Thomas Attwood (ekonóm): Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
d r2.6.3) (robot Zmenil: fr:Thomas Attwood (Compositeur)
Adrian (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
Riadok 1: Riadok 1:
{{Pracuje sa2}}
{{Pracuje sa2}}
'''Thomas Attwood''' (*[[6. október]] [[1783]] - [[9. marec]] [[1859]]) bol britský [[ekonóm]], vedúca osobnosť [[Birminghamská škola ekonómov|Birminghamskej školy ekonómov]], zakladateľ [[Birminghamská politická únia|Birminghamskej politickej únie]], hlavná postava vo verejnej kampani pre veľké reformy zákona z roku 1832.


Navštevoval [[Halesowen gymnázium]] (teraz [[Earls High School]]) a až potom sa sťahoval do [[Wolverhampton]] gymnázia. V roku 1830 založil Birminghamskú politickú úniu. Jednalo sa o politickú organizáciu kampane pre mestá a veľké mestá, ako je Birmingham, ktoré mali byť priamo zastúpené v parlamente. [[Birmingham]] [[politická únia|politickej únii]] bola predovšetkým medzi skupinami [[lobing|lobingu]] vlády pre priechod [[reforma|reformy]] zákona na dosiahnutie tohto cieľa. Po jeho úspechu sa stal prvým členom [[parlament|parlamentu]] (MP) pre Birmingham dňa [[12. decembra]] [[1832]].
'''Thomas Attwood''' (*[[6.10.]] [[1783]], [[9.3.]] [[1859]]) bol britský [[ekonóm]], vedúca osobnosť[[ Birminghamská škola ekonómov]], a ako zakladateľ [[Birminghamskej politickej únii]], hlavná postava vo verejnej kampane pre veľké reformy zákona z roku 1832.
Navštevoval [[Halesowen gymnázium]] (teraz [[Earls High School]]) a až potom sa sťahoval do [[Wolverhampton]] gymnázia.Založil Birminghamskú politickú úniu v roku 1830. Jednalo sa o politickú organizáciu kampane pre mestá a veľké mestá, ako je Birmingham, ktoré majú byť priamo zastúpení v parlamente. [[Birmingham]] [[politická únia|politickej únii]] bola predovšetkým medzi skupinami [[lobing|lobingu]] vlády pre priechod [[reforma|reformy]] zákona na dosiahnutie tohto cieľa. Po jeho úspechu sa stal prvým členom [[parlament|parlamentu]] (MP) pre Birmingham dňa [[12.12 1832]].


[[kategória: Ekonómia]]
[[kategória: Ekonómia]]

Verzia z 02:18, 7. december 2010

Šablóna:Pracuje sa2 Thomas Attwood (*6. október 1783 - 9. marec 1859) bol britský ekonóm, vedúca osobnosť Birminghamskej školy ekonómov, zakladateľ Birminghamskej politickej únie, hlavná postava vo verejnej kampani pre veľké reformy zákona z roku 1832.

Navštevoval Halesowen gymnázium (teraz Earls High School) a až potom sa sťahoval do Wolverhampton gymnázia. V roku 1830 založil Birminghamskú politickú úniu. Jednalo sa o politickú organizáciu kampane pre mestá a veľké mestá, ako je Birmingham, ktoré mali byť priamo zastúpené v parlamente. Birmingham politickej únii bola predovšetkým medzi skupinami lobingu vlády pre priechod reformy zákona na dosiahnutie tohto cieľa. Po jeho úspechu sa stal prvým členom parlamentu (MP) pre Birmingham dňa 12. decembra 1832.