Crew Safety System: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Maros (diskusia | príspevky)
Maros (diskusia | príspevky)
autodeštrukcie???
Riadok 1: Riadok 1:
'''Crew Safety Systems''' (skratka CSS z angl. Systémy pre pezpečnosť posádky) je súbor [[senzor]]ov a ukazovateľov na palube [[vesmírna loď|vesmírnej lode]] určených na detekciu zlyhania niektorého z riadiacich alebo podporných subsystémov a dávajú posádke možnosť vyhodnotiť technický stav. CSS je typicky schopný v prípade kritického stavu autodeštrukcie.
'''Crew Safety Systems''' (skratka '''CSS''' z angl. Systém pre bezpečnosť posádky) je súbor [[senzor]]ov a ukazovateľov na palube [[vesmírna loď|vesmírnej lode]] určených na detekciu zlyhania niektorého z riadiacich alebo podporných subsystémov a dávajú posádke možnosť vyhodnotiť technický stav. CSS je typicky schopný v prípade kritického stavu autodeštrukcie.


[[Kategória: Kozmonautika]]
[[Kategória: Kozmonautika]]

Verzia z 18:28, 14. november 2005

Crew Safety Systems (skratka CSS z angl. Systém pre bezpečnosť posádky) je súbor senzorov a ukazovateľov na palube vesmírnej lode určených na detekciu zlyhania niektorého z riadiacich alebo podporných subsystémov a dávajú posádke možnosť vyhodnotiť technický stav. CSS je typicky schopný v prípade kritického stavu autodeštrukcie. Šablóna:Astro-výhonok