In This Moment

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
In This Moment
In This Moment na Fort Rock Festival 2013
In This Moment na Fort Rock Festival 2013
Základné informácie
Pôvod Schenectady, New York, USA
Žáner(-re) Gothic metal, metalcore, alternative metal
Pôsobenie 2005 – súč.
Vydavateľstvá Century Media, Atlantic
Súvisiace články Motionless In White, Shinedown, Butcher Babies, Otherwise, Device, Five Finger Death Punch, Halestorm, Papa Roach, Scar The Martyr
Webstránka inthismomentofficial.com
Členovia skupiny
Maria Brink
Chris Howorth
Randy Weitzel
Travis Johnson
Tom Hane
Bývalí členovia
Blake Bunzel
Josh Newell
Jesse Landry
Kyle Konkiel
Jeff Fabb

In This Moment je americká metalová kapela z Los Angeles v Kalifornii, ktorú založila vokalistka Maria Brink a gitarista Chris Howorth v roku 2005. Po tom, čo prijali bubeníka Jeffa Fabba, sa začali nazývať Dying Star. Po neúspechoch si zmenili názov kapely na In This Moment, ktorý si zanechali až dodnes. V priebehu krátkeho času prijali medzi seba ešte ďalších dvoch členov, a to gitaristu Blakea Bunzela a basgitaristu Josha Newella. Na konci roku 2005 Newell kapelu opustil a nahradil ho Pascual Romero, ktorý bol bleskovo nahradený Jessem Landrym. Basgitaristov sa tu vystriedalo viacero a to dokopy až päť. Landry bol vystriedaný Kyleom Konkielom a v roku 2010 Konkiela vystriedal Travis Johnson. Jeff Fabb a Blake Bunzel opustili kapelu v roku 2011 a nahradili ich Tom Hane a Randy Weitzel.

Ich debutový album sa stal Beautiful Tragedy, ktorý bol vydaný v roku 2007. Ich druhý album s názvom The Dream vydali nasledujúci rok a v rebríčku Billboard 200 sa umiestnil na 73-tej priečke. Tretí album, A Star-Crossed Wasteland bol vydaný v roku 2010 a ich štvrtý album s názvom Blood v auguste 2012. Zrejme zatiaľ najúspešnejší album debutoval na 15-tej priečke. Zúčastnili sa niekoľkých turné a festivalov vrátane najväčších festivalov ako sú Ozzfest 2007, 2008, Warped Tour v roku 2009, Download Festival v roku 2009 a 2013, Mayhem Festival v roku 2010, Music as a Weapon V tour 2011, Uproar Festival 2012, Carnival of Madness tour 2013, Knotfest 2014 a Rocklahoma 2015. Ich piaty album s názvom Black Widow vyšiel v novembri 2014.

História[upraviť | upraviť zdroj]

Maria Brink na Fort Rock Festival 2013

Formovanie a album Beautiful Tragedy (2005 – 2008)[upraviť | upraviť zdroj]

V auguste 2005 sa speváčka Maria Brink a gitarista Chris Howorth spoznali prostredníctvom spoločných priateľov. Po zoznámení sa zistili, že majú mnoho spoločného a tak začali spoločne tvoriť texty piesní. Čoskoro sa k nim pridala nová posila z Los Angeles – bubeník Jeff Fabb a spoločne tak zakladajú kapelu Dying Star. Kapela po krátkej dobe zmenila svoj hudobný žáner. Do polovice roka 2005 kapela pozostávala z členov Brink, Howorth, Fabb, gitarista Blake Bunzel a basgitarista Josh Newell. Po nahrávke dema skladbu poslali na MySpace. Počas zimy roku 2005, Newell odišiel z kapely kvôli svojmu ďalšiemu projektu. Na nejaký čas sa stal ich basgitaristom producent Pascual Romero. Basgitarista Rob "Blasko" Nicholson, bývalý basgitarista Ozzyho Osbournea sa stal manažérom kapely potom, čo našiel ich demo na MySpace.

Do konca roka 2015 si kapela In This Moment vytvorila fanúšikovskú základňu prostredníctvom internetového marketingu a pomocou vlastných turné, kde sa prezentovali veľmi vďačnými vystúpeniami. Toto všetko bol iba začiatok. Krátko po tom si kapelu všimlo vydavateľstvo Century Media Records a ponúklo im zmluvu na nahrávanie albumov. In This Moment vydalo 20. marca 2007 svoj debutový album Beautiful Tragedy na ktorom sa nachádzajú single ako napríklad „Prayers“ alebo pieseň s rovnakým názvom ako názov albumu. Producentom albumu je Eric Rachel a zvuk albumu je kombináciou metalcore a hardrocku so spevom vokalistky Marie Brink, ktorá spieva o vlastných skúsenostiach zo života – opustenie a tragédia. Vokály v albume sa často striedajú so spevom a screamovaním. Kapela absolvovala niekoľko turné vrátane The Hottest Chicks in Metal Tour 2007 s Lacuna Coil, Ozzfest v lete 2007 a 2008 a Megadeth, Rob Zombie a Ozzy Osbourne tour. Spoločne s kapelou Manttis nahrali cover verziu piesne „Heaven's Lie“ od Lacuna Coil ako súčasť cover albumu Covering 20 Years Of Extremes, ktorý bol príležitostne vydaný na počesť dvadsiateho výročia vydavateľstva Century Media Records.

The Dream a A Star-Crossed Wastelands (2008 – 2011)[upraviť | upraviť zdroj]

Travis Johnson na Fort Rock Festival 2013
Randy Weitzel na Fort Rock Festival 2013

30. septembra 2008 kapela vydala druhý album s názvom The Dream. Album dostával od kritikov pozitívne hodnotenia a recenzie a bol nominovaný do rebríčka Billboard 200, kde sa umiestnil na 73. mieste. Album produkoval Kevin Churko a predstavoval o niečo jemnejší prístup a kládol dôraz na čistejšie vokály Marie Brink. Z albumu si na koncertoch fanúšikovia zamilovali skladby ako sú „Forever“, „You Always Believed“ alebo „Into The Light“ a hrávajú ich dodnes. Skladba „Forever“ bola vydaná ako sprievodná pieseň albumu. Pre spropagovanie svojho albumu kapela absolvovala koncerty s rôznymi umelcami ako sú Five Finger Death Punch, Mudvayne, Papa Roach a Filter. Objavili sa aj na Give It a Name tour v Spojenom kráľovstve a v roku 2009 na Warped Tour. V tom istom roku vystupovali na Download Festival. Cover verziu na pieseň „Call Me“ od Blondie vydali ako druhý singel. Cover sa objavil v špeciálnej edícii pod názvom Dream: Ultraviolet Edition a zahŕňal nevydané skladby a akustické vystúpenia. Kapela vyrazila na svoje prvé vlastné turné s názvom A Winter to Remember Tour a prizvala kapely ako sú In Fear and Faith, Agraceful a Motionless in White.

V roku 2009 Maria Brink a gitarista Chris Howorth oznámili, že sa pustili do písania nových piesní, citujúc, že budú temnejšie a tvrdšie. Roku 2010 vo februári, Maria Brink odhalila na svojej oficiálnej stránke album s titulom A Star-Crossed Wasteland. Po tom, čo bola menovaná za Hottest Chick in Metal na udeľovaní cien Revolver Golden God v apríli 2010, Maria uviedla v rozhovore, že nový album vydajú presne 13. júla 2010. Prvým singlom albumu sa stala skladba „The Gun Show“ a bola vydaná na iTunes 1. júna 2010. Predalo sa 10 500 kópií a to im zabezpečilo 40-tu priečku v rebríčku U.S. Top 40.

24. septembra 2010 kapela vydala videoklip pre singel „The Promise“, ktorý sa nakrúcal pod vedením režiséra Davida Brodskeho. 21. novembra 2010 bolo oznámené turné Music as a Weapon V tour, kde si In This Moment zahrá po boku kapiel Sevendust, Disturbed a Korn. V prvej časti turné bolo zopár koncertov zrušených kvôli chorobe vokalistu Davida Draimana z kapely Disturbed. Druhá polovica turné prebehla podľa harmonogramu. Po turné sa kapela objavila ako headliner na ďalšom turné s názvom Hell Hath No Fury Tour spolu s kapelami Straight Line Stitch, System Divide a Sister Sin. In This Moment boli takisto súčasťou All Star Tour, kde si zahrali kapely ako Alesana, Blessthefall alebo Sleeping with Sirens.

Blood a Black Widow (2011 – súčasnosť)[upraviť | upraviť zdroj]

V máji 2011 kapela zverejnila na svojej facebook fanstránke, že sa usilovne pracuje na novom albume, dúfajúc že bude vydaný v roku 2012. Názov Blood bol vypustený ako názov nového albumu 6. apríla 2012. 14. mája 2012 sa fanúšikovia dozvedeli presný dátum, kedy bude album vydaný a to 14. augusta 2012. Skladba „Blood“ bola vydaná 12. júna 2012 ako prvý singel nového albumu. Artwork a zoznam skladieb boli uvedené pre verejnosť 18. júna 2012. 8. decembra 2012 kapela začína pracovať na jednom z najlepších videoklipov a tým je videoklip ku skladbe „Whore“.

5. februára 2014 kapela oznámila, že opustili vydavateľstvo Century Media Records a podpísali zmluvu s novým vydavateľstvom Atlantic Records. Takisto oznámili, že ich cieľom je práca na piatom albume. Chris Howorth prezradil, že budú tvoriť hudbu, akú ešte ich fanúšikovia dosiaľ nepočuli, skladby budú oveľa sýtejšie a lepšie oproti predchádzajúcim skladbám.

Členovia skupiny[upraviť | upraviť zdroj]

Súčasní členovia

  • Maria Brink – spev, piano (2005 – súčasnosť)
  • Chris Howorth – sólová gitara, sprievodné vokály (2005 – súčasnosť)
  • Randy Weitzel – rytmická gitara, sprievodné vokály (2011 – súčasnosť)
  • Travis Johnson – basová gitara, sprievodné vokály (2010 – súčasnosť)
  • Tom Hane – bicie (2011 – súčasnosť)

Bývalí členovia

  • Blake Bunzel – rytmická gitara, sprievodné vokály (2005 – 2011)
  • Josh Newell – basová gitara, sprievodné vokály (2005)
  • Jesse Landry – basová gitara, sprievodné vokály (2005 – 2009)
  • Kyle Konkiel – basová gitara, sprievodné vokály (2009 – 2010)
  • Jeff Fabb – bicie (2005 – 2011)

Časová os[upraviť | upraviť zdroj]

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku In This Moment na anglickej Wikipédii.