Memento (John): Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bronto (diskusia | príspevky)
d Memento premiestnená na Memento (John)
Bronto (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
Riadok 14: Riadok 14:
}}
}}


'''Memento''' je psychologický román o rozpade mladého muža, ktorý podľahol špecifickej odrode československej narkománie.<ref>JOHN,R.: ''Memento'' , Československý spisovatel, 1989 , strana 282, riadok 7 a nasl.</ref> Napísal ho [[Radek John]] v roku [[1986]]. Zobrazuje vtedajšiu drogovú scénu. Už v tej dobe dokázal s neuveriteľnou presnosťou predpovedať vtedy len vznikajúce problémy. Kniha je vysoko aktuálna aj dnes. Ukazuje, ako človek s drogami začína, oveľa silnejší je však odkaz, ktorý nabáda človeka prestať.
'''Memento''' je psychologický román o rozpade mladého muža, ktorý podľahol špecifickej odrode česko-slovenskej narkománie.<ref>JOHN,R.: ''Memento'' , Československý spisovatel, 1989 , strana 282, riadok 7 a nasl.</ref> Napísal ho [[Radek John]] v roku [[1986]]. Zobrazuje vtedajšiu drogovú scénu. Už v tom období dokázal s neuveriteľnou presnosťou predpovedať vtedy len vznikajúce problémy. Kniha je vysoko aktuálna aj dnes. Ukazuje, ako človek s drogami začína, oveľa silnejší je však odkaz, ktorý nabáda človeka prestať.





Verzia z 23:16, 16. február 2009

{{{Názov}}}

Memento je psychologický román o rozpade mladého muža, ktorý podľahol špecifickej odrode česko-slovenskej narkománie.[1] Napísal ho Radek John v roku 1986. Zobrazuje vtedajšiu drogovú scénu. Už v tom období dokázal s neuveriteľnou presnosťou predpovedať vtedy len vznikajúce problémy. Kniha je vysoko aktuálna aj dnes. Ukazuje, ako človek s drogami začína, oveľa silnejší je však odkaz, ktorý nabáda človeka prestať.


Referencie

  1. JOHN,R.: Memento , Československý spisovatel, 1989 , strana 282, riadok 7 a nasl.