Beatlemánia: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Alserii (diskusia | príspevky)
vytvorená definícia
 
štylistika
Riadok 1: Riadok 1:
'''Beatlemánia''' je pomenovanie histérie, ktorá sprevádzala na turné britskú skupinu Beatles. Referovala taktiež u úspešnom marketingu skupiny: ich nahrávkach a produktoch. V polovici a ku koncu 60. rokov dosiahla beatlemánia svoj vrchol, hlavne vďaka tomu, že skupina úspešne prerazila v USA, čo dovtedy nikto od európskej skupiny neočakával.
'''Beatlemánia''' je pomenovanie hystérie, ktorá sprevádzala na turné britskú skupinu [[Beatles]]. Referovala taktiež u úspešnom marketingu skupiny: ich nahrávkach a produktoch. V polovici a ku koncu 60. rokov dosiahla beatlemánia svoj vrchol, hlavne vďaka tomu, že skupina úspešne prerazila v [[USA]], čo dovtedy nikto od európskej skupiny neočakával.


{{Hudobný výhonok}}


[[Kategória:Beatles]]

Verzia z 09:39, 27. jún 2009

Beatlemánia je pomenovanie hystérie, ktorá sprevádzala na turné britskú skupinu Beatles. Referovala taktiež u úspešnom marketingu skupiny: ich nahrávkach a produktoch. V polovici a ku koncu 60. rokov dosiahla beatlemánia svoj vrchol, hlavne vďaka tomu, že skupina úspešne prerazila v USA, čo dovtedy nikto od európskej skupiny neočakával.