Príkranský potok: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Oprava údajom o Prikrianke
gramatická úprava
Riadok 1: Riadok 1:
'''Príkranský potok (Prikrianka''' je 5,5 km dlhý pravostranný prítok Bodružalíka, ktorý preteká obcou [[Príkra]]. Potok pramení na území [[CHKO Východné Karpaty]], juhovýchodným smerom od obce v bukovom poraste, 1 km od hranice s [[Poľsko|Poľskou republikou]], severovýchodne pod kótou 619,4 m, v nadmorskej výške 580 m. Od obce Príkra tečie južným smrom a v Bodružale vo výške 389 m n. m. ústi do Bodružalíka.
'''Príkranský potok (Prikrianka''' je 5,5 km dlhý pravostranný prítok Bodružalíka, ktorý preteká obcou [[Príkra]]. Potok pramení na území [[CHKO Východné Karpaty]], juhovýchodným smerom od obce v bukovom poraste, 1 km od hranice s [[Poľsko|Poľskou republikou]], severovýchodne pod kótou 619,4 m, v nadmorskej výške 580 m. Od obce Príkra tečie južným smerom a v Bodružale vo výške 389 m n. m. ústi do Bodružalíka.





Verzia z 13:54, 7. december 2008

Príkranský potok (Prikrianka je 5,5 km dlhý pravostranný prítok Bodružalíka, ktorý preteká obcou Príkra. Potok pramení na území CHKO Východné Karpaty, juhovýchodným smerom od obce v bukovom poraste, 1 km od hranice s Poľskou republikou, severovýchodne pod kótou 619,4 m, v nadmorskej výške 580 m. Od obce Príkra tečie južným smerom a v Bodružale vo výške 389 m n. m. ústi do Bodružalíka.