Zoznam vrcholov v Kremnických vrchoch

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Zoznam vrcholov v Kremnických vrchoch zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 1 000 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1].

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť kód]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Flochová 1317 48°48′24″S 18°58′25″V / 48,80667°S 18,97361°V / 48.80667; 18.97361 (Flochová) červená turistická značka zelená turistická značka
2. Svrčinník 1313 48°48′19″S 18°59′29″V / 48,80528°S 18,99139°V / 48.80528; 18.99139 (Svrčinník) červená turistická značka
3. Vyhnatová 1283 48°45′25″S 19°00′14″V / 48,75694°S 19,00389°V / 48.75694; 19.00389 (Vyhnatová) červená turistická značka
4. Javorová studňa 1280 48°48′12″S 18°57′16″V / 48,80333°S 18,95444°V / 48.80333; 18.95444 (Javorová studňa) neznačkovaný
5. Zlatá studňa 1265 48°42′54″S 19°00′18″V / 48,71500°S 19,00500°V / 48.71500; 19.00500 (Zlatá studňa) červená turistická značka
6. Velestúr 1254 48°42′32″S 19°00′15″V / 48,70889°S 19,00417°V / 48.70889; 19.00417 (Velestúr) červená turistická značka žltá turistická značka
7. Smrečník 1249 48°42′30″S 18°59′41″V / 48,70833°S 18,99472°V / 48.70833; 18.99472 (Smrečník) neznačkovaný
8. Skalka 1232 48°44′18″S 18°59′47″V / 48,73833°S 18,99639°V / 48.73833; 18.99639 (Skalka) červená turistická značka
9. Mýtny vrch 1221 48°43′46″S 19°00′04″V / 48,72944°S 19,00111°V / 48.72944; 19.00111 (Mýtny vrch) červená turistická značka
10. Labušen 1181 48°41′49″S 18°59′41″V / 48,69694°S 18,99472°V / 48.69694; 18.99472 (Labušen) neznačkovaný
11. Tabla 1178 48°46′53″S 19°00′52″V / 48,78139°S 19,01444°V / 48.78139; 19.01444 (Tabla) červená turistická značka
12. Vlčí vrch 1172 48°45′34″S 18°58′18″V / 48,75944°S 18,97167°V / 48.75944; 18.97167 (Vlčí vrch) neznačkovaný
13. Vlčí vrch 1147 48°45′04″S 18°59′19″V / 48,75111°S 18,98861°V / 48.75111; 18.98861 (Vlčí vrch) neznačkovaný
14. Javorník 1085 48°42′57″S 18°58′18″V / 48,71583°S 18,97167°V / 48.71583; 18.97167 (Javorník) neznačkovaný
15. Horná roveň 1076 48°43′20″S 19°01′11″V / 48,72222°S 19,01972°V / 48.72222; 19.01972 (Horná roveň) neznačkovaný
16. Zlatá studňa 1065 48°49′14″S 18°56′38″V / 48,82056°S 18,94389°V / 48.82056; 18.94389 (Zlatá studňa) neznačkovaný
17. Hladká 1054 48°43′33″S 18°58′30″V / 48,72583°S 18,97500°V / 48.72583; 18.97500 (Hladká) neznačkovaný
18. Košiare 1050 48°42′04″S 19°02′08″V / 48,70111°S 19,03556°V / 48.70111; 19.03556 (Košiare) neznačkovaný
19. Priečny vrch 1048 48°49′50″S 19°00′10″V / 48,83056°S 19,00278°V / 48.83056; 19.00278 (Priečny vrch) červená turistická značka
20. Andrejová 1034 48°49′35″S 18°57′34″V / 48,82639°S 18,95944°V / 48.82639; 18.95944 (Andrejová) neznačkovaný
21. Krpec 1031 48°47′50″S 18°55′21″V / 48,79722°S 18,92250°V / 48.79722; 18.92250 (Krpec) neznačkovaný
22. Laurín 1025 48°41′01″S 19°02′18″V / 48,68361°S 19,03833°V / 48.68361; 19.03833 (Laurín) neznačkovaný
23. Vápenica 1022 48°48′07″S 19°02′13″V / 48,80194°S 19,03694°V / 48.80194; 19.03694 (Vápenica) modrá turistická značka
24. Horný chlm 1013 48°40′22″S 18°58′05″V / 48,67278°S 18,96806°V / 48.67278; 18.96806 (Horný chlm) neznačkovaný
25. Kremnický štít 1008 48°41′45″S 18°57′13″V / 48,69583°S 18,95361°V / 48.69583; 18.95361 (Kremnický štít) žltá turistická značka

Pozri aj[upraviť | upraviť kód]

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. http://mapy.hiking.sk/

Zdroj[upraviť | upraviť kód]