Criss Angel

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Criss Angel
americký iluzionista
Criss Angel
Narodenie19. december 1967 (56 rokov)
East Meadow, New York, USA
Odkazy
Webstránkacrissangel.com
CommonsSpolupracuj na Commons Criss Angel

Christopher Nicholas Sarantakos (* 19. december 1967 East Meadow, New York, USA), viac známy svojou prezývkou Criss Angel, je americký iluzionista, hypnotizér, kaskadér, hudobník a herec. Najviac je známy zo svojej relácie Criss Angel Mindfreak.

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Narodil sa a vyrastal v East Meadow, na Long Islande a v New Yorku. V mladosti miloval hudbu a už vtedy sa zaujímal o mágiu. Jeho rodičia John a Dimitra Sarantakos sú gréckeho pôvodu. Jeho mama pochádza z mesta Mystras v Grécku. Má dvoch bratov Costa a JD, a okrem toho aj dve mačky Minx a Hammie. Jeho otec, ktorý zomrel na rakovinu žalúdka, ho veľmi podporoval.

Criss Angel sa už v šiestich rokoch zaujímal o mágiu, odkedy mu jeho teta Stella ukázala kartový trik. Dvaja z jeho veľkých idolov sú Harry Houdini a Aldo Richiardi. Jeho prvý učiteľ bol Lan Wagner.

Angel hral so svojím priateľom Klaytonom Scottom (Celldweller, Argyle Park), ktorý Album k šou Mindfreak produkuje a podporuje výber hudby pre vysielanie, v Electronik/Crossover-Band AngelDust. V roku 2002 sa oženil s JoAnn Winkhard, ktorá v roku 2007 požiadala o rozvod.

Jeho show MindFreak bola veľmi úspešná nie len po celej Amerike, ale aj v ostatných krajinách. Preslávil sa kúskami, ako prechod cez okno, levitácia nad Luxorom, únik pred býkom, levitácia z budovy na budovu, prehltnutá minca z krku pod kožu, ktorú si potom vyrezal z ruky von nožíkom. Criss Angel získal 3-krát vyznamenanie kúzelník roka.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Criss Angel

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]