Xzibit: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
SieBot (diskusia | príspevky)
d robot Zmenil: ar:إكسزيبيت
Riadok 99: Riadok 99:
[[Kategória:Hudobníci USA|Xzibit]]
[[Kategória:Hudobníci USA|Xzibit]]


[[ar:إكس زيبيت]]
[[ar:إكسزيبيت]]
[[bat-smg:Xzibit]]
[[bat-smg:Xzibit]]
[[bg:Xzibit]]
[[bg:Xzibit]]

Verzia z 02:37, 16. júl 2008

X to the Z - Xzibit

Xzibit je umelecké meno Alvina Nathaniela Joinera (narodený 8.1.1974). Je to americký hip-hoper, raper, herec, a televízna osobnosť. Moderuje show MTV "Pimp My Ride".

Rapová Kariéra

Xzibit začal svoju kariéru ako člen Likwit Crew, čo je skupina West Coast-ských raperov. Po ich tour v roku 1995 Loud Records vydali debutový album tohto rapera, nazvaný At the Speed of Life (1996). Tento album sa v Amerike hneď stal hitom. Keď Xzibit vydal nasledujúci album 40 Dayz & 40 Nightz (1998), znova bol označený za jeden z najväčších West-Coastských raperských talentov.

Xzibit pokračoval v neskorších 90-tych rokoch vo svojej kariére ďalej s úspešnými albumami, možno aj preto, lebo sa spriatelil s hip hop-ovým kingpinom Dr. Drem. Xzibitov veľký krok vpred prišiel, keď sa spojil so Snoop Doggom na hit produkovaný Dr. Dre-m, Bitch Please. Vďaka tomu sa Xzibit dostal na multi-platinový album Dr. Dre Chronic 2001, spieval v piesňach ako napr. What's the Difference? a Some L.A. Niggaz. Zároveň Dre pozval mladého rapera na tour po celej Amerike počas leta roku 2000, nazvaný Up in Smoke, kde vystupovali Snoop Dogg, Eminem a Ice Cube a mnoho ďalších. Ešte v tú zimu Loud Records vydali Xzibitov rozpočtom najväčší album doteraz, nazvaný Restless (s Dr. Dre ako výkonným producentom), ktorý obsahoval najúspešnejší song Xzibita - X. Tento song síce bol najúspešnejší, no nikdy nebol na vrchole rebríčkov na MTV ani v rádiách, ale napriek tomu tento album získal platinové ocenenie.

O dva roky neskôr Xzibit znova prišiel s novým úspešným albumom Man vs. Machine. Pokračoval v spolupráci s jeho najbližšími West Coast-skými kolegami, hlavne s Ras Kassom a Saafirom s ktorými sformoval rapový kolektív „The Golden State Project“[1] a „tha Liks“, samozrejme aj s ľuďmi ako Snoop Dogg a Eminem. O dva roky neskôr vydal nový album Weapons of Mass Destruction.

Xzibit tiež vystupuje v piesni Stand Up v albume Alice Cooper Dirty Diamonds (2005).

Diskografia

Album cover Album information
At the Speed of Life
40 Dayz & 40 Nightz
Restless
Man vs. Machine
Weapons of Mass Destruction
Full Circle

Iné

Výskyt vo video hrách

V roku 2004 poskytol svoj hlas pre postavu vedúceho stráže väznice Butcher Bay v hre pre Xbox The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, rozprával tutoriál v NFL Street 2 a zahral si v hre Def Jam Fight for New York.

Výskyt vo filmoch

Xzibit sa objavil aj v niekoľkých filmoch. Spodobnil Duncana vo filme Full Clip (2004) a Dextera v Derailed (2005). Tiež hral Zek-a v XXX: State of the Union (2005). Mal aj malú rolu pracovníka v 8 Mile. V roku 2006 vystúpil v hlavnej úlohe v Hoodwinked.Hral aj vo filme Gridiron gang(2006)

Televízia

Xzibit je moderátorom show MTV Pimp My Ride. Spoločne, on a West Coast Customs [1], opravujú a vylepšujú (tuningujú) väčšinou staré, zničené autá. Nanovo ich prelakujú a dajú dnu perfektnú elektronickú výbavu, stereo systémy, a iné luxusné a drahé vymoženosti. Xzibit si takisto zahral aj v role rapera v criminálke CSI: Miami. V roku 2006 Xzibit urobil veľa paródií na jeho show Pimp My Ride.


Xzibit verí, že mimozemšťania a duchovia sa objavujú iba belochom a nie Afro-Američanom a vysvetľuje to tak, že je to preto, lebo Afro-Američania sú veľmi zaneprázdnení inými otázkami a spormi.

Iné projekty

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Xzibit

Externé odkazy

  1. [2]