Wikipédia:Súboj správcov: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
AtonX (diskusia | príspevky)
d WP:SS
 
AtonX (diskusia | príspevky)
d WP:WW premiestnená na Wikipédia:Súboj správcov: Wikipédia:Súboj správcov
(Žiaden rozdiel)

Verzia z 11:37, 20. júl 2008

Táto stránka sa považuje za oficiálnu zásadu Wikipédie.
Jej obsah je akceptovaným štandardom, ktorý by mali dodržiavať všetci redaktori. Ak chcete upravovať túto stránku ubezpečte sa, že zmeny ktoré robíte, skutočne odrážajú konsenzus.

Súboj správcov je rozpor medzi dvomi alebo viacerými správcami, pri ktorom si navzájom revertujú alebo iným spôsobom vracajú svoje administratívne zásahy — najčastejšie blokovanie/odblokovanie redaktora, vymazanie/obnovenie článku, zamknutie/odomknutie stránky a pod.

Nevykonávajte opakovane administratívny zásah, ak viete, že sa iný správca stavia proti nemu. Nepokračujte v revertovaní administratívnych zásahov bez vyriešenia sporu v diskusii.

Zanechanie odkazu a následné zopakovanie administratívneho zákazu sa nepokladá za vyriešenie sporu v diskusii. Sankcie za porušenie tohto pravidla môžu byť od varovania, cez dočasné zablokovanie až po odňatie oprávnení správcu, a to aj za prvé zneužitie.

Príklad

  1. Správca A vykoná administratívny zásah.
  2. Správca B vráti administratívny zásah Správcu A.
  3. Správca A alebo Správca C vráti zmenu Správcu B a zopakuje administratívny zásah. — Správca A alebo Správca C sa dopustili porušenia tohto pravidla a zahájili súboj správcov. To sa pokladá za závažné zneužitie oprávnení správcu.
  4. Správca B alebo Správca D opakovane vráti administratívny zásah Správcu A alebo Správcu C. — Správca B alebo Správca D sa dopustili porušenia tohto pravidla a pokračovali v súboji správcov. To sa pokladá za závažné zneužitie oprávnení správcu.

Alternatívy

Nezačínajte súboj správcov a ani sa do takéhoto súboja nezapájajte. Skúste nasledovné alternatívy:

  • Prediskutujte podstatu problému s ostatnými správcam.
  • Napíšte o probléme na Nástenku správcov a čakajte na vyjadrenie ostatných správcov.
  • Požiadajte o mediáciu.
  • Spravte si šálku čaju alebo kávy a v kľude si k nim sadnite.

Pozri tiež