Yggdrasil: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
YurikBot (diskusia | príspevky)
d robot Pridal: ru
Pescan (diskusia | príspevky)
dBez shrnutí editace
Riadok 5: Riadok 5:
==Úvod==
==Úvod==


Pred dávnymi časmi [[Ásatu|ásovia]] zabili [[Praobor Ymir|praobra Ymira]] a z jeho pozostatkov ztvorili všetky jestvujúce veci. A prvý strom ktorý zasadili, Strom sveta, Yggdrasil bol najväčší a najkrajší zo všetkých stromov aký kedy rástol v časoch. Jeho koruna zatieňuje všetkých [[Deväť svetov]] a čnie do výšky ponad nebo. Na vrchole ako [[orol]] sedí [[Hräswelgr]] z ktorého krídel rodí sa vietor. V oku orla sedí [[jastrab]] [[Vedrfölnir]].
Pred dávnymi časmi [[Ásatu|ásovia]] zabili [[Praobor Ymir|praobra Ymira]] a z jeho pozostatkov stvorili všetky jestvujúce veci. A prvý strom ktorý zasadili, Strom sveta, Yggdrasil bol najväčší a najkrajší zo všetkých stromov aký kedy rástol v časoch. Jeho koruna zatieňuje všetkých [[Deväť svetov]] a čnie do výšky ponad nebo. Na vrchole ako [[orol]] sedí [[Hräswelgr]] z ktorého krídel rodí sa vietor. V oku orla sedí [[jastrab]] [[Vedrfölnir]].



{{Výhonok}}
{{Výhonok}}

Verzia z 07:16, 17. november 2005

Yggdrasil je bytosť zo severskej mytológie.

Tento názov označuje nebeský strom života klenúci sa ponad Deväť svetov.

Úvod

Pred dávnymi časmi ásovia zabili praobra Ymira a z jeho pozostatkov stvorili všetky jestvujúce veci. A prvý strom ktorý zasadili, Strom sveta, Yggdrasil bol najväčší a najkrajší zo všetkých stromov aký kedy rástol v časoch. Jeho koruna zatieňuje všetkých Deväť svetov a čnie do výšky ponad nebo. Na vrchole ako orol sedí Hräswelgr z ktorého krídel rodí sa vietor. V oku orla sedí jastrab Vedrfölnir.