Wikipédia:E-maily používateľom

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Ak ste vo svojich nastaveniach zadali platnú e-mailovú adresu, môžete prostredníctvom Wikipédie posielať e-maily ostatným používateľom a rovnako tak aj oni môžu posielať maily vám. Ak tak chcete urobiť, choďte na osobnú stránku používateľa, ktorému chcete e-mail poslať (stačí kliknúť na jeho meno v diskusii, v posledných úpravách alebo zozname používateľov), a tam kliknite na odkaz E-mail tomuto redaktorovi (v ponuke nástroje, zvyčajne na ľavom okraji obrazovky). V hlavičke odoslaného e-mailu bude uvedená adresa, ktorú ste v preferenciách zadali, takže kontaktovaný používateľ vám bude môcť odpovedať.

Ak niektorý používateľ zverejnil svoju e-mailovú adresu na svojej osobnej stránke, môžete mu samozrejme napísať priamo. Posielanie e-mailu pomocou Wikipédie je len ďalší spôsob kontaktu, ktorý slúži na ochranu e-mailových adries pred spamom.

Aby táto možnosť fungovala, musia mať obaja používatelia overené svoje zadané e-mailové adresy. Na overenie e-mailovej adresy slúži stránka Špeciálne:Confirmemail.