvrťfinalista Wimbledon 1984 • štvrťfinalista U.S. Open 1984
  • Pancho Gonzales (1928-1995) - (USA USA) - víťaz 2 grandslamových turnajov • víťaz U.S. Championships • neporovnateľných 8 rokov hrač č. 1 • kandidát na najlepšieho hráča všetkých čias

H[upraviť | upraviť kód]

  • Paul Haarhuis (1966-) - (Holandsko Holandsko) - špecialista na štvorhru • víťaz štvorhry Australian Open 1994 • víťaz štvorhry French Open 1995/1998/2002, finalista štvorhry 2000/2003 • víťaz štvorhry Wimbledon 1998, finalista štvorhry 1997/1999/2000 • štvrťfinalista U.S. Open 1991, víťaz štvorhry 1994, finalista štvorhry 1996 • hráč č. 18 v dvojhre a hráč č. 1 vo štvorhre
  • Tommy Haas (1978-) - (Nemecko Nemecko) - strieborný medailista z Olympijských hier 2000 • semifinalista Australian Open 1999/2002/2007 • štvrťfinalista U.S. Open 2004/2006/2007 • hráč č. 2 v roku 2002
  • Harold Hackett (1878-1937) - (USA USA)
  • "Handsome Eight" - osem profesionálnych hráčov WTC v 60tych rokoch 20. storočia
  • Victor Hănescu - (Rumunsko Rumunsko) - štvrťfinalista French Open 2005
  • Paul Hanley - (Austrália Austrália) - finalista zmiešanej štvorhry Wimbledon 2005 spolu s Tatianou Prebijnisovou.
  • Rodney Harmon - (USA USA) - štvrťfinalista U.S. Open 1982
  • Ladislav Hecht (1909-2004) - (Česko Česko-Slovensko - Slovensko) - štvrťfinalista Wimbledon 1938
  • Henner Henkel (1915-1942 - Flag of Germany (1935–1945).svg Nemecko) - víťaz dvojhry aj štvorhry French Championships 1937, víťaz U.S. Championships 1937 v štvorhre, finalista Australian Championships 1938 v štvorhre, finalista v zmiešanej štvorhre Wimbledon 1938, semifinalista v dvojhre v r. 1938, štvrťfinalista v r. 1937
  • Tim Henman (1974-) - (Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo) - strieborný medailista z Oblympijských hier 1996 vo štvorhre • semifinalista Wimbledon 1998/1999/2001/2002, štvrťfinalista 1996/1997/2003/2004 • semifinalista French Open 2004 • semifinalista U.S. Open 2004 • semifinalista ATP Tour Championships 1998 • hráč č. 4 v roku 2002
  • John Hennessey (1900-1981) – (USA USA) - víťaz štvorhry U.S. Championships s Lottom, hráč č. 8 v rokoch 1927 a 1928.
  • Jan Hernych (1979-) - (Česko Česko) - štvrťfinalista štvorhry Australian Open 2006
  • Robert "Bob" Hewitt (1940-) - (Austrália Austrália/Južná Afrika Južná Afrika) - viacnásobný víťaz grandslamových turnajov vo štvorhre
  • Lleyton Hewitt (1981-) - (Austrália Austrália) - víťaz U.S. Open2001, finalista 2004, semifinalista 2000/2002/2005, štvrťfinalista 2003 • víťaz Wimbledon 2002, semifinalista 2005, štvrťfinalista 2004/2006 • finalista Australian Open 2005 • štvrťfinalista French Open 2001/2004 • víťaz Tennis Masters Cup2001/2002 • víťaz dvoch turnajov Masters Series • 80 týždňov ako hráč č. 1

I[upraviť | upraviť kód]

  • Goran Ivanišević (1971-) - (Juhoslávia Juhoslávia/Chorvátsko Chorvátsko) - víťaz 1 grandslamového turnaja • víťaz Wimbledon 2001, finalista 1992/1994/1998 • štvrťfinalista Australian Open 1989 (prvá účasť) /1994/1997 • štvrťfinalista French Open 1990/1992/1994 • semifinalista U.S. Open 1996 • víťaz 2 turnajov Masters Series • hráč č. 2 v roku 1994

J[upraviť | upraviť kód]

  • Martín Jaite (1964-) - (Argentína Argentína) - štvrťfinalista French Open 1985
  • François Jauffret - (Francúzsko Francúzsko) - semifinalista French Open 1974 • semifinalista French Championships amateur 1966
  • Anders Järryd - (Švédsko Švédsko) - štvrťfinalista Australian Open 1987/1988 • semifinalista Wimbledon 1985 • štvrťfinalista U.S. Open 1985
  • Joachim Johansson (1982-) - (Švédsko Švédsko) - semifinalista U.S. Open 2004
  • Thomas Johansson (1975-) - (Švédsko Švédsko) - víťaz jedného grandslamového turnaja • víťaz Australian Open 2002 • semifinalista Wimbledon 2005 • štvrťfinalista U.S. Open 1998/2000 • víťaz 1 turnaja Masters Series
  • Bill Johnston - (USA USA) - spolu-hráč č. 1 v roku 1919 s Pattersonom, víťaz U.S. Championships 1915, 1919, víťaz Wimbledon 1923, 5-krát finalista dvojhry na Grand-Slamoch, 3 tituly v mužskej štvorhre na Grand-Slamoch
  • Donald Johnson - (USA USA) - špecialista na štvorhru
  • Kelly Jones - (USA USA) - špecialista na štvorhru
  • Boro Jovanovic (1939) - (Juhoslávia Juhoslávia) - štvrťfinalista French Open 1968
  • Michail Južnyj (1982-) - (Rusko Rusko) - semifinalista U.S. Open 2006

K[upraviť | upraviť kód]

  • Jevgenij Kafeľnikov (1974-) - (Rusko Rusko) - víťaz 2 grandslamových turnajov • víťaz French Open 1996 • víťaz Australian Open 1999 • semifinalista U.S. Open 1999/2001 • štvrťfinalista Wimbledon 1995 • 6 týždňov ako hráč č. 1
  • Bernd Karbacher (1968-) - (Nemecko Nemecko)
  • Nicolas Kiefer (1977-) - (Nemecko Nemecko) - štvrťfinalista Australian Open 1998/2000 • štvrťfinalista Wimbledon 1997 (prvá účasť) • štvrťfinalista U.S. Open 2000
  • Billy Knight (1935-) - (Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo)
  • Julian Knowle (1974-) - (Rakúsko Rakúsko) - víťaz štvorhry U.S. Open 2007
  • Mark Knowles - (Bahamy Bahamy) - špecialista na štvorhru • víťaz štvorhry Australian Open 2002, finalista 1995/2003 • víťaz štvorhry U.S. Open 2004, finalista štvorhry 1998, semifinalista štvorhry 1994/2003, štvrťfinalista štvorhry 1995/2001/2002 • finalista štvorhry French Open 1998/2002, semifinalista štvorhry 2005, štvrťfinalista štvorhry 2004 • semifinalista štvorhry Wimbledon 1995/1999 • hráč č. 1 vo štvorhre
  • Thomaz Koch (1945-) (Brazília Brazília) - štvrťfinalista French Open 1969 • hráč č. 24 v roku 1974
  • Jan Kodeš (1946-) - (Česko-Slovensko Česko-Slovensko) - víťaz 3 grandslamových turnajov • víťaz French Open 1970/1971, štvrťfinalista 1972/1973 • víťaz Wimbledon 1973, semifinalista 1972 • semifinalista U.S. Open 1971/1973
  • Petr Korda (1968-) - (Česko Česko) - víťaz 1 grandslamového turnaja • víťaz Australian Open 1998, štvrťfinalista 1993 • finalista French Open 1992 • štvrťfinalista Wimbledon 1998 • štvrťfinalista U.S. Open 1995/1997 • víťaz 1 turnaja Masters Series
  • Stefan Koubek (1977-) - (Rakúsko Rakúsko) - štvrťfinalista Australian Open 2002 • hráč č. 20 v roku 2000
  • Jan Koželuh (1904-) - (Česko-Slovensko Česko-Slovensko)
  • Karel Koželuh (1895-1950) - (Česko-Slovensko Česko-Slovensko)
  • Richard Krajicek (1971-) - (Holandsko Holandsko) - víťaz 1 grandslamového turnaja • víťaz Wimbledon 1996, semifinalista 1998 • semifinalista Australian Open 1992 • semifinalista French Open 1993, štvrťfinalista 1996 • štvrťfinalista U.S. Open 1997/1999/2000 • víťaz 2 turnajov Masters Series
  • Jack Kramer (1921-) - (USA USA) - 6 rokov hráč č. 1 • kandidát na najlepšieho tenistu všetkých čias
  • Aaron Krickstein (1967-) - (USA USA) - semifinalista U.S. Open 1989, štvrťfinalista 1988/1990 • semifinalista Australian Open 1995
  • Johan Kriek - (Južná Afrika Južná Afrika/USA USA) - víťaz dvoch grandslamových turnajov • víťaz Australian Open 1981 (prvá účasť)/1982, semifinalista 1984 • semifinalista French Open 1986 • štvrťfinalista Wimbledon 1981/1982 • semifinalista U.S. Open 1980, štvrťfinalista 1987/1988
  • Gustavo Kuerten (1976-) - (Brazília Brazília) - víťaz 3 grandslamových turnajov • víťaz French Open 1997/2000/2001 • štvrťfinalista Wimbledon 1999 • štvrťfinalista U.S. Open 1999/2001 • víťaz Tennis Masters Cup 2000 • víťaz 5 turnajov Masters Series • 43 týždňov hráč č. 1
  • Karol Kučera (1974-) - (Česko-Slovensko Česko-Slovensko/Slovensko Slovensko) - semifinalista Australian Open 1998 • štvrťfinalista U.S. Open 1998
  • Nicklas Kulti (1971-) - (Švédsko Švédsko) - štvrťfinalista French Open 1992

L[upraviť | upraviť kód]

  • René Lacoste (1904-1996) - (Francúzsko Francúzsko) - víťaz French Championships 1925/1927/1929 • víťaz Wimbledon 1925/1928 • víťaz U.S. Championships 1926/1927 • jeden zo "Štyroch mušketierov" • 2 roky hráč č. 1
  • Nicolás Lapentti (1976-) (Ekvádor Ekvádor) - semifinalista Australian Open 1999 • štvrťfinalista Wimbledon 2002
  • Sébastien Lareau (1973)- (Kanada Kanada) - špecialista na štvorhru • zlatý olympijský medailista v štvorhre 2000
  • Art Larsen (1925-) - (USA USA)
  • Magnus Larsson (1970-) - (Švédsko Švédsko) - semifinalista French Open 1994 • štvrťfinalista U.S. Open 1993/1997/1998 • hráč č. 10 v roku 1995
  • Rod Laver (1938-) - (Austrália Austrália) - víťaz Australian Open 1960/1962/1969, finalista 1961 • víťaz French Open 1962/1969, finalista 1968 • víťaz Wimbledon 1961/1962/1968/1969, finalista 1959/1960 • víťaz U.S. Open 1962/1969, finalista 1960/1961 • jediný hráč (z mužov aj žien), ktorý vyhral dvakrát Grand Slam • kandidát na najlepšieho hráča všetkých čias
  • Glenn Layendecker (1961-) - (USA USA)
  • Rick Leach (1964-) (USA USA) - špecialista na štvorhru • víťaz štvorhry Australian Open 1988/1989/2000 • víťaz štvorhry Wimbledonu 1993 • víťaz štvorhry U.S. Open 1993
  • Henri Leconte (1963-) - (Francúzsko Francúzsko) - finalista French Open 1988 , semifinalista 1986, štvrťfinalista 1985/1990 • semifinalista Wimbledon 1986, štvrťfinalista 1985/1987 • štvrťfinalista U.S. Open 1986
  • Ivan Lendl (1960-) - (Česko-Slovensko Česko-Slovensko/USA USA) - víťaz French Open 1984/1986/1987, finalista 1981/1985, štvrťfinalista 1983/1988 • víťaz U.S. Open 1985/1986/1987, finalista 1982/1983/1984, semifinalista 1991, štvrťfinalista 1980/1990/1992 • víťaz Australian Open1989/1990, finalista 1983/1991, semifinalista 1985/1987/1988, štvrťfinalista 1992 • finalista Wimbledon 1986/1987, semifinalista 1983/1984/1988/1989/1990 • víťaz Masters 1981/1982/1985/1986/1987 (rekord; spolu s Petom Samprasom) • 270 týždňov hráč č. 1 (stal sa prvým hráčom, ktorý bol na prvom mieste v rebríčku bez zisku jediného grandslamového titulu, Kim Clijstersová a Amélie Mauresmová majú podobný rekord medz ženami)

M[upraviť | upraviť kód]

  • Enrique Maier (1910-1981 - Flag of the Second Spanish Republic.svg Španielsko) - víťaz zmiešanej štvorhry Wimbledon 1932, víťaz zmiešanej štvorhy na U.S. Championships 1935, štvrťfinalista dvojhry Wimbledon 1932, štvrťfinalista dvojhry U.S. Championships 1935
  • Gene Mako (1916) - (USA USA)
  • Xavier Malisse (1980-) - (Belgicko Belgicko) - semifinalista Wimbledon 2002 • víťaz štvorhry French Open 2004 • hráč č. 19 v roku 2002
  • Amos Mansdorf - (Izrael Izrael)
  • Jose Mancia - (USA USA)
  • Alberto Mancini (1969-) - (Argentína Argentína) - štvrťfinalista French Open 1989
  • Bruce Manson - (USA USA) - štvrťfinalista U.S. Open 1981
  • Félix Mantilla Botella - (Španielsko Španielsko) - štvrťfinalista Australian Open 1997 (prvá účasť) • semifinalista French Open 1998 • víťaz 1 turnaja Masters Series
  • John Marks (1952-) - (Austrália Austrália) - finalista Australian Open 1978
  • Todd Martin- (USA USA) - finalista Australian Open 1994, štvrťfinalista 1999/2001 • finalista U.S. Open 1999, semifinalista 1994/2000 • semifinalista Wimbledon 1994/1996, štvrťfinalista 1993/1999
  • Nicolás Massú (1979-) - (Čile Čile) - zlatý olympijský medailista 2004 (v dvojhre a vo štvorhre)
  • Geoff Masters (1950-) - (Austrália Austrália) - štvrťfinalista Australian Open 1974
  • Wally Masur - (Austrália Austrália)
  • Šuzo Matsuoka (1967-) (Japonsko Japonsko)
  • Gene Mayer (1956-) - (USA USA) - hráč č. 4 v roku 1980
  • Sandy Mayer - (USA USA)
  • Tim Mayotte (1960-) - (USA USA) - semifinalista Australian Open 1983, štvrťfinalista 1981 • semifinalista Wimbledon 1982, štvrťfinalista 1981 (prvá účasť)/1983/1986/1988/1989 • štvrťfinalista U.S. Open 1989
  • John McEnroe (1959-) - (USA USA) - víťaz U.S. Open1979/1980/1981/1984, finalista 1985, semifinalista 1978/1982/1990, štvrťfinalista 1987 • víťaz Wimbledon 1981/1983/1984, finalista 1980/1982, semifinalista 1977 (prvá účasť)/1989/1992, štvrťfinalista 1985 • finalista French Open 1984, semifinalista 1985, štvrťfinalista 1981/1983 • semifinalista Australian Open 1983 (prvá účasť), štvrťfinalista 1985/1989/1992 • víťaz Masters 1978/1983/1984 • 170 týždňov hráč č. 1 • kandidát na najlepšieho hráča všetkých čias
  • Andrej Medvedev - (Sovietsky zväz ZSSR/Ukrajina Ukrajina) - finalista French Open 1999 • víťaz 4 turnajov Masters Series
  • Fernando Meligeni (1971) - (Brazília Brazília) - semifinalista French Open 1999
  • Roderich Menzel (1907-1987 Česko Česko-Slovensko/Flag of Germany (1935–1945).svg Nemecko) - finalista French Championships 1938, semifinalista 1932, štvrťfinalista 1933/34/35, štvrťfinalista Wimbledon 1933/35, štvrťfinalista Australian Championships 1935
  • Alex Metreveli (1944-) - (Sovietsky zväz ZSSR) - finalista Wimbledon 1973, štvrťfinalista 1972/1974 ; semifinalista French Open 1972; semifinalista Australian Open 1972, štvrťfinalista 1973/1975 ; štvrťfinalista U.S. Open 1974
  • Max Mirnyj - (Bielorusko Bielorusko) - štvrťfinalista U.S. Open 2002
  • Wesley Moodie - (Južná Afrika Južná Afrika) - špecialista na štvorhru; víťaz štvorhry Wimbledon 2005
  • Raymond Moore - (1946) - (Južná Afrika Južná Afrika) - štvrťfinalista U.S. Open 1977
  • Buster Mottram (1955-) - (Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo [Anglicko])
  • Carlos Moyà (1976-) - (Španielsko Španielsko) - víťaz French Open 1998, štvrťfinalista 2003/2004/2007 • finalista Australian Open 1997, štvrťfinalista 2001 • semifinalista U.S. Open 1998, štvrťfinalista 2007 • víťaz 3 turnajov Masters Series • 2 týždne ako hráč č. 1
  • Thomas Muster (1967-) - (Rakúsko Rakúsko) - víťaz French Open 1995 , semifinalista 1990; semifinalista Australian Open 1989/1997, štvrťfinalista 1994 • štvrťfinalista U.S. Open 1993/1994/1996 • víťaz 8 turnajov Masters Series • 6 týždňov ako hráč č. 1

N[upraviť | upraviť kód]

  • Rafael Nadal (1986-) - (Španielsko Španielsko) - víťaz 8 grandslamových turnajov • víťaz Australian Open 2009 • víťaz French Open 2005 (prvá účasť)/2006/2007/2008/2010 • víťaz Wimbledon 2008 • semifinalista U.S. Open 2008/2009, semifinalista štvorhry 2004 • semifinalista Tennis Masters Cup 2006/2007 • víťaz 18 turnajov Masters Series • hráč č. 1 v roku 2008
  • David Nalbandian (1982-) - (Argentína Argentína) - finalista Wimbledon 2002 • semifinalista U.S. Open 2003, štvrťfinalista 2005 • semifinalista French Open 2004/2006 • semifinalista Australian Open 2006, štvrťfinalista 2003/2004/2005 • víťaz Tennis Masters Cup 2005, semifinalista 2006 • hráč č. 3 v roku 2006
  • Ilie Năstase (1946-) - (Rumunsko Rumunsko) - víťaz 2 grandslamových turnajov • víťaz U.S. Open 1972, semifinalista 1976, štvrťfinalista 1975 • víťaz French Open 1973, finalista 1971, štvrťfinalista 1970/1974/1977 • finalista Wimbledon 1972/1976, štvrťfinalista 1977/1978 • víťaz Masters 1971/1972/1973/1975, finalista 1974 • 40 týždňov hráč č. 1
  • Daniel Nestor (1972-) - (Kanada Kanada) - víťaz štvorhry Australian Open 2002 • víťaz štvorhry U.S. Open 2005 • finalista štvorhry French Open 2002 • finalista štvorhry Wimbledon 2002 • semifinalista štvorhry U.S. Open 2003 • hráč č. 1 vo štvorhre v roku 2002
  • John Newcombe (1944-) - (Austrália Austrália) - víťaz 7 grandslamových turnajov • víťaz Wimbledon1967/1970/1971, finalista 1969, štvrťfinalista 1974 • víťaz U.S. Open 1967/1973, semifinalista 1969/1970/1974, štvrťfinalista 1968 • víťaz Australian Open 1973/1975, finalista 1976, štvrťfinalista 1969/1970/1972/1974/1977[december] • štvrťfinalista French Open 1969 • hráč č. 1 • jeden z "Handsome Eight"
  • Jarkko Nieminen - (Fínsko Fínsko) - štvrťfinalista U.S. Open 2005 • štvrťfinalista Wimbledon 2006 • hráč č. 13 v roku 2006
  • Yannick Noah (1960-) - (Francúzsko Francúzsko) - víťaz 1 grandslamového turnaja • víťaz French Open 1983 • semifinalista Australian Open 1990 • štvrťfinalista U.S. Open 1983/1985/1989 • hráč č. 3 v roku 1986
  • Magnus Norman (1976-) - (Švédsko Švédsko) - finalista French Open 2000 • semifinalista Australian Open 2000 • hráč č. 2 v roku 2000
  • Karel Nováček - (Česko-Slovensko Česko-Slovensko/Česko Česko) - semifinalista U.S. Open 1994 • štvrťfinalista French Open 1987/1993
  • Jiří Novák (1975-) - (Česko Česko) - semifinalista Australian Open 2002
  • Hans Nusslein (1910-1991) - (Nemecko Nemecko)
  • Joakim Nyström (1963-) - (Švédsko Švédsko) - hráč č. 7 v roku 1986

O[upraviť | upraviť kód]

  • Alex O'Brien (1970-) - (USA USA) - špecialista na štvorhru
  • Tom Okker (1944-) - (Holandsko Holandsko) - finalista U.S. Open 1968, semifinalista 1971 • semifinalista French Open 1969, štvrťfinalista 1973 • semifinalista Australian Open 1971, štvrťfinalista 1970 • semifinalista Wimbledon 1978, štvrťfinalista 1968/1969/1975/1979
  • Alejandro "Alex" Olmedo - (1936-) - (Peru Peru/USA USA) - víťaz 2 grandslamových turnajov v dvojhre • víťaz Australian Championships 1959 • víťaz Wimbledon 1959 • finalista U.S. Championships 1959, víťaz štvorhry 1958, finalista štvorhry 1959 • v roku 1987 uvedený do ITHF.
  • Manuel Orantes (1949-) - (Španielsko (1945-1977) /Španielsko Španielsko) - víťaz 1 grandslamového turnaja • víťaz U.S. Open 1975, štvrťfinalista 1976/1977 • finalista French Open 1974, semifinalista 1972, štvrťfinalista 1976/1978 • semifinalista Wimbledon 1972 • štvrťfinalista Australian Open 1968 • víťaz Masters 1976
  • Jim Osborne (1945-) - (USA USA) - štvrťfinalista U.S. Open 1971
  • Rafael Osuna (1938-1969) - (Mexiko Mexiko) - v roku 1979 uvedený do ITHF.

P[upraviť | upraviť kód]

  • Fred Perry (1909-1995) - (Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo) - víťaz U.S. Championships 1933/1934/1936 • víťaz Wimbledon 1934/1935/1936 • Australian Championships 1934, finalista 1935 • víťaz French Championships 1935, finalista 1936 • 5 rokov hrač č. 1
  • Yvon Petra (1916-1984; Francúzsko Francúzsko) - víťaz Wimbledon 1946, víťaz mužskej štvorhry French Championships 1938/1946, víťaz zmiešanej štvorhry French Championships 1937
  • Hank Pfister (1953) - (USA USA) - semifinalista Australian Open 1978/1981/1982 • hráč č. 19 v roku 1983
  • Mark Philippoussis (1976-) - (Austrália Austrália) - finalista U.S. Open 1998 • finalista Wimbledon 2003 • víťaz 1 turnaja Masters Series
  • Barry Phillips-Moore (1937-) (Austrália Austrália) - semifinalista Australian Championships 1968 • štvrťfinalista Australian Open 1971
  • Nicola Pietrangeli (1933-) - (Taliansko Taliansko)
  • Nikki Pilic - (Juhoslávia) - jeden z "Handsome Eight"
  • Cédric Pioline - (Francúzsko Francúzsko) - finalista U.S. Open 1993 • finalista Wimbledon 1997 • semifinalista French Open 1998
  • Han Jurgen Pohmann (1947-) - (Nemecko Západné Nemecko) - štvrťfinalista French Open 1974
  • Alexander Popp (1976-) - (Nemecko Nemecko) - štvrťfinalista Wimbledon 2000/2003
  • Goran Prpić - (Juhoslávia/Chorvátsko)
  • Patrick Proisy (1949-) - (Francúzsko Francúzsko) - finalista French Open 1973 • hráč č. 23 v roku 1973
  • Mariano Puerta - (Argentína Argentína) - finalista French Open 2005
  • Jim Pugh - (USA USA) - špecialista na štvorhru
  • Franjo Punčec (1913-1985 (Juhoslávia Juhoslávia)- semifinalista Wimbledon 1938, semifinalista French Championships 1938, štvrťfinalista French Championships 1939
  • Mel Purcell (1959) - (USA USA) - hráč č. 21 v roku 1980

Q[upraviť | upraviť kód]

R[upraviť | upraviť kód]

  • Patrick Rafter (1972-) - (Austrália Austrália) - víťaz 2 grandslamových turnajov • víťaz U.S. Open 1997/1998 • finalista Wimbledon 2000/2001, semifinalista 1999 • semifinalista French Open 1997 • semifinalista Australian Open 2001 • víťaz Davis Cup 1999 • víťaz dvoch turnajov Masters Series • 1 týždeň hráč č. 1
  • Marcelo Ríos (1975-) - (Čile Čile) - finalista Australian Open 1998; štvrťfinalista French Open 1998/1999 • štvrťfinalista U.S. Open 1997 • víťaz 5 turnajov Masters Series • hráč č. 1
  • Tommy Robredo - (Španielsko Španielsko) - štvrťfinalista French Open 2003/2005/2007 • semifinalista štvorhry U.S. Open 2004 • štvrťfinalista Australian Open 2007, štvrťfinalista štvorhry 2003 • víťaz 1 Masters Series • hráč č. 7 v roku 2006
  • Olivier Rochus (1981-) - (Belgicko Belgicko) - víťaz štvorhry French Open 2004 • hráč č. 24 v roku 2005
  • Andy Roddick (1982-) - (USA USA) - víťaz 1 grandslamového turnaja • víťaz U.S. Open 2003, finalista 2006; štvrťfinalista 2001/2002/2004/2007 • finalista Wimbledon 2004/2005, semifinalista 2003 • semifinalista Australian Open 2003/2005/2007, štvrťfinalista 2004 • víťaz 4 turnajov Masters Series • 13 týždňov World No. 1
  • Ken Rosewall (1934-) - (Austrália Austrália) - v rokoch 1961, 1962, 1963 hráč č. 1 • amatérsky víťaz French Championships 1953, víťaz French Championships Pro 1958/1960/1961/1962/1963/1964/1965/1966 , víťaz French Open 1968 • víťaz Wimbledonu Pro 1957/1960/1961/1962/1963/1968 • víťaz U.S. Championships Pro 1963/1965/1971 • amatérsky víťaz Australian Championships 1953/1955 • víťaz Australian Open 1971/1972 • amatérsky víťaz U.S. Championships 1956 • víťaz U.S. Open 1970 • víťaz WCT 1971/1972 • Ako neprofesionálny hráč od januára 1957 do marca 1968 hral na 12 Australian amateur, 11 Roland Garros amateur, 11 Wimbledon amateur, 11 U.S. amateur i.e. 45 grandslamových turnajoch a 11 Davis Cup, vyhral 8 z týchto turnajov v dvojhre: po pričítaní k 15 profesionálnym grandslamovým titulom, vyhral spolu 23 grandslamových turnajov
  • Marc Rosset (1970-) - (Švajčiarsko Švajčiarsko) - zlatá olympijská medaila 1992 • semifinalista French Open 1996 • štvrťfinalista Australian Open 1999
  • Derrick Rostagno - (USA USA)
  • Ray Ruffels (1946-) - (Austrália Austrália) - semifinalista Australian Open 1969/1975, štvrťfinalista 1970/1977(december) • štvrťfinalista Australian Championships 1968
  • Greg Rusedski (1973-) - (Kanada Kanada/Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo) - finalista U.S. Open 1997 • štvrťfinalista Wimbledon 1997 • víťaz 1 turnaja Masters Series • hráč č. 4 v roku 1997

S[upraviť | upraviť kód]

  • Marat Safin (1980-) - (Rusko Rusko) - víťaz 2 grandslamových turnajov • víťaz U.S. Open 2000, semifinalista 2001 • víťaz Australian Open 2005, finalista 2002/2004 • semifinalista French Open 2002, štvrťfinalista 2000 • štvrťfinalista Wimbledon 2001 • víťaz 5 turnajov Masters Series • 9 týždňov ako hráč č. 1
  • Pete Sampras (1971-) - (USA USA) - víťaz 14 grandslamových turnajov v dvojhre (rekord) • víťaz U.S. Open 1990/1993/1995/1996/2002, finalista 1992/2000/2001, semifinalista 1998, štvrťfinalista 1991 • víťaz Wimbledon1993/1994/1995/1997/1998/1999/2000 (rekord), semifinalista 1992, štvrťfinalista 1996 • víťaz Australian Open 1994/1997, finalista 1995, semifinalista 1993/2000, štvrťfinalista 1998 • semifinalista French Open 1996, štvrťfinalista 1992/1993/1994 • víťaz ATP Tour Championships 1991/1994/1996/1997/1999 (rekord; spolu s Ivanom Lendlom), finalista 1993, semifinalista 1992/1995/1998/2000 • víťaz 11 turnajov Masters Series • 286 týždňov ako hráč č. 1 (rekord) • uvedený do ITHF v roku 2007 • kandidát na najlepšieho hráča všetkých čias
  • Manuel Santana (1938-) - (Španielsko Španielsko) - víťaz 4 grandslamových turnajov • víťaz French Championships 1961/1964 • víťaz U.S. Championships 1965 • víťaz Wimbledon 1966 • v roku 1966 hráč č. 1
  • Fabrice Santoro (1972-) (Francúzsko Francúzsko) - štvrťfinalista Australian Open 2006 • hráč č. 17 v roku 2001
  • Džiro Sato (1908-1934) (Japonsko Japonsko) - semifinalista French Championships 1931/1933, Wimbledon 1932/1933, Australian Championships 1932, štvrťfinalista Wimbledon 1931; finalista mužskej štvorhry Wimbledon 1933, finalista zmiešanej štvorhry Australians Championships 1932
  • Bill Scanlon - (USA USA)
  • Sjeng Schalken (1976-) - (Holandsko Holandsko) - semifinalista U.S. Open 2002 • štvrťfinalista Wimbledon 2002/2003/2004
  • Michiel Schapers (1959-) - (Holandsko Holandsko) - štvrťfinalista Australian Open 1985/1988 • hráč č. 25 v roku 1988
  • Ted Schroeder (1921-) - (USA USA)
  • Rainer Schüttler (1976-) - (Nemecko Nemecko) - finalista Australian Open 2003 • štvrťfinalista štvorhry Wimbledon 2005 • hráč č. 5 v roku 2003
  • Pancho Segura (1921-) - (Ekvádor Ekvádor/USA USA) - v rokoch 1950 a 1952 spolu-hráč č. 1; semifinalista U.S. Championships 1942/1943/1944/1945, štvrťfinalista 1946/1947
  • Stan Smith (1946-) - (USA USA) - víťaz U.S. Open 1971 • víťaz Wimbledon 1972 • štvrťfinalista French Open 1971/1972 • víťaz Masters 1970
  • Harold Solomon - (USA USA)
  • Robin Söderling (1984-) - (Švédsko Švédsko) - finalista French Open 2009/2010 • štvrťfinalista Wimbledon 2010 • štvrťfinalista U.S. Open 2009 • semifinalista ATP Tour World Championships 2009 • hráč č. 5 v roku 2010
  • Vince(nt) Spadea - (1974-) - (USA USA) - štvrťfinalista Australian Open 1999
  • Franco Squillari - (Argentína Argentína) - semifinalista French Open 2000
  • Paradorn Srichaphan (1979-) - (Thajsko Thajsko) - hráč č. 9 v roku 2003
  • Jonathan Stark - (USA USA) - špecialista na štvorhru
  • Carl-Uwe Steeb (1967-) - (Nemecko Nemecko)
  • Brett Steven (1969-) - (Nový Zéland Nový Zéland) - štvrťfinalista Australian Open 1993
  • Michael Stich (1968-) - (Nemecko Nemecko) - víťaz jedného grandslamového turnaja • víťaz Wimbledon 1991, semifinalista 1997, štvrťfinalista 1992/1993 • finalista U.S. Open 1994, štvrťfinalista 1991 • finalista French Open 1996, semifinalista 1991 • semifinalista Australian Open 1993, štvrťfinalista 1992 • víťaz ATP Tour World Championships 1993 • víťaz 2 turnajov Masters Series
  • Dick Stockton - (USA USA) - semifinalista Wimbledon 1974; štvrťfinalista U.S. Open 1976/977
  • Les Stoefen - (USA USA) - semifinalista U.S. Championships 1934, víťaz štvorhry 1934/1935
  • Fred Stolle (1938-) - (Austrália Austrália) - štvrťfinalista Australian Open 1969 • štvrťfinalista French Open 1969 • štvrťfinalista U.S. Open 1969/1972
  • Sandon Stolle - (Austrália Austrália) - špecialista na štvorhru
  • Jason Stoltenberg - (Austrália Austrália)
  • Allan Stone (1945-) - (Austrália Austrália) - semifinalista Australian Open 1971, víťaz štvorhry Australian Open 1968/1977[december]
  • Eric Sturgess - (Južná Afrika Južná Afrika)
  • Cyril Suk (1967-) - (Česko Česko) - špecialista na štvorhru
  • Henrik Sundström (1964-) - (Švédsko Švédsko) - štvrťfinalista French Open 1984
  • Jonas Svensson - (Švédsko Švédsko) - semifinalista French Open 1988 • štvrťfinalista Australian Open 1989

Š[upraviť | upraviť kód]

T[upraviť | upraviť kód]

  • Roscoe Tanner (1951-) - (USA USA) - víťaz Australian Open 1977[január], finalista Wimbledon 1979, semifinalista 1975/1976, štvrťfinalista 1980/1983 • semifinalista U.S. Open 1974/1979, štvrťfinalista 1972/1980/1981
  • Balázs Taróczy (1954- ) - (Maďarsko Maďarsko) - štvrťfinalista French Open 1976/1981; hráč č. 13 v roku 1982
  • Roger Taylor (1941-) - (Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo) - jeden z "Handsome Eight"
  • Brian Teacher (1954- ) - (USA USA) - víťaz Australian Open 1980, štvrťfinalista 1982 • štvrťfinalista Wimbledon 1982
  • Eliot Teltscher - (USA USA)
  • Ben Testerman - (USA USA)
  • "Big Bill" Tilden (1893-1953) - (USA USA) - víťaz U.S. Championships 1920/1921/1922/1923/1924/1925/1929 • víťaz Wimbledon 1920/1921/1930 • 7 krát hráč č. 1 • kandidát za najlepšieho hráča všetkých čias
  • Tony Trabert - (USA USA) - víťaz U.S. Championships 1953/1955 • víťaz French Championships 1954/1955 • víťaz Wimbledon 1955

U[upraviť | upraviť kód]

  • Kevin Ullyett (1972-) - (Zimbabwe Zimbabwe) - víťaz štvorhry U.S. Open 2001 • víťaz štvorhry Australian Open 2005 • víťaz zmiešanej štvorhry Australian Open 2002 (partnerka Daniela Hantuchová)

V[upraviť | upraviť kód]

  • Guillermo Vilas (1952-) - (Argentína Argentína) - víťaz French Open 1977, finalista 1975/1978/1982, štvrťfinalista 1976/1979/1980/1983/1986 • víťaz U.S. Open 1977, semifinalista 1975/1976/1982 • víťaz Australian Open 1978/1979 , finalista 1977[január], semifinalista 1980 • štvrťfinalista Wimbledon 1975/1976 • víťaz Masters 1974
  • Ellsworth Vines (1911 - 1994) - (USA USA) - hráč č. 1 počas 4 rokov (1932/1935/1936/1937) • víťaz US Championshis 1931/1932 • víťaz Wimbledon 1932, finalista Wimbledon 1933; kandidát na najlepšieho hráča všetkých čias

W[upraviť | upraviť kód]

  • Butch Walts - (USA USA) - štvrťfinalista U.S. Open 1978
  • Kim Warwick - (Austrália Austrália) - finalista Australian Open 1980
  • MaliVai Washington (1969-) - (USA USA) - finalista Wimbledon 1996 • štvrťfinalista Australian Open 1994
  • David Wheaton (1969-) - (USA USA) - semifinalista Wimbledon 1991 • štvrťfinalista Australian Open 1990 • štvrťfinalista U.S. Open 1990
  • Mats Wilander (1964-) - (Švédsko Švédsko) - víťaz French Open 1982 (ako nováčik)/1985/1988, finalista 1983/1987, semifinalista 1984, štvrťfinalista 1989 • víťaz Australian Open 1983/1984/1988, finalista 1985, semifinalista 1990 • víťaz U.S. Open 1988, finalista 1987, semifinalista 1985, štvrťfinalista 1983/1984 • štvrťfinalista Wimbledon 1987/1988/1989 • finalista Masters 1987 • 20 t76d\ov hráč č.1
  • Tony Wilding (1883-1915) - (Nový Zéland Nový Zéland) - víťaz Australian Championships 1906/1909, víťaz Wimbledon 1910/1911/1912/1913

Y[upraviť | upraviť kód]

  • Jaime Yzaga (1967-) - (Peru Peru) - štvrťfinalista Australian Open 1991 (ako nováčik) • štvrťfinalista U.S. Open 1994

Z[upraviť | upraviť kód]

Pozri aj[upraviť | upraviť kód]