Kvačiansky potok: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
IW-BOT (diskusia | príspevky)
d Robot: Odstraňujem Kategória:Články bez interwiki
Robzle (diskusia | príspevky)
d {{Vodné toky v povodí Svinky}}
Riadok 32: Riadok 32:
*[[Bajerov]]
*[[Bajerov]]
*[[Rokycany (okres Prešov)|Rokycany]]
*[[Rokycany (okres Prešov)|Rokycany]]

{{Vodné toky v povodí Svinky}}


[[Kategória:Potoky na Slovensku]]
[[Kategória:Potoky na Slovensku]]

Verzia z 22:05, 28. jún 2008

Šablóna:Potok Kvačiansky potok je potok v dolnom Šariši, v južnej časti okresu Prešov. Je to pravostranný prítok Svinky, má dĺžku 7,5 km a je tokom VI. rádu.

Prameň

Pramení v Šarišskej vrchovine na východnom svahu Banského vrchu (662,1 m n. m.) v nadmorskej výške približne 615 m n. m., severne od obce Klenov.

Smer toku

Na hornom toku tečie východným smerom, pred obcou Kvačany sa stáča na severovýchod a preteká obcou. V obci Bajerov sa stáča, na krátkom úseku tečie na sever a po sútoku s Kanovským potokom už pokračuje na východ, pričom vytvára oblúk prehnutý na sever. V obci Rokycany tečie na krátkom úseku k ústiu severovýchodným smerom.

Geomorfologické celky

Prítoky

  • pravostranné: prítok z východného úpätia Banského vrchu, prítok zo severovýchodného svahu Úboče (649,3 m n. m.), prítok z lokality Bzikanec, dva prítoky z lokality Samoprúty, prítok zo severozápadného svahu Zadného dola (554,1 m n. m.), prítok z oblasti Kopcov, prítok prameniaci južne od obce Bajerov, prítok prameniaci na severozápadnom svahu Bekovca (502,3 m n. m.)
  • ľavostranné: prítok (2,6 km) z lokality Piesky, prítok z lokality Nad dolinkami, Kanovský potok (336,7 m n. m.), prítok z východného svahu Vyšnej rúbane (470,0 m n. m.)

Ústie

Potok sa vlieva do Svinky v obci Rokycany v nadmorskej výške približne 304 m n. m.

Obce