Alfa (vydavateľstvo): Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bronto (diskusia | príspevky)
Nová stránka: '''Alfa''' bolo slovenské vydavateľstvo vedeckej, technickej a ekonomickej literatúry v rokoch 1967 až 1993. Vzniklo v roku 1967 zo Slovenského vydavateľstva technickej litera...
 
Bronto (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
Riadok 1: Riadok 1:
'''Alfa''' bolo slovenské vydavateľstvo vedeckej, technickej a ekonomickej literatúry v rokoch 1967 až 1993.
'''Alfa''' bolo slovenské [[vydavateľstvo]] vedeckej, technickej a ekonomickej literatúry v rokoch [[1967]][[1993]].


Vzniklo v roku 1967 zo Slovenského vydavateľstva technickej literatúry. Spolupracovalo s pražským nakladateľstvom Státní nakladatelství technické literatury a s obdobnými vydavateľstvami v socialistických (najmä NDR, ZSSR, Poľsku a Maďarsku), NSR a USA. Vydávalo odborné publikácie (aj časopisy), učebnice pre vysoké školy a odborné školy, skriptá a známe bolo najmä náučnými slovníkmi a početnými odbornými prekladovými slovníkmi. Zaniklo koncom roka 1993 z finančných dôvodov, posledným dielom už rozpadajúcej sa redakcie bolo vydanie dvojzväzkového prekladového Nemecko-slovenského slovníka (1993) zostaveného kolektívom 80 odborníkov.
Vzniklo v roku 1967 zo [[Slovenské vydavateľstvo technickej literatúry|Slovenského vydavateľstva technickej literatúry]]. Spolupracovalo s pražským nakladateľstvom [[Státní nakladatelství technické literatury]] a s obdobnými vydavateľstvami v socialistických krajinách (najmä [[NDR]], [[ZSSR]], [[Poľsko]] a [[Maďarsko]]), [[NSR]] a [[USA]]. Vydávalo odborné publikácie (aj časopisy), učebnice pre vysoké školy a odborné školy, skriptá a známe bolo najmä náučnými slovníkmi a početnými odbornými prekladovými slovníkmi. Zaniklo koncom roka 1993 z finančných dôvodov, posledným dielom už rozpadajúcej sa redakcie bolo vydanie dvojzväzkového prekladového Nemecko-slovenského slovníka (1993) zostaveného kolektívom 80 odborníkov.


[[Kategória:Vydavateľstvá]]
[[Kategória:Vydavateľstvá na Slovensku]]

Verzia z 21:39, 29. november 2008

Alfa bolo slovenské vydavateľstvo vedeckej, technickej a ekonomickej literatúry v rokoch 19671993.

Vzniklo v roku 1967 zo Slovenského vydavateľstva technickej literatúry. Spolupracovalo s pražským nakladateľstvom Státní nakladatelství technické literatury a s obdobnými vydavateľstvami v socialistických krajinách (najmä NDR, ZSSR, Poľsko a Maďarsko), NSR a USA. Vydávalo odborné publikácie (aj časopisy), učebnice pre vysoké školy a odborné školy, skriptá a známe bolo najmä náučnými slovníkmi a početnými odbornými prekladovými slovníkmi. Zaniklo koncom roka 1993 z finančných dôvodov, posledným dielom už rozpadajúcej sa redakcie bolo vydanie dvojzväzkového prekladového Nemecko-slovenského slovníka (1993) zostaveného kolektívom 80 odborníkov.