Smutné sedlo: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
obrázok, interwiki
štylistika
Riadok 1: Riadok 1:
[[Súbor:Smutné sedlo.jpg|náhľad|Smutné sedlo]]
[[Súbor:Smutné sedlo.jpg|náhľad|Smutné sedlo]]
'''Smutné sedlo''' (1 965 m n. m.) je pomerne výrazné sedlo v hlavnom hrebeni Západných Tatier. Prechádza cez neho červená turistická značka od Pyšného sedla po horáreň Biela Skala a modrá turistická značka vedúca od ústia Žiarskej doliny po Ťatliakovu chatu v Roháčskej doline. Sedlo je významným turistický bodom. Cez neho turisti uskutočňujú mnohé výlety do oblasti Roháčov, najmä na [[Ostrý Roháč]], [[Plačlivé]], [[Volovec]], [[Tri Kopy]], [[Hrubú Kopu]] a [[Baníkov]]. Hneď blízko sedla sa nachádza exponovaný skalný útvar Smutný zvorník. Zo sedla sú pekné výhľady do Smutnej a Žiarskej doliny. Tiež z neho spadajú lavínové žľaby do Smutnej doliny a do kotliny Veľké Závraty.
'''Smutné sedlo''' (1 965 m n. m.) je pomerne výrazné sedlo v hlavnom hrebeni Západných Tatier. Prechádza cez neho červená turistická značka od Pyšného sedla po horáreň Biela Skala a modrá turistická značka vedúca od ústia Žiarskej doliny po Ťatliakovu chatu v Roháčskej doline. Sedlo je významným turistický bodom. Cez neho turisti uskutočňujú mnohé výlety do oblasti Roháčov, najmä na [[Ostrý Roháč]], [[Plačlivé]], [[Volovec (vrch v Západných Tatrách)|Volovec]], [[Tri Kopy]], [[Hrubú Kopu]] a [[Baníkov]]. Hneď blízko sedla sa nachádza exponovaný skalný útvar Smutný zvorník. Zo sedla sú pekné výhľady do Smutnej a Žiarskej doliny. Tiež z neho spadajú lavínové žľaby do Smutnej doliny a do kotliny Veľké Závraty.





Verzia z 14:31, 16. október 2011

Smutné sedlo

Smutné sedlo (1 965 m n. m.) je pomerne výrazné sedlo v hlavnom hrebeni Západných Tatier. Prechádza cez neho červená turistická značka od Pyšného sedla po horáreň Biela Skala a modrá turistická značka vedúca od ústia Žiarskej doliny po Ťatliakovu chatu v Roháčskej doline. Sedlo je významným turistický bodom. Cez neho turisti uskutočňujú mnohé výlety do oblasti Roháčov, najmä na Ostrý Roháč, Plačlivé, Volovec, Tri Kopy, Hrubú Kopu a Baníkov. Hneď blízko sedla sa nachádza exponovaný skalný útvar Smutný zvorník. Zo sedla sú pekné výhľady do Smutnej a Žiarskej doliny. Tiež z neho spadajú lavínové žľaby do Smutnej doliny a do kotliny Veľké Závraty.