Ukradnuté bozky: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Adrian (diskusia | príspevky)
d wikify
Bronto (diskusia | príspevky)
Riadok 3: Riadok 3:
==Dej==
==Dej==
{{spoiler}}
{{spoiler}}
[[Antoinu Doinelovi]] (Jean-Pierre Léaud) má dvadsaťštyri . Práve si odpykáva trest vo vojenskom väzení a čaká, kedy už bude konečne prepustený. Akonáhle sa ocitne na slobode, vydá sa k rodičom Christine Darbon (Claude Jade), dievky, do ktorej je zamilovaný. Pracuje postupne ako noční strážnik, súkromný detektív, predavač obuvi. Antoine Doinel je rovnako nestály v práci ako v citovom živote.
[[Antoine Doinel]] (Jean-Pierre Léaud) má dvadsaťštyri. Práve si odpykáva trest vo vojenskom väzení a čaká, kedy už bude konečne prepustený. Len čo sa ocitne na slobode, vydá sa k rodičom Christine Darbon (Claude Jade), dievky, do ktorej je zamilovaný. Pracuje postupne ako nočný strážnik, súkromný detektív, predavač obuvi. Antoine Doinel je rovnako nestály v práci ako v citovom živote.


{{Filmový výhonok}}
{{Filmový výhonok}}

Verzia z 21:01, 17. júl 2006

Ukradnuté bozky (Baisers volés) je francúzska romantická dráma z roku 1968. Režíroval ju François Truffaut a v hlavné úlohy v nej hrajú Jean-Pierre Léaud ako Antoine Doinel, Claude Jade ako Christine Darbonovà a Delphine Seyrig ako Fabienne Tabardovà.

Dej

Antoine Doinel (Jean-Pierre Léaud) má dvadsaťštyri. Práve si odpykáva trest vo vojenskom väzení a čaká, kedy už bude konečne prepustený. Len čo sa ocitne na slobode, vydá sa k rodičom Christine Darbon (Claude Jade), dievky, do ktorej je zamilovaný. Pracuje postupne ako nočný strážnik, súkromný detektív, predavač obuvi. Antoine Doinel je rovnako nestály v práci ako v citovom živote.