Tráva musí rásť: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
IvkaD (diskusia | príspevky)
aktualizácia
Riadok 21: Riadok 21:


'''Tráva musí rásť''' je tretí [[štúdiový album]] speváka [[Miro Jaroš|Mira Jaroša]].
'''Tráva musí rásť''' je tretí [[štúdiový album]] speváka [[Miro Jaroš|Mira Jaroša]].

== O albume ==

Na tomto albume sa nachádza jedenásť piesní, autorom väčšiny ich textov je sám spevák, ktorý ich tiež ručne vpísal do bookletu. Na troch textoch spolupracovala mladá slovenská textárka [[Ivana Drábová]].<ref name="Hudba">[http://hudba.zoznam.sk/recenzie/2011-01-31-miro-jaros-trava-musi-rast Hudobný portál Hudba.sk]</ref>
Album je hudobnými kritikmi označovaný za jeden z najlepších popových počinov súčasnosti.
''Tráva musí rásť'' je oproti predošlému albumu ''Tlaková níž'' zameraný viac na elektroniku, obsahuje väčšie množstvo tanečných piesní.

Spevák je zároveň producentom albumu spolu s Vladom "Randym" Gnepom, ktorý ho hudobne aranžoval. Album vznikal v [[Prešov]]e, časť gitár bola nahratá v Londýne. Okrem úspešných singlov [[Tráva]]<ref name="IFPI">[http://www.ifpicr.cz/hitparadask/index.php?hitp=R&rubrika=1218 stránka IFPI] (pozri Rádio SK Top 50 a 38. týždeň r. 2010)</ref>, [[Dole hlavou]]<ref name="IFPI">[http://www.ifpicr.cz/hitparadask/index.php?hitp=R Webová stránka IFPI] (pozri Rádio SK Top 50 a 26. týždeň r. 2010)</ref> a [[Bez siedmeho neba]]<ref name="Atlas">[http://dnes.atlas.sk/showbiz/626551/posledni-postupujuci-eurosongu-su-sona-jaros-aya-a-marian-bango Portál Atlas.sk]</ref> sa na ňom nachádza aj hit Mi´mamakim, ktorý napísal izraelský hudobník [[Idan Raichel]]. Miro Jaroš ho v slovenčine naspieval ako duet s [[Dominika Mirgová|Dominikou Mirgovou]]. Bonusom je tiež singel [[Na dne mora]], ktorý prvýkrát oficiálne vyšiel na hudobnom nosiči. Promo fotografie vznikli v [[Praha|Prahe]] a ich autorom je [[Ján Hronský]].


== Zoznam skladieb ==
== Zoznam skladieb ==

Verzia z 17:53, 18. júl 2011

Tráva musí rásť
Tráva musí rásť
Dátum vydania 8. november 2010
Nahraný Sedmička, Prešov
Žáner Pop
Dĺžka 44:59
Vydavateľstvo EMI
Producent Vlado Gnepa a Miro Jaroš
Skladateľ Vlado Gnepa, Miro Jaroš, Idan Raichel, James Deane
Miro Jaroš – chronológia
Tlaková níž
(2008)
Tráva musí rásť
(2010)
'

Tráva musí rásť je tretí štúdiový album speváka Mira Jaroša.

O albume

Na tomto albume sa nachádza jedenásť piesní, autorom väčšiny ich textov je sám spevák, ktorý ich tiež ručne vpísal do bookletu. Na troch textoch spolupracovala mladá slovenská textárka Ivana Drábová.[1] Album je hudobnými kritikmi označovaný za jeden z najlepších popových počinov súčasnosti. Tráva musí rásť je oproti predošlému albumu Tlaková níž zameraný viac na elektroniku, obsahuje väčšie množstvo tanečných piesní.

Spevák je zároveň producentom albumu spolu s Vladom "Randym" Gnepom, ktorý ho hudobne aranžoval. Album vznikal v Prešove, časť gitár bola nahratá v Londýne. Okrem úspešných singlov Tráva[2], Dole hlavou[2] a Bez siedmeho neba[3] sa na ňom nachádza aj hit Mi´mamakim, ktorý napísal izraelský hudobník Idan Raichel. Miro Jaroš ho v slovenčine naspieval ako duet s Dominikou Mirgovou. Bonusom je tiež singel Na dne mora, ktorý prvýkrát oficiálne vyšiel na hudobnom nosiči. Promo fotografie vznikli v Prahe a ich autorom je Ján Hronský.

Zoznam skladieb

  1. „Kým máme seba“
  2. Tráva
  3. Dole hlavou
  4. Čierny dážď
  5. „Na pokraji síl“
  6. „Nechce sa mi tancovať“
  7. „Druhý dych“
  8. Bez siedmeho neba
  9. „Povedz si to“
  10. „Menej ťa ľúbiť“
  11. Na dne mora“ (bonus)

Single z albumu

Hranie v rádiách

Do najvyšších rádiových rotácií sa dostali 4 single.[2]

Referencie

  1. Hudobný portál Hudba.sk
  2. a b c stránka IFPI (pozri Rádio SK Top 50 a 38. týždeň r. 2010) Chyba citácie Neplatná značka <ref>; názov „IFPI“ je použitý viackrát s rôznym obsahom
  3. Portál Atlas.sk