Michal Šmajda: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Amonet (diskusia | príspevky)
d preklepy, wikilinky
Riadok 1: Riadok 1:
'''Michal Šmajda''' (* [[1920]]- ) je rusínsky spisovateľ, ktory žije na východnom Slovensku, v obci [[Krásny Brod]], okres Medzilaborce. Medzi jeho najznámejšie diela patria "Звязок ключів" ("Zväzok kľúčov") ako aj "Тріщать криги" ("Pukajú ľady"). Venoval sa hlavne etnografickej tvorbe v rusínskom regióne.
'''Michal Šmajda''' (* [[1920]]) je [[Rusíni|rusínsky]] spisovateľ, ktorý žije na východnom [[Slovensko|Slovensku]] v obci [[Krásny Brod]] v okrese [[Medzilaborce]]. Medzi jeho najznámejšie diela patria „Звязок ключів“ (''Zväzok kľúčov'') ako aj „Тріщать криги“ (''Pukajú ľady''). Venoval sa hlavne etnografickej tvorbe v rusínskom regióne.


V roku 2008 dostal od prezidenta Slovenskej republiky [[Ivan Gašparovič|I. Gašparoviča]] štátne vyznamenanie [[Pribinov kríž]] tretiej triedy za celoživotné dielo.
V roku [[2008]] dostal od prezidenta Slovenskej republiky [[Ivan Gašparovič|Ivana Gašparoviča]] štátne vyznamenanie [[Pribinov kríž]] tretiej triedy za celoživotné dielo.





{{Biografický výhonok}}


{{DEFAULTSORT:Šmajda, Michal}}
{{DEFAULTSORT:Šmajda, Michal}}

Verzia z 09:04, 3. február 2010

Michal Šmajda (* 1920) je rusínsky spisovateľ, ktorý žije na východnom Slovensku v obci Krásny Brod v okrese Medzilaborce. Medzi jeho najznámejšie diela patria „Звязок ключів“ (Zväzok kľúčov) ako aj „Тріщать криги“ (Pukajú ľady). Venoval sa hlavne etnografickej tvorbe v rusínskom regióne.

V roku 2008 dostal od prezidenta Slovenskej republiky Ivana Gašparoviča štátne vyznamenanie Pribinov kríž tretiej triedy za celoživotné dielo.