Druhý list Solúnčanom: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Luckas-bot (diskusia | príspevky)
d r2.7.1) (robot Pridal: sh:Druga poslanica Solunjanima
názvy oficiálne používané v slovenčine (rím. kat., evanj., ekum.), externé odkazy
Riadok 1: Riadok 1:
'''Druhý list apoštola Pavla Tesalonickým'''<ref>http://www.biblia.sk/sk/1/biblia/sev/2th/index.html</ref>, '''Druhý list apoštola Pavla Solúnčanom''' alebo '''Druhý list Solúnčanom''' je kniha [[Nový zákon|Nového zákona]] [[Biblia|Biblie]].
'''Druhý list Solúnčanom''' alebo '''Druhý list apoštola Pavla Tesalonickým''' alebo '''Druhý list Tesaloničanom''' je kniha [[Nový zákon|Nového zákona]] [[Biblia|Biblie]].


Autorstvo sa pripisuje Pavlovi okolo roku [[50]] po Kr., ktorý bol adresovaný do zboru v [[Solún]]e (Thessaloniki).
Autorstvo sa pripisuje [[Apoštol Pavol|Pavlovi]] okolo roku [[50]] po Kr., ktorý bol adresovaný do zboru v [[Solún]]e (Thessaloniki).


== Obsah ==
== Obsah ==
Riadok 11: Riadok 11:
{{Referencie}}
{{Referencie}}


== Externé odkazy ==
* [http://dokumenty.christ-net.sk/dkc/dkc.php?frames=1&in=2Sol Druhý list Solúnčanom] - rímskokatolícky preklad, obsahuje úvod s informáciami o liste
* [http://www.biblia.sk/sk/evanjelicky/2-tesalonickym 2. Tesalonickým] - evanjelický preklad


{{Nový zákon}}
{{Nový zákon}}

Verzia z 04:40, 4. júl 2011

Druhý list Solúnčanom alebo Druhý list apoštola Pavla Tesalonickým alebo Druhý list Tesaloničanom je kniha Nového zákona Biblie.

Autorstvo sa pripisuje Pavlovi okolo roku 50 po Kr., ktorý bol adresovaný do zboru v Solúne (Thessaloniki).

Obsah

Prvý list Solúnčanom, ktorý poslal Pavol si v zbore mylne vyložili. Pavol sa postupom času dozvedel o ich nesprávnom pochopení a očakávaní Kristovho príchodu, ako by mal nastať už v čo najkratšom čase. Preto v 2.liste opravuje názory Solúnčanov. V 2.liste píše o predznakoch, určitých udalostiach, ktoré nastanú ešte pred druhým príchodom Ježiša Krista. Ako znamenia pre druhým príchodom Ježiša Krista spomína odpadnutie od viery, príchod antikrista a jeho posadenie sa v chráme Božom, odstránenie toho, čo zadržiava jeho úplné zjavenie a napokon príchod Pána, ktorý antikrista zahubí.

Referencie

Externé odkazy


Šablóna:Link GA