Redaktor:MichalT/Stránka č. 1: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
MichalT (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
MichalT (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
Riadok 1: Riadok 1:
'''Stephanusova paginácia''' je systém usporiadania a odkazov použitých v moderných vydaniach a prekladoch [[Platón#Diela|Platónových diel]]. Vychádza z edície Platónových diel v troch zväzkoch publikovanej v roku 1578 [[Henri Estienne|Henrim Estiennom]] (v latinizovanej forme známy tiež ako Henricus Stephanus). Každá strana v tejto edícii je označená číslom a rozdelená do odsekov a, b, c, d, e. Referencia Menon 74a teda odkazuje na dialóg [[Menon]], 74. stranu a odsek a.
'''Stephanusova paginácia''' je systém usporiadania a odkazov použitých v moderných vydaniach a prekladoch [[Platón#Diela|Platónových diel]]. Vychádza z edície Platónových diel v troch zväzkoch publikovanej v roku 1578 [[Henri Estienne|Henrim Estiennom]] (v latinizovanej forme známy tiež ako Henricus Stephanus). Každá strana v tejto edícii je označená číslom a rozdelená do odsekov a, b, c, d, e. Referencia Menon 74a teda odkazuje na dialóg [[Menon]], 74. stranu a odsek a v Stephanusovej edícii.

Verzia z 13:06, 17. október 2010

Stephanusova paginácia je systém usporiadania a odkazov použitých v moderných vydaniach a prekladoch Platónových diel. Vychádza z edície Platónových diel v troch zväzkoch publikovanej v roku 1578 Henrim Estiennom (v latinizovanej forme známy tiež ako Henricus Stephanus). Každá strana v tejto edícii je označená číslom a rozdelená do odsekov a, b, c, d, e. Referencia Menon 74a teda odkazuje na dialóg Menon, 74. stranu a odsek a v Stephanusovej edícii.