Zoznam víťazov mužskej štvorhry na Wimbledone

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
William a Ernest Renshawovci
Bratia Lawrence a Reginald Doherty vyhrali mužskú štvorhru celkovo osemkrát v priebehu rokov 1897 až 1905

Toto je zoznam víťazov mužskej štvorhry na turnaji Wimbledon, ktorá sa po prvýkrát objavila na turnaji v roku 1884.

Listina víťazov[upraviť | upraviť zdroj]

Rok Víťazi Porazení Výsledok
1884 Spojené kráľovstvo William Renshaw
Spojené kráľovstvo Ernest Renshaw
Spojené kráľovstvo Ernest Lewis
Spojené kráľovstvo E.L. Williams
6–3, 6–1, 1–6, 6–4
1885 Spojené kráľovstvo William Renshaw
Spojené kráľovstvo Ernest Renshaw
Spojené kráľovstvo C.E. Farrer
Spojené kráľovstvo A.J. Stanley
6–3, 6–3, 10–8
1886 Spojené kráľovstvo William Renshaw
Spojené kráľovstvo Ernest Renshaw
Spojené kráľovstvo C.E. Farrer
Spojené kráľovstvo A.J. Stanley
6–3, 6–3, 4–6, 7–5
1887 Spojené kráľovstvo Herbert Wilberforce
Spojené kráľovstvo Patrick Bowes-Lyon
Spojené kráľovstvo H.J. Crispe
Spojené kráľovstvo E. Barratt-Smith
7–5, 6–3, 6–2
1888 Spojené kráľovstvo William Renshaw
Spojené kráľovstvo Ernest Renshaw
Spojené kráľovstvo Herbert Wilberforce
Spojené kráľovstvo Patrick Bowes-Lyon
2–6, 1–6, 6–3, 6–4, 6–3
1889 Spojené kráľovstvo William Renshaw
Spojené kráľovstvo Ernest Renshaw
Spojené kráľovstvo George Hillyard
Spojené kráľovstvo Ernest W. Lewis
6–4, 6–4, 3–6, 0–6, 6–1
1890 Spojené kráľovstvo Joshua Pim
Spojené kráľovstvo Frank Stoker
Spojené kráľovstvo George Hillyard
Spojené kráľovstvo Ernest W. Lewis
6–0, 7–5, 6–4
1891 Spojené kráľovstvo Wilfred Baddeley
Spojené kráľovstvo Herbert Baddeley
Spojené kráľovstvo Joshua Pim
Spojené kráľovstvo Frank Stoker
6–1, 6–3, 1–6, 6–2
1892 Spojené kráľovstvo Harry S. Barlow
Spojené kráľovstvo Ernest W. Lewis
Spojené kráľovstvo Wilfred Baddeley
Spojené kráľovstvo Herbert Baddeley
4–6, 6–2, 8–6, 6–4
1893 Spojené kráľovstvo Joshua Pim
Spojené kráľovstvo Frank Stoker
Spojené kráľovstvo Harry S. Barlow
Spojené kráľovstvo Ernest W. Lewis
4–6, 6–3, 6–1, 2–6, 6–0
1894 Spojené kráľovstvo Wilfred Baddeley
Spojené kráľovstvo Herbert Baddeley
Spojené kráľovstvo Harry S. Barlow
Spojené kráľovstvo Ernest W. Lewis
5–7, 7–5, 4–6, 6–3, 8–6
1895 Spojené kráľovstvo Wilfred Baddeley
Spojené kráľovstvo Herbert Baddeley
Spojené kráľovstvo Wilberforce Eaves
Spojené kráľovstvo Ernest W. Lewis
8–6, 5–7, 6–4, 6–3
1896 Spojené kráľovstvo Wilfred Baddeley
Spojené kráľovstvo Herbert Baddeley
Spojené kráľovstvo Reginald Doherty
Spojené kráľovstvo Harold Nisbet
1–6, 3–6, 6–4, 6–2, 6–1
1897 Spojené kráľovstvo Lawrence Doherty
Spojené kráľovstvo Reginald Doherty
Spojené kráľovstvo Wilfred Baddeley
Spojené kráľovstvo Herbert Baddeley
6–4, 4–6, 8–6, 6–4
1898 Spojené kráľovstvo Lawrence Doherty
Spojené kráľovstvo Reginald Doherty
USA (1896-1908) Clarence Hobart
Spojené kráľovstvo Harold Nisbet
6–4, 6–4, 6–2
1899 Spojené kráľovstvo Lawrence Doherty
Spojené kráľovstvo Reginald Doherty
USA (1896-1908) Clarence Hobart
Spojené kráľovstvo Harold Nisbet
7–5, 6–0, 6–2
1900 Spojené kráľovstvo Lawrence Doherty
Spojené kráľovstvo Reginald Doherty
Spojené kráľovstvo Herbert Barrett
Spojené kráľovstvo Harold Nisbet
9–7, 7–5, 4–6, 3–6, 6–3
1901 Spojené kráľovstvo Lawrence Doherty
Spojené kráľovstvo Reginald Doherty
USA (1896-1908) Dwight F. Davis
USA (1896-1908) Holcombe Ward
4–6, 6–2, 6–3, 9–7
1902 Spojené kráľovstvo Frank Riseley
Spojené kráľovstvo Sydney Smith
Spojené kráľovstvo Lawrence Doherty
Spojené kráľovstvo Reginald Doherty
4–6, 8–6, 6–3, 4–6, 11–9
1903 Spojené kráľovstvo Lawrence Doherty
Spojené kráľovstvo Reginald Doherty
Spojené kráľovstvo Frank Riseley
Spojené kráľovstvo Sydney Smith
6–4, 6–4, 6–4
1904 Spojené kráľovstvo Lawrence Doherty
Spojené kráľovstvo Reginald Doherty
Spojené kráľovstvo Frank Riseley
Spojené kráľovstvo Sydney Smith
6–1, 6–2, 6–4
1905 Spojené kráľovstvo Lawrence Doherty
Spojené kráľovstvo Reginald Doherty
Spojené kráľovstvo Frank Riseley
Spojené kráľovstvo Sydney Smith
6–2, 6–4, 6–8, 6–3
1906 Spojené kráľovstvo Frank Riseley
Spojené kráľovstvo Sydney Smith
Spojené kráľovstvo Lawrence Doherty
Spojené kráľovstvo Reginald Doherty
6–8, 6–4, 5–7, 6–3, 6–3
1907 Austrália Norman Brookes
Nový Zéland Tony Wilding
USA (1896-1908) Karl Behr
USA (1896-1908) Beals Wright
6–4, 6–4, 6–2
1908 Spojené kráľovstvo Josiah Ritchie
Nový Zéland Tony Wilding
Spojené kráľovstvo Arthur Gore
Spojené kráľovstvo Herbert Barrett
6–1, 6–2, 1–6, 9–7
1909 Spojené kráľovstvo Arthur Gore
Spojené kráľovstvo Herbert Barrett
Austrália Stanley Doust
Nový Zéland Harry Parker
6–2, 6–1, 6–4
1910 Spojené kráľovstvo Josiah Ritchie
Nový Zéland Tony Wilding
Spojené kráľovstvo Arthur Gore
Spojené kráľovstvo Herbert Barrett
6–1, 6–1, 6–2
1911 Francúzsko Max Decugis
Francúzsko André Gobert
Spojené kráľovstvo Josiah Ritchie
Nový Zéland Tony Wilding
9–7, 5–7, 6–3, 2–6, 6–2
1912 Spojené kráľovstvo Herbert Barrett
Spojené kráľovstvo Charles Dixon
Francúzsko Max Decugis
Francúzsko André Gobert
3–6, 6–3, 6–4, 7–5
1913 Spojené kráľovstvo Herbert Barrett
Spojené kráľovstvo Charles Dixon
Nemecká ríša Heinrich Kleinschroth
Nemecká ríša Friedrich-Wilhelm Rahe
6–2, 6–4, 4–6, 6–2
1914 AUS Norman Brookes
NZL Tony Wilding
Spojené kráľovstvo Herbert Barrett
Spojené kráľovstvo Charles Dixon
6–1, 6–1, 5–7, 8–6
1915 prvá svetová vojna
1916
1917
1918
1919 AUS Ronald Thomas
AUS Pat O'Hara Wood
AUS Rodney Heath
Spojené kráľovstvo Randolph Lycett
6–4, 6–2, 4–6, 6–2
1920 USA (1912-1959) Chuck Garland
USA (1912-1959) Richard Norris Williams
Spojené kráľovstvo Algernon Kingscote
Spojené kráľovstvo James Cecil Parke
4–6, 6–4, 7–5, 6–2
1921 Spojené kráľovstvo Randolph Lycett
Spojené kráľovstvo Max Woosnam
Spojené kráľovstvo Arthur Lowe
Spojené kráľovstvo Gordon Lowe
6–3, 6–0, 7–5
1922 AUS James Anderson
Spojené kráľovstvo Randolph Lycett
AUS Gerald Patterson
AUS Pat O'Hara Wood
3–6, 7–9, 6–4, 6–3, 11–9
1923 Spojené kráľovstvo Randolph Lycett
Spojené kráľovstvo Leslie Godfree
Španielsko (1875-1931) Eduardo Flaquer
Španielsko (1875-1931) Manuel de Gomar
6–3, 6–4, 3–6, 6–3
1924 USA (1912-1959) Francis Hunter
USA (1912-1959) Vincent Richards
USA (1912-1959) Watson Washburn
USA (1912-1959) Richard Norris Williams
6–3, 3–6, 8–10, 8–6, 6–3
1925 FRA Jean Borotra
FRA René Lacoste
USA (1912-1959) Ray Casey
USA (1912-1959) John F. Hennessey
6–4, 11–9, 4–6, 1–6, 6–3
1926 FRA Jacques Brugnon
FRA Henri Cochet
USA (1912-1959) Howard Kinsey
USA (1912-1959) Vincent Richards
7–5, 4–6, 6–3, 6–2
1927 USA (1912-1959) Francis Hunter
USA (1912-1959) Bill Tilden
FRA Jacques Brugnon
FRA Henri Cochet
1–6, 4–6, 8–6, 6–3, 6–4
1928 FRA Jacques Brugnon
FRA Henri Cochet
AUS John Hawkes
AUS Gerald Patterson
13–11, 6–4, 6–4
1929 USA (1912-1959) Wilmer Allison
USA (1912-1959) John Van Ryn
GBR Ian Collins
GBR Colin Gregory
6–4, 5–7, 6–3, 10–12, 6–4
1930 USA (1912-1959) Wilmer Allison
USA (1912-1959) John Van Ryn
USA (1912-1959) John Doeg
USA (1912-1959) George Lott
6–3, 6–3, 6–2
1931 USA (1912-1959) George Lott
USA (1912-1959) John Van Ryn
FRA Jacques Brugnon
FRA Henri Cochet
6–2, 10–8, 9–11, 3–6, 6–3
1932 FRA Jean Borotra
FRA Jacques Brugnon
GBR Pat Hughes
GBR Fred Perry
6–0, 4–6, 3–6, 7–5, 7–5
1933 FRA Jean Borotra
FRA Jacques Brugnon
JPN Ryosuke Nunoi
JPN Jiro Sato
4–6, 6–3, 6–3, 7–5
1934 USA (1912-1959) George Lott
USA (1912-1959) Lester Stoefen
FRA Jean Borotra
FRA Jacques Brugnon
6–2, 6–3, 6–4
1935 AUS Jack Crawford
AUS Adrian Quist
USA (1912-1959) Wilmer Allison
USA (1912-1959) John Van Ryn
6–3, 5–7, 6–2, 5–7, 7–5
1936 GBR Pat Hughes
GBR Raymond Tuckey
GBR Charles Hare
GBR Frank Wilde
6–4, 3–6, 7–9, 6–1, 6–4
1937 USA (1912-1959) Don Budge
USA (1912-1959) Gene Mako
GBR Pat Hughes
GBR Raymond Tuckey
6–0, 6–4, 6–8, 6–1
1938 USA (1912-1959) Don Budge
USA (1912-1959) Gene Mako
Nacistické Nemecko Henner Henkel
Nacistické Nemecko Georg von Metaxa
6–0, 6–4, 6–8, 6–1
1939 USA (1912-1959) Elwood Cooke
USA (1912-1959) Bobby Riggs
GBR Charles Hare
GBR Frank Wilde
6–3, 3–6, 6–3, 9–7
1940 druhá svetová vojna
1941
1942
1943
1944
1945
1946 USA (1912-1959) Thomas Brown
USA (1912-1959) Jack Kramer
AUS Geoff Brown
AUS Dinny Pails
6–4, 6–4, 6–2
1947 USA (1912-1959) Bob Falkenburg
USA (1912-1959) Jack Kramer
GBR Tony Mottram
AUS Bill Sidwell
8–6, 6–3, 6–3
1948 AUS John Bromwich
AUS Frank Sedgman
USA (1912-1959) Thomas Brown
USA (1912-1959) Gardnar Mulloy
5–7, 7–5, 7–5, 9–7
1949 USA (1912-1959) Pancho Gonzales
USA (1912-1959) Frank Parker
USA (1912-1959) Gardnar Mulloy
USA (1912-1959) Ted Schroeder
6–4, 6–4, 6–2
1950 AUS John Bromwich
AUS Adrian Quist
AUS Geoff Brown
AUS Bill Sidwell
7–5, 3–6, 6–3, 3–6, 6–2
1951 AUS Ken McGregor
AUS Frank Sedgman
Egypt (1922-1952) Jaroslav Drobný
Južná Afrika (1928-1994) Eric Sturgess
3–6, 6–2, 6–3, 3–6, 6–3
1952 AUS Ken McGregor
AUS Frank Sedgman
USA (1912-1959) Vic Seixas
Južná Afrika (1928-1994) Eric Sturgess
6–3, 7–5, 6–4
1953 AUS Lew Hoad
AUS Ken Rosewall
AUS Rex Hartwig
AUS Mervyn Rose
6–4, 7–5, 4–6, 7–5
1954 AUS Rex Hartwig
AUS Mervyn Rose
USA (1912-1959) Vic Seixas
USA (1912-1959) Tony Trabert
6–4, 6–4, 3–6, 6–4
1955 AUS Rex Hartwig
AUS Lew Hoad
AUS Neale Fraser
AUS Ken Rosewall
7–5, 6–4, 6–3
1956 AUS Lew Hoad
AUS Ken Rosewall
ITA Nicola Pietrangeli
ITA Orlando Sirola
7–5, 6–2, 6–1
1957 USA (1912-1959) Gardnar Mulloy
USA (1912-1959) Budge Patty
AUS Neale Fraser
AUS Lew Hoad
8–10, 6–4, 6–4, 6–4
1958 SWE Sven Davidson
SWE Ulf Schmidt
AUS Ashley Cooper
AUS Neale Fraser
6–4, 6–4, 8–6
1959 AUS Roy Emerson
AUS Neale Fraser
AUS Rod Laver
AUS Bob Mark
8–6, 6–3, 14–16, 9–7
1960 Mexiko (1934-1968) Rafael Osuna
USA (1959-1960) Dennis Ralston
GBR Mike Davies
GBR Bobby Wilson
7–5, 6–3, 10–8
1961 AUS Roy Emerson
AUS Neale Fraser
AUS Bob Hewitt
AUS Fred Stolle
6–4, 6–8, 6–4, 6–8, 8–6
1962 AUS Bob Hewitt
AUS Fred Stolle
Juhoslávia Boro Jovanović
Juhoslávia Nikola Pilić
6–2, 5–7, 6–2, 6–4
1963 Mexiko (1934-1968) Rafael Osuna
Mexiko (1934-1968) Antonio Palafox
FRA Jean-Claude Barclay
FRA Pierre Darmon
4–6, 6–2, 6–2, 6–2
1964 AUS Bob Hewitt
AUS Fred Stolle
AUS Roy Emerson
AUS Ken Fletcher
7–5, 11–9, 6–4
1965 AUS John Newcombe
AUS Tony Roche
AUS Ken Fletcher
AUS Bob Hewitt
7–5, 6–3, 6–4
1966 AUS Ken Fletcher
AUS John Newcombe
AUS William Bowrey
AUS Owen Davidson
6–3, 6–4, 3–6, 6–3
1967 Južná Afrika (1928-1994) Bob Hewitt
Južná Afrika (1928-1994) Frew McMillan
AUS Roy Emerson
AUS Ken Fletcher
6–2, 6–3, 6–4
Otvorená éra
1968 AUS John Newcombe
AUS Tony Roche
AUS Ken Rosewall
AUS Fred Stolle
3–6, 8–6, 5–7, 14–12, 6–3
1969 AUS John Newcombe
AUS Tony Roche
NED Tom Okker
USA Marty Riessen
7–5, 11–9, 6–3
1970 AUS John Newcombe
AUS Tony Roche
AUS Ken Rosewall
AUS Fred Stolle
10–8, 6–3, 6–1
1971 AUS Roy Emerson
AUS Rod Laver
USA Arthur Ashe
USA Dennis Ralston
4–6, 9–7, 6–8, 6–4, 6–4
1972 Južná Afrika (1928-1994) Bob Hewitt
Južná Afrika (1928-1994) Frew McMillan
USA Stan Smith
USA Erik Van Dillen
6–2, 6–2, 9–7
1973 USA Jimmy Connors
Rumunsko (1965-1989) Ilie Năstase
AUS John Cooper
AUS Neale Fraser
3–6, 6–3, 6–4, 8–9(3–7), 6–1
1974 AUS John Newcombe
AUS Tony Roche
USA Bob Lutz
USA Stan Smith
8–6, 6–4, 6–4
1975 USA Vitas Gerulaitis
USA Sandy Mayer
Rodézia Colin Dowdeswell
USA Allan Stone
7–5, 8–6, 6–4
1976 USA Brian Gottfried
MEX Raúl Ramírez
AUS Ross Case
AUS Geoff Masters
3–6, 6–3, 8–6, 2–6, 7–5
1977 AUS Ross Case
AUS Geoff Masters
AUS John Alexander
AUS Phil Dent
6–3, 6–4, 3–6, 8–9(4–7), 6–4
1978 Južná Afrika (1928-1994) Bob Hewitt
Južná Afrika (1928-1994) Frew McMillan
USA Peter Fleming
USA John McEnroe
6–1, 6–4, 6–2
1979 USA Peter Fleming
USA John McEnroe
USA Brian Gottfried
MEX Raúl Ramírez
4–6, 6–4, 6–2, 6–2
1980 AUS Peter McNamara
AUS Paul McNamee
USA Bob Lutz
USA Stan Smith
7–6(5), 6–3, 6–7(4–7), 6–4
1981 USA Peter Fleming
USA John McEnroe
USA Bob Lutz
USA Stan Smith
6–4, 6–4, 6–4
1982 AUS Peter McNamara
AUS Paul McNamee
USA Peter Fleming
USA John McEnroe
6–3, 6–2
1983 USA Peter Fleming
USA John McEnroe
USA Tim Gullikson
USA Tom Gullikson
6–4, 6–3, 6–4
1984 USA Peter Fleming
USA John McEnroe
AUS Pat Cash
AUS Paul McNamee
6–2, 5–7, 6–2, 3–6, 6–3
1985 SUI Heinz Günthardt
HUN Balázs Taróczy
AUS Patrick Cash
AUS John Fitzgerald
6–4, 6–3, 4–6, 6–3
1986 SWE Joakim Nyström
SWE Mats Wilander
USA Gary Donnelly
USA Peter Fleming
7–6(7–4), 6–3, 6–3
1987 USA Ken Flach
USA Robert Seguso
ESP Sergio Casal
ESP Emilio Sánchez
3–6, 6–7(6–8), 7–6(7–3), 6–1, 6–4
1988 USA Ken Flach
USA Robert Seguso
AUS John Fitzgerald
SWE Anders Järryd
6–4, 2–6, 6–4, 7–6(7–3)
1989 AUS John Fitzgerald
SWE Anders Järryd
USA Rick Leach
USA Jim Pugh
3–6, 7–6(7–4), 6–4, 7–6(7–4)
1990 USA Rick Leach
USA Jim Pugh
Južná Afrika (1928-1994) Pieter Aldrich
Južná Afrika (1928-1994) Danie Visser
7–6(7–5), 7–6(7–4), 7–6(7–5)
1991 AUS John Fitzgerald
SWE Anders Järryd
ARG Javier Frana
MEX Leonardo Lavalle
6–3, 6–4, 6–7(7–9), 6–1
1992 USA John McEnroe
GER Michael Stich
USA Jim Grabb
USA Richey Reneberg
5–7, 7–6(7–5), 3–6, 7–6(7–5), 19–17
1993 AUS Todd Woodbridge
AUS Mark Woodforde
CAN Grant Connell
USA Patrick Galbraith
7–5, 6–3, 7–6(7–4)
1994 AUS Todd Woodbridge
AUS Mark Woodforde
CAN Grant Connell
USA Patrick Galbraith
7–6(7–3), 6–3, 6–1
1995 AUS Todd Woodbridge
AUS Mark Woodforde
USA Rick Leach
USA Scott Melville
7–5, 7–6(10–8), 7–6(7–5)
1996 AUS Todd Woodbridge
AUS Mark Woodforde
Zimbabwe Byron Black
CAN Grant Connell
4–6, 6–1, 6–3, 6–2
1997 AUS Todd Woodbridge
AUS Mark Woodforde
NED Jacco Eltingh
NED Paul Haarhuis
7–6(7–4), 7–6(9–7), 5–7, 6–3
1998 NED Jacco Eltingh
NED Paul Haarhuis
AUS Todd Woodbridge
AUS Mark Woodforde
2–6, 6–4, 7–6(7–3), 5–7, 10–8
1999 IND Mahesh Bhupathi
IND Leander Paes
NED Paul Haarhuis
USA Jared Palmer
6–7(10–12), 6–3, 6–4, 7–6(7–4)
2000 AUS Todd Woodbridge
AUS Mark Woodforde
NED Paul Haarhuis
AUS Sandon Stolle
6–3, 6–4, 6–1
2001 USA Donald Johnson
USA Jared Palmer
CZE Jiří Novák
CZE David Rikl
6–4, 4–6, 6–3, 7–6(8–6)
2002 SWE Jonas Björkman
AUS Todd Woodbridge
Bahamy Mark Knowles
CAN Daniel Nestor
6–1, 6–2, 6–7(7–9), 7–5
2003 SWE Jonas Björkman
AUS Todd Woodbridge
IND Mahesh Bhupathi
BLR Max Mirnyj
3–6, 6–3, 7–6(7–4), 6–3
2004 SWE Jonas Björkman
AUS Todd Woodbridge
AUT Julian Knowle
Srbsko Nenad Zimonjić
6–1, 6–4, 4–6, 6–4
2005 AUS Stephen Huss
Južná Afrika Wesley Moodie
USA Bob Bryan
USA Mike Bryan
7–6(7–4), 6–3, 6–7(2–7), 6–3
2006 USA Bob Bryan
USA Mike Bryan
FRA Fabrice Santoro
Srbsko Nenad Zimonjić
6–3, 4–6, 6–4, 6–2
2007 FRA Arnaud Clément
FRA Michaël Llodra
USA Bob Bryan
USA Mike Bryan
6–7(5–7), 6–3, 6–4, 6–4
2008 CAN Daniel Nestor
SRB Nenad Zimonjić
SWE Jonas Björkman
Južná Afrika Kevin Ullyett
7–6(14–12), 6-7(3-7), 6–3, 6–3
2009 CAN Daniel Nestor
SRB Nenad Zimonjić
USA Bob Bryan
USA Mike Bryan
7–6(9–7), 6–7(3–7), 7–6(7–3), 6–3
2010 AUT Jürgen Melzer
GER Philipp Petzschner
SWE Robert Lindstedt
ROU Horia Tecău
6–1, 7–5, 7–5
2011 USA Bob Bryan
USA Mike Bryan
SWE Robert Lindstedt
ROU Horia Tecău
6–3, 6–4, 7–6(7–2)
2012 GBR Jonathan Marray
Dánsko Frederik Nielsen
SWE Robert Lindstedt
ROU Horia Tecău
4–6, 6–4, 7–6(7–5), 6–7(5–7), 6–3
2013 USA Bob Bryan
USA Mike Bryan
CRO Ivan Dodig
BRA Marcelo Melo
3–6, 6–3, 6–4, 6–4
2014 USA Jack Sock
CAN Vasek Pospisil
USA Bob Bryan
USA Mike Bryan
7–6(7–5), 6-7(3–7), 6–4, 3–6, 7–5

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam vítězů mužské čtyřhry ve Wimbledonu na českej Wikipédii.