IBM: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Vegbot (diskusia | príspevky)
EmausBot (diskusia | príspevky)
d r2.6.4) (robot Zmenil: he:IBM
Riadok 33: Riadok 33:
[[ga:International Business Machines]]
[[ga:International Business Machines]]
[[gl:IBM]]
[[gl:IBM]]
[[he:יבמ]]
[[he:IBM]]
[[hi:अंतरराष्ट्रीय व्यापार मशीन निगम]]
[[hi:अंतरराष्ट्रीय व्यापार मशीन निगम]]
[[hr:IBM]]
[[hr:IBM]]

Verzia z 08:53, 19. júl 2011

International Business Machines Corporation (IBM, prezývaná tiež Big Blue čiže Veľká modrá), je popredná svetová spoločnosť podnikajúca v odbore informačných technológií. Spoločnosť vznikla v roku 1888 a akciovou spoločnosťou je od 15. júna 1911. Medzi jej hlavné činnosti patrí výroba a predaj počítačového hardvéru, softvéru a poskytovanie služieb. Sídlom spoločnosti je Armonk v štáte New York, USA.

S viac ako 330-tisíc zamestnancami (z toho je takmer 200-tisíc technických pracovníkov) a výnosmi 91,1 miliárd amerických dolárov ročne (údaj z roku 2005) je IBM najväčšou spoločnosťou v odbore informačných technológií na svete a jedna z mála, ktorej dejiny sa datujú do 19. storočia. Inžinieri a konzultanti spoločnosti pracujú vo vyše 170 krajinách, vývojové laboratóriá firmy sú rozmiestnené po celom svete a portfólio spoločnosti je diverzifikované do všetkých segmentov počítačovej vedy a informačných technológií.

Spoločnosť IBM je priekopníkom v mnohých oblastiach počítačového priemyslu, od mainframe počítačov po nanotechnológie. Zamestnanci IBM tiež získali päť Nobelových cien.

Šablóna:Link FA