Štylistika: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
d r2.7.1) (robot Pridal: be:Стылістыка
Pescan (diskusia | príspevky)
d t.j. → t. j.
Riadok 1: Riadok 1:
'''Štylistika''' je odbor [[lingvistika|lingvistiky]] zaoberajúci sa [[štýl]]om, t.j. využitím jazykových prostriedkov, ktoré sú typické pre daného autora, grupu; ich [[prejav]], [[sloh]]. Štylistiku charakterizujú aj ako náuku o slohu a jazykovom štýle. Skúma funkčné využívanie jazykových a mimojazykových výrazových prostriedkov v konkrétnych prejavoch.
'''Štylistika''' je odbor [[lingvistika|lingvistiky]] zaoberajúci sa [[štýl]]om, t. j. využitím jazykových prostriedkov, ktoré sú typické pre daného autora, grupu; ich [[prejav]], [[sloh]]. Štylistiku charakterizujú aj ako náuku o slohu a jazykovom štýle. Skúma funkčné využívanie jazykových a mimojazykových výrazových prostriedkov v konkrétnych prejavoch.


== Pozri aj ==
== Pozri aj ==

Verzia z 10:32, 31. marec 2011

Štylistika je odbor lingvistiky zaoberajúci sa štýlom, t. j. využitím jazykových prostriedkov, ktoré sú typické pre daného autora, grupu; ich prejav, sloh. Štylistiku charakterizujú aj ako náuku o slohu a jazykovom štýle. Skúma funkčné využívanie jazykových a mimojazykových výrazových prostriedkov v konkrétnych prejavoch.

Pozri aj

Literatúra