Zoznam ulíc a námestí vo Zvolene

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam ulíc a námestí vo Zvolene.

Ulice[upraviť | upraviť kód]

Názov ulice Pomenovaná po PSČ
1. mája
11. marca
29. augusta
9. mája
A. Hlinku Andrej Hlinka
A. Nográdyho Alexander Nógrádi
A. Bernoláka Anton Bernolák
A. Sládkoviča Andrej Sládkovič
Bakova Jama
Balkán
Bariny
Belu IV. Belo IV.
Borovianska cesta
B. Němcovej Božena Němcová
Bratov Veselovcov Milan a Mirko Veselovci
Brezová ulica
Buková
Buzulucká
Bystrický rad
Centrum
Cesta ku Continentalu
Cesta na Kráľovej
D. Ertla Daniel Ertl
Divadelná
Dobronivská cesta
Dolná kolónia
Družstevná
Dubová ulica
Dukelských hrdinov
E. M. Šoltésovej Elena Maróthy-Šoltésová
E. P. Voljanského Jevgenij Voľanskij
Elektrárenská
F. Hečku František Hečko
Fialková
Gaštanová ulica
Gen. Asmolova Alexander Nikitič Asmolov
Gen. Svobodu Ludvík Svoboda
Hať Podharajch
Horná kolónia
Hrnčiarska
Hronská
I. Lihoveckého Ľudovít Izák - Lihovecký
Imatra
I. Krasku Ivan Krasko
Jabloňová
J. A. Komenského Jan Amos Komenský
J. Alexyho Janko Alexy
Jaselská
Jaseňová
Javorová
Jazmínová
J. Bánika Juraj Bánik
J. Bottu Ján Botto
J. C. Hronského Jozef Cíger-Hronský
J. D. Matejovie Jozef Dekret Matejovie
J. Donča J. Donč
Jedľová
J. Fándlyho Juraj Fándly
J. Francisciho Ján Francisci
J. G. Tajovského Jozef Gregor Tajovský
J. Gagarina Jurij Gagarin
J. Hollého Ján Hollý
J. Jánošíka Juraj Jánošík
J. Jesenského Janko Jesenský
J. Jiskru Ján Jiskra
J. Kalinčiaka Ján Kalinčiak
J. Kollára Ján Kollár
J. Kozačeka Jozef Kozaček
J. Kráľa Janko Kráľ
J. M. Hurbana Jozef Miloslav Hurban
J. Matušku Janko Matúška
J. Poničana Ján Poničan
J. Šafárika Pavel Jozef Šafárik
J. Švermu Jan Šverma
Kimovská
Kremnická
Krupinská cesta
K. Šmidkeho Karol Šmidke
Kuzmányho nábrežie Karol Kuzmány
Lesnícka
Lieskovská cesta
Lipová
L. Novomeského Laco Novomeský
Ľ. Fullu Ľudovít Fulla
Ľ. Kubániho Ľudovít Kubáni
Ľ. Medveckého Ľudovít Medvecký
Ľ. Podjavorinskej Ľudmila Podjavorinská
Ľ. Štúra Ľudovít Štúr
Marš. Malinovského Rodion Jakovlevič Malinovskij
M. Bazovského Miloš Alexander Bazovský
M. Bela Matej Bel
Medz. dňa detí
M. M. Hodžu Michal Miloslav Hodža
M. Kukučína Martin Kukučín
Mládežnícka
M. Nešpora Mirko Nešpor
Mojmírova Mojmír
Môťovská
Môťovská cesta
Mraziarenská cesta
M. Rázusa Martin Rázus
M. R. Štefánika Milan Rastislav Štefánik
M. Ferjenčíka Mikuláš Ferjenčík
Na Hôrke
Na Hrádok
Na Rovni
Na Štepnici
Nádvorná
Neresnická cesta
Nerudova
Nevädzová
Nezábudkova
Nižovec
Novozámocká
Obrancov mieru
Okružná
Orgovánova
Osada Sekier
Partizánska
P. Jilemnického Peter Jilemnický
Pod dráhami
Pod holým brehom
Podbeľová
P. O. Hviezdoslava Pavol Országh Hviezdoslav
Povstaleckých letcov
Prachatická
Pražská
Predmestie
Pribinova Pribina
Pustý hrad
Rákoš
R. Čelku R. Čelka
R. Jašíka Rudolf Jašík
Ružová
S. Chalupku Samo Chalupka
Slatinské nábrežie
Slnečná
Smreková
Snežienková
Sokolská
Somolická
Sosnová
S. Tomášika Samuel Tomášik
Strakonická
Stráž
Strážska cesta
Svätoplukova Svätopluk
Školská
Š. Moyzesa Štefan Moyzes
Študentská cesta
Š. Višňovského Štefan Višňovský
Tehelná
T. G. Masaryka Tomáš Garrigue Masaryk
Topoľová
Trhová
Tulská
T. Vansovej Terézia Vansová
Unionka
Uramova
V. P. Tótha Viliam Pauliny-Tóth
Záhonok
Železničná

Námestia[upraviť | upraviť kód]

Názov námestia Pomenované po PSČ
Námestie Cyrila a Metoda Cyril a Metod
Námestie Slobody
Námestie SNP
Námestie Mládeže