Diskuse s wikipedistou:Milda

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 měsíci od uživatele Janbery v tématu „Nově otevřený Wikiklub v Brně

Sem mi můžete psát dotazy a připomínky týkající se především české Wikipedie, v rámci svých možností vám na ně zde odpovím. Také mě můžete zastihnout pod stejnou přezdívkou na Wikizdrojích (moje diskusní stránka), Wikicitátech (moje diskusní stránka) nebo Wikislovníku (moje diskusní stránka).

A pokud si někdy v budoucnu budete chtít odpočinout od psaní vlastních encyklopedických článků, rád vás uvidím na české verzi volně dostupné knihovny Wikizdroje (anglicky Wikisource). Ještě zbývá hodně textů, které už nepodléhají autorskoprávní ochraně. ;-)

Starší diskuse najdete v archivu: Archiv01 (do 10. 8. 2007), Archiv02 (do 27. 11. 2009), Archiv03 (do 31. 12. 2012)


Ufňukaná bába[editovat zdroj]

Hele, Mildo, když o Dannym vznikl článek (podle všeho - já ho neviděl) bez pomluv a lží, který tyto (podle všeho) pravdivé údaje spojoval s Dannyho osobní identitou, Danny nejen potajmu, protože má konexe, zařídil jeho skrytí, ale běžel s tím hned i na policii, aby byl pachatel vypátrán a potrestán i v civilním životě. Podle Tebe udělal to nejsprávnější, co mohl. Budiž, na to máš právo. Když ale o mně DeeMusil s přiměřenou zlou vůlí šíří na lžích založené pomluvu, které si každý může spojit s mou osobní identitou, a já taky běžím, ale ne na policii, ale jen otevřeně zařídit její skrytí a uplatnění platného opatření pouze tady na Wikipedii, jsem podle Tebe ufňukaná bába. Co je tedy Danny? Hrdina? Oběť? A co jsem já? Viník? Ne, vlastně, já vím, já jsem ufňukaná bába, kandidát na funkci, a to je nic, to je méně než obyčejný wikipedista, to je skoro nic, takže mám menší práva než Milda, než DeeMusil, než kdokoli - nesmím se bránit nejen vůči kritice, ale dokonce už ani vůči jasným osobním útokům. A pokud se bránit chci, nemohu kandidovat.

Jen si říkej dál tyto pokřivené názory, nuť každého, kdo není Tvůj kamarád, urážlivými poznámkami, ať urážky ostatních jen polyká, ať se nebrání. Takových lidí jako Ty tu bylo hodně, a takových, kteří se kvůli nim nemohli bránit také. Wikipedie pak bude patřit jen takovým DeeMusilům - a takovým Mildům, kteří podle svých kamaráčoftů lustrují, kdo má právo bránit svou důstojnost. Okino (diskuse) 8. 1. 2013, 12:11 (UTC)

A co si o sobě myslíš ty, ty ty... Okino ufnukana baba? A co ty ty podrejvaci. Mysli si o sobe vic, pak do tebe cvrknout a ty se zbortit jak krabicka sirek. Wikipedie bývat slušná projekt. Ani si nepřát co já si o tobě myslet! Ale dobrým sluhou jsi. Mohl říct akorát fuj! Wikipedie je slušný projekt, až ná pár agresivních plebejců.--Deny the Door (diskuse) 13. 1. 2013, 20:28 (UTC)

Děkuji za vlídná slova. Nezapomeň se ze svého jednorázového loutkového účtu odhlásit, ať se náhodou neprozradíš. --Milda (diskuse) 13. 1. 2013, 20:35 (UTC)

Dobrý den, chci se Vás zeptat, co to je za úpravu v článku Mil Mi-2? Shrnutí editace mi toho moc nenapovědělo, má to takto být podle nějakých pravidel nebo doporučení? Kde se o tom mohu dozvědět více? Ještě by mě zajímalo, proč jste to takto upravil jen u části článku a zbytek jste nechal tak? Neměl byste to tak upravit v celém článku? Je to poněkud ujeté, když to v části článku vypadá tak a v druhé jinak. Děkuji za osvětlení a s podravem --Miďonek (diskuse) 29. 1. 2013, 16:44 (UTC)

Ta editace souvisí s probíhající diskusí o nadpisech (Diskuse k Wikipedii:Vzhled a styl#Návrh na změnu - nadpisy 4. a vyšší úrovně), kde byl tento článek zmiňován jako případ, kde vadilo příliš mnoho nadpisů v obsahu a kvůli tomu byly „nadpisy“ označkovány středníkem.
O co v principu jde: středník neuvozuje nadpis, ale definovaný pojem, a úzce souvisí s druhou značkou (odstavec uvozený dvojtečkou), který je jeho definičním výkladem – takto je wikikód do HTML kódu překládán. Tzn. korektní je posloupnost ; termín : definice, nekorektní je ; pseudonadpis nenásledovaný definicí. Upravil jsem tak jen část článku jako ukázku možnosti, jak lze problém nadpisů, které nemají být v obsahu, vyřešit v situaci, kdy „nadpis“ lze chápat jako definovaný termín a následující odstavec (případně více odstavců) jako jeho definici. Kosmetickou nevýhodou může být to, že standardní nastylování značky pro definiční výklad jej odsazuje doprava; tam je potřeba si zhodnotit, jestli je to skutečně chápáno jako definice a jejich výklad (pak je nastylování podobné slovníkům logické) nebo ne. --Milda (diskuse) 29. 1. 2013, 18:00 (UTC)
Díky tedy za vysvětlení. Nechám na Vás a ostatních, co s tím uděláte, ale mělo by se to nějak sjednotit. Takto to vypadá divně a článku o Mi-2 to neprospívá. Prosím, pouvažujte, zda to ponechat takto nebo to revertovat na původní verzi a až se to nějak vyřeší, tak to upravit. --Miďonek (diskuse) 29. 1. 2013, 18:09 (UTC)
Jsem si toho vědom a vedu to v patrnosti. Čekám jestli někdo nějak zareaguje v odkazované diskusi. Myslím, že doba v řádu několika málo dnů je na (z principu dlouhodobě nedokončené) Wikipedii snesitelná. --Milda (diskuse) 29. 1. 2013, 18:14 (UTC)

Prosba o report[editovat zdroj]

Ahoj Mildo, při přípravě stránky s jednotlivými projekty pro novou wiki pobočky, jsem procházel archivní žádosti pro Mediagrant. Narazil jsem i na žádost o skener a při její procházení jsem si všiml, že tam Vojta Dostál píše, že by se ca do roka měl odevzdat krátký report o využívání. Trochu jsme projeli ten původní termín, ale nevadí. Mohl bych tě tedy poprosit o sepsání krátkého reportu, k čemu jsi za ten rok a půl skener využil, jaké jsou výsledky a kdybys měl chuť, vhodné by bylo napsat postřehy, co jsi se při aktivitách se skenerem naučil (...co by mohlo ušetřit čas případným následovníkům...) či co ti dělalo největší problémy. Vlož ho pak třeba na stránku na Metě. Předem moc díky za napsání a budu se těšit. S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 4. 9. 2013, 13:42 (UTC)

Ahoj, zaregistroval jsem, něco napíšu, ale vydržte prosím tak 2 týdny. --Milda (diskuse) 8. 9. 2013, 20:34 (UTC)
Ahoj, jasné, není problém. Předem díky a zdravím --Chmee2 (diskuse) 12. 9. 2013, 08:45 (UTC)

Ahoj Mildo, mohl bych se po měsíci připomenout s prosbou výše? Díky ti a jsem s pozdravem. --Chmee2 (diskuse) 11. 10. 2013, 07:38 (UTC)

Zdar, něco jsem sepsal před cca 3 týdny na odkazované stránce: m:Wikimedia Czech Republic/Mediagrant/Přenosný skener pro Wikizdroje/Report. --Milda (diskuse) 11. 10. 2013, 08:17 (UTC)
Aha, moc díky! Nevšiml jsem si, má chyba a omlouvám se tak za zbytečné pruzení :) S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 11. 10. 2013, 08:25 (UTC)

Wikipedista Zdeněk Dejmek[editovat zdroj]

Dobrý den, asi mnozí vědí od samého začátku, o koho jde, stínových účtů má několik a přiznává to, ale řekněte mi, proč by tam měla být nějaká taková šablona, pokud neporušuje pravidla? --Uacs451 (diskuse) 7. 9. 2013, 09:14 (UTC)

Zářijové brněnské setkání[editovat zdroj]

Dovolím si informovat o nejbližším chystaném wikisrazu v Brně, a to 25. září 2013. --Bazi (diskuse) 18. 9. 2013, 10:41 (UTC)

Čeští autoři a Wikizdroje[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego, nechci se kolegům z Wikizdrojů šťourat ve stránce WP:Pod lípou (sesterské projekty)/Autoři na Wikizdrojích, nicméně chci upozornit, že u nových článků Adolf Gottwald, Ferdinand Karafiát a František Klement jsem na Wikizdrojích přidal link na WP, jestli tedy chcete, můžete je odtamtud smazat. Zdraví --Mario7 (diskuse) 24. 10. 2013, 17:42 (UTC)

Únorový wikisraz[editovat zdroj]

--Bazi (diskuse) 5. 2. 2014, 18:38 (UTC)

Šablona:Seznam epizod[editovat zdroj]

Hezký den! Chtěl bych poděkovat za konstruktivní návrh v někdejší diskusi o barevnosti seznamů epizod. Dovolil jsem si ho využít a posunout o něco dál při implementaci šablony z enWiki a věřím, že sporné téma posuneme ke zdárnému výsledku. Ještě jednou díky. --Bazi (diskuse) 5. 3. 2014, 18:13 (UTC)

Formátování[editovat zdroj]

Ahoj, před lety jsi mně psal, že podobná tvorba dvou sloupců je chybná. Nemyslím, že úprava kolegy Bcsparta je ku prospěchu článku, jestliže by ovšem byla „sémanticky“ správná, nebudu ji opravovat. Zdraví.--Kacir 3. 4. 2014, 10:59 (UTC)

Tuším, že podobnou rozepři jsme řešili s G3ron1mem kolem šablony {{col-begin}} aspol., která pak spěla k šabloně {{sloupce}}, ta ale nenahrazovala plně funkčnost té původní (neumožňuje vybrat konkrétní místo pro zlom sloupců) a zůstala nějak nedotažená: Diskuse k šabloně:Sloupce#Nefuncnost pod IE. V odkazovaném případě by IMHO určitě bylo lepší použít sloupcovou šablonu, než jen klasickou tabulku, když už. Ale ani ta možná nevyhoví některým přísnějším požadavkům. --Bazi (diskuse) 3. 4. 2014, 11:30 (UTC)

Fixlinks[editovat zdroj]

Ahoj, v této chvíli odkazy nefixuješ, ale po zpětném přesunu děláš opak – vytváříš přesměrování. Fixovat až po ustálení názvu.--Kacir 26. 4. 2014, 22:10 (UTC)

Červnový wikisraz[editovat zdroj]

Chybějící stránky[editovat zdroj]

Zdravím, posunulo se něco v tomto nebo tomto za ta léta?--Zdenekk2 (diskuse) 1. 8. 2014, 15:42 (UTC)

Zdenku, z mé strany ne. Pořád si myslím, že popsaný nástroj pro práci s chybějícími stránkami by byl na Wikipedii užitečný (když jsem v minulosti ty seznamy využíval, pomocí nich jsem opravil nebo sloučil odkazy v mnoha desítkách stránek), ale na Wikipedii jsem už několik let velmi málo aktivní, takže já to určitě programovat nebudu. Třeba nějaký student informatiky v rámci zápočtové nebo bakalářské práce? --Milda (diskuse) 21. 8. 2014, 06:36 (UTC)

Jaroslav Charvát[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Jaroslav Charvát. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 4. 10. 2014, 20:33 (UTC)


V.V.Štech[editovat zdroj]

Jsem už starý a neumumím zdroj napsat do předepsané šablony, uvedl jsem zdroje v literatuře. Také uznávám, že by v textu nemusela být zmínka o křičení, měl jsem to formulovat lépe. Pane milda, jsem tady už roky, ale dosud jsem nikomu nic nevymazal. Když narazím na editaci, která mě nezajímá, nechám ji a řeknu si, že by mohla zajímat někoho jiného, jsem tolerantní. Vy máte přístup zcela odlišný: protože mě, mildu, ta editace nezajímá, tak to znamená, že nebude zajímat ani nikoho jiného-- a vymažete ji. Hm. Já si myslím, že i drobná zajímavost dokáže text velmi oživit, udělat ho zajímavým. Nebo Vy si přejete, aby články ve wikipedii byly nudné, nečtivé, nezajímavé? Mám daleko k tomu, se hádat, přeji Vám všechno dobré a rád se seznámím s Vaším názorem.Zdraví--Kajan112 (diskuse) 9. 11. 2014, 22:11 (CET)--Odpovědět

Invitation to Medical Translation[editovat zdroj]

Medical Translation Project

Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

Sraz v Brně[editovat zdroj]

Ahoj Mildo, nechceš se zastavit na brněnský sraz?--frettie.net (diskuse) 18. 5. 2015, 14:16 (CEST)Odpovědět

frettie.net (diskuse) 18. 5. 2015, 14:16 (CEST)Odpovědět

ŽOK[editovat zdroj]

Požádal jsem komunitu o vyjádření k tvému zákroku na Wikislovníku. Jako zúčastněný se můžeš také vyjádřit. Kdyby si náhodou nerozuměl tomu co se tam píše, pak to tam napiš a já ti to přeložím.--Juandev (diskuse) 12. 2. 2016, 10:09 (CET)Odpovědět

Nově otevřený Wikiklub v Brně[editovat zdroj]

Pozvání rozeslal --janbery (diskuse) 12. 9. 2023, 15:44 (CEST)Odpovědět