Citová výchova: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bronto (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
Matros (diskusia | príspevky)
wikilinky
Riadok 1: Riadok 1:
'''Citová výchová''' je pôsobenie na diferenciáciu, prehlbovanie a obohacovanie citového života, na kontrolu a adaptovanosť jeho vonkajších prejavov. Realizuje sa prostredníctvom vzťahu s ľuďmi, vzťahom k sebe samému i k okolitej realite. Vzorce emočných reakcií, ktoré sa človek v priebehu života naučí, závisia od jeho kultúrneho prostredia, sociálnej príslušňosti a osobnej skúsenosti.
'''Citová výchová''' je pôsobenie na diferenciáciu, prehlbovanie a obohacovanie citového života, na kontrolu a adaptovanosť jeho vonkajších prejavov. Realizuje sa prostredníctvom vzťahu s ľuďmi, vzťahom k sebe samému i k okolitej realite. Vzorce emočných reakcií, ktoré sa človek v priebehu života naučí, závisia od jeho [[kultúra|kultúrneho]] prostredia, sociálnej príslušňosti a osobnej skúsenosti.

== Externé zdroje==
== Externé zdroje==
[http://dent.ii.fmph.uniba.sk/~filit/ FILIT] Zdroj, z ktorého (pôvodne) čerpal tento článok
[http://dent.ii.fmph.uniba.sk/~filit/ FILIT] Zdroj, z ktorého (pôvodne) čerpal tento článok

Verzia z 15:38, 3. august 2006

Citová výchová je pôsobenie na diferenciáciu, prehlbovanie a obohacovanie citového života, na kontrolu a adaptovanosť jeho vonkajších prejavov. Realizuje sa prostredníctvom vzťahu s ľuďmi, vzťahom k sebe samému i k okolitej realite. Vzorce emočných reakcií, ktoré sa človek v priebehu života naučí, závisia od jeho kultúrneho prostredia, sociálnej príslušňosti a osobnej skúsenosti.

Externé zdroje

FILIT Zdroj, z ktorého (pôvodne) čerpal tento článok