Zoznam ulíc a námestí v Poprade

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam ulíc a námestí v Poprade.

Ulice[upraviť | upraviť kód]

Názov ulice Pomenovaná po
1. mája 1. máj
29. augusta 29. august
Allendeho Salvador Allende
Alžbetina Alžbeta
Amurská Amur (rieka)
B. Němcovej Božena Němcová
Bajkalská Bajkalské jazero
Banícka
Bernolákova Anton Bernolák
Bezručova Petr Bezruč
Bottova Ján Botto
Brežný riadok
Brokoffova Jan Brokoff
Budovateľská
Bulharská Bulharsko
Buzulucká
Cintorínska[1]
Chalupkova Samo Chalupka
D. Tatarku Dominik Tatarka
Dlhé hony
Dolný rad
Donská Don
Dostojevského Fiodor Michajlovič Dostojevskij
Drevárska Drevo
Družstevná
F. Kráľa Fraňo Kráľ
Fabiniova[1] Jozef Fabini
Farbiarská
Francisciho Ján Francisci-Rimavský
Františka Hečku František Hečko
Gattingerova
Gemerská Gemer (región)
Gerlachovská Gerlachovský štít
Gogoľova Nikolaj Vasilievič Gogoľ
Gorkého Maxim Gorkij
Grebova
Grossova
Harmincova
Hatalova
Hitschova[1] Ing. Ladislav Hitsch
Hlavná
Hlavná (Matejovce)
Hodžova Michal Miloslav Hodža
Horská Hora
Hraničná Hranica
Hurbanova Jozef Miloslav Hurban
Huzsova
Hviezdoslavova Pavol Országh Hviezdoslav
J. Curieho Frédéric Joliot-Curie
J. Kráľa Janko Kráľ
Jabloňová Jabloň (strom)
Jahodná Jahoda obyčajná
Jarmočná
Jarná Jar
Jazová
Jesenná Jeseň
Jesenského Janko Jesenský
Jókayho
Karpatská Karpaty
Kežmarská Kežmarok
Kmeťova
Kollárova Ján Kollár
Komenského Jan Amos Komenský
Kopečná
Koperníkova Mikuláš Kopernik
Košická Košice
Krátka
Krompecherova
Kukučínova Martin Kukučín
Kuzmányho Karol Kuzmány
Kvetná Kvet
Kysucká Kysuce
L. Svobodu Ludvík Svoboda (prezident)
Lerchova[1] Jozef Lerch
Lesná Les
Letná Leto
Levočská Levoča
Lidická Lidice
Lipová[1]
Liptovská Liptov (región)
Lomnická Tatranská Lomnica
Lúčna Lúka
Magurská Magura
Majunkeho
Malinová[1]
Malinovského Rodion Jakovlevič Malinovskij
Matejovská Matejovce (Poprad)
Mierová Mier
Mládeže Mládež
Mlynská
Mnoheľova Štefan Mnoheľ
Moyzesova
MPČĽ Májové povstanie pražského ľudu
Murgašova Jozef Murgaš
Na letisko Letisko
Nad tehelňou
Nemocničná Nemocnica
Nerudova Jan Neruda
Nešporova
Nová
Novomeského Laco Novomeský
Odbojárska
Okružná
Oravská Orava (región)
Orlická Orlice
P. Jilemnického Peter Jilemnický
Palárikova Ján Palárik
Papierenská Papier
Partizánska Partizán
Pavlovova
Petöfiho Sándor Petőfi
Pod bránou
Podjavorínskej Ľudmila Podjavorinská
Podtatranská Tatry
Poľná Pole
Popradské nábrežie Poprad
Popradskej brigády Poprad
Prešovská Prešov
Puškinova Alexandr Sergejevič Puškin
Rastislavova Rastislav (Veľká Morava)
Rázusova Martin Rázus
Reinerova
Richarda Bekeša
Riečna Rieka
Rovná
Sadová
Scherfelova Aurel Viliam Scherfel
Schmoerova[1] Jonatán Schmoer
Skladova Sklad
Sládkovičova Andrej Sládkovič
Slavkovská Veľký Slavkov
Slnečná Slnko
Slobody Sloboda
Slov. odboja
Smetanova Bedřich Smetana
SNP Slovenské národné povstanie
Sokolovská
Spišská Spiš (región)
Staničná Stanica
Staré ihrisko Ihrisko
Stavbárska
Suchoňova Eugen Suchoň
Svätoplukova Svätopluk
Szászova
Šafárikova Pavel Jozef Šafárik
Šarišská Šariš
Široká
Škultétyho
Šoltésovej Elena Maróthy-Šoltésová
Športová Šport
Šrobárova Vavro Šrobár
Štefánikova Milan Rastislav Štefánik
Štefánska Štefan
Štúrova Ľudovít Štúr
Švermova
Tajovského Jozef Gregor Tajovský
Tatranská Tatry
Tehelňa
Tekovská Tekov (región)
Teplická
Tolstého Lev Nikolajevič Tolstoj
Tomášikova
Továrenská Továreň
Traktorová
Tranovského Juraj Tranovský
Uherova
Uralská Ural (pohorie)
Ústecko - Orlická Ústí nad Orlicí
Úzka
Vagonárska
Vajanského Svetozár Hurban-Vajanský
Vodárenská
Wallachyova[1] Eugen Wallachy
Wolkerova Jiří Wolker
Záborského Jonáš Záborský
Záhradnícka Záhrada
Zdravotnícka
Zimná Zima
Železničná Železnica

Námestia[upraviť | upraviť kód]

Názov ulice Pomenovaná po
Matejovské námestie Matejovce (Poprad)
Námestie Mórica Beňovského Móric Beňovský
Námestie sv. Egídia
Sobotské námestie Spišská Sobota
Strážske námestie Stráže pod Tatrami
Tatranské námestie Tatry
Velické námestie Veľká

Referencie[upraviť | upraviť kód]