Pink: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
formulácia
Bubamara (diskusia | príspevky)
d Verzia používateľa 91.227.224.1 (diskusia) bola vrátená, bola obnovená verzia od 95.102.27.100
Riadok 9: Riadok 9:
|Miesto úmrtia =
|Miesto úmrtia =
}}
}}
'''Alecia Beth Moore''' (nar. [[8. september|8. septembra]], [[1979]]), známa ako '''Pink''' (tiež štýlovejšie ako '''{{nowrap|P!nk}}'''), je [[Spojené štáty|americká]] speváčka. V roku 2000 vydala svoj prvý album "Can´t Take Me Home", na ktorom sa tiež nachádzal jej prvý singel "There You Go". Celý tento album bol viac menej orientovaný do štýlu R&B a vydalo ho vydavateľstvo LaFace Records. Ešte predtým ako P!nk vyšla von zo svojím ďalším albumom sme ju mali možnosť počuť i v hite "Lady Marmelade" po boku hviezd ako Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya a Missy Elliott. V roku 2001 jej vyšiel v poradí druhý štúdiový album "M!ssundaztood" ktorý bol pop - rockovo orientovaný a P!nk v ňom jasne dokazuje svoje kvality ako speváčky. Je potrebné povedať, že album je najviac ovplyvnený Lindou Perryovou (niekdajšia členka 4 Non Blondes). Pomohla jej s väčšou časťou dosky a práve ona sa zaslúžila o spomínaný odklon od svojského štýlu Pink. Na albume sa s Lindou nachádza i duet. S albumom Pink pomohol i tanečník a raper Scratch a tiež Steven Tyler (líder Aerosmith), s ktorým si Pink zaspievala v balade Misery.
'''Alecia Beth Moore''' (nar. [[8. september|8. septembra]], [[1979]]), známa ako '''Pink''' (tiež štýlovejšie ako '''{{nowrap|P!nk}}'''), je [[Spojené štáty|americká]] speváčka. Vydala jej prvý singel "There You Go", na svojom prvom albume, R & B-orientované Cant Take Me Home, v roku 2000 cez LaFace Records, ktorý zbieral komerčný úspech. Jej viac pop rock-orientované druhý štúdiový album, Missundaztood, ktorý začal výrazný posun vo zvuku jej hudby, bol prepustený v roku 2001 a bol obrovský úspech po celom svete.





Verzia z 14:58, 20. jún 2012

P!nk
americká speváčka
americká speváčka
Narodenie8. september 1979 (44 rokov)
Doylestown, Pensylvánia, USA
Odkazy
Webstránkapinkspage.com
CommonsSpolupracuj na Commons Pink

Alecia Beth Moore (nar. 8. septembra, 1979), známa ako Pink (tiež štýlovejšie ako P!nk), je americká speváčka. Vydala jej prvý singel "There You Go", na svojom prvom albume, R & B-orientované Cant Take Me Home, v roku 2000 cez LaFace Records, ktorý zbieral komerčný úspech. Jej viac pop rock-orientované druhý štúdiový album, Missundaztood, ktorý začal výrazný posun vo zvuku jej hudby, bol prepustený v roku 2001 a bol obrovský úspech po celom svete.


Diskografia

Albumy

Komplikáce

DVD

Iné projekty

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Pink

Externé odkazy