Adrian Monk: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
MDesign7 (diskusia | príspevky)
d pridaná Kategória:Fiktívni detektívi pomocou použitia HotCat
Chiak (diskusia | príspevky)
d odobratá Kategória:Fiktívne postavy pomocou použitia HotCat
Riadok 16: Riadok 16:
''Harol Krenshaw'' - spolupacient
''Harol Krenshaw'' - spolupacient
''Kevin Dorfman'' - Monkov sused
''Kevin Dorfman'' - Monkov sused
[[Kategória:Fiktívne postavy]]
[[Kategória:Fiktívni detektívi]]
[[Kategória:Fiktívni detektívi]]

Verzia z 19:54, 6. december 2010

Adrian Monk je fiktívny bývaly policajt sanfranciskej polície a hlavná postava detektívneho seriálu Monk.V seriáli ho stvárňuje herec Tony Shalhoub.Adrian sa nevie spamätať z tragickej smrti svojej ženy Trudy Anne, ktorá zahynula pri výbuchu auta.Trpí obsedantno - kompulzívnou poruchou a rôznymi fóbiami.Začne pracovať ako policajný konzultant a kapitánovi lelandovi Stottlameyerovi a poručíkovi Randymu Disherovi pomôže vyriešiť aj ten najkomplikovanejší kriminálny prípad.Pri práci mu pomáha asistentka Sharona Flemingová,po jej odchode v polovici tretej série ju nahradila Natalie Teegerová.Vražda Trudy je vyriešená až v poslednej časti seriálu (Mr. Monk and the End).

Rodina

Adrian sa narodil 15. októbra 1959.Monkov otec Jack Monk opustil rodinu keď mal Adrian 8 rokov a potom sa s ním stretol po 39 rokoch v epizóde Pán Monk sa stretne s otcom (Mr. Monk Meets His Dad).Otec Adrianovi povie,že okrem vlastného brata Ambrosa má aj nevlastného - Jacka Monka juniora.Adrian sa s ním stretne v epizóde Druhý brat pána Monka(Mr. Monk´s Other Brother),kedy mu pomôže očistiť jeho meno od podozrenia z vraždy.

Fóbie

Monk sa bojí rôznych vecí - hadov,mlieka,výšky,tlačenice,zubárov a trpí rôznymi fóbiami napr.klaustrofóbiou.Raz sa zmienil až o 312 fóbiach.

Priatelia a známy

Sharona Flemingová - bývala asistentka Natalie Teegerová - nová asistentka kapitán Leland Stottlemeyer - Monkov bývalý šéf poručík Randall Disher - asistent kapitána Sottlemeyera Dr. Charles Kroger - Monkov psychoterapeut(nakonci 6.série zomrel) Dr.Neven Bell - Monkov nový psychterapeut (7. - 8.séria) Harol Krenshaw - spolupacient Kevin Dorfman - Monkov sused