Rastislav Kostka: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bubamara (diskusia | príspevky)
d {{urgentne upraviť|20120808}}
Riadok 27: Riadok 27:


== Futbalová kariéra ==
== Futbalová kariéra ==
Hral za [[Spartak Trnava]], [[FK AS Trenčín|Ozetu Duklu Trenčín]], [[1. FC Slovácko|1. FC Synot Staré Město]], [[FC Petržalka 1898|Artmédii Petržalka]] a [[DAC Dunajská Streda]]. Za reprezentáciu Slovenska nastúpil v 2 stretnutiach. Hrával na poste stredného obrancu. Na ihrisku ho zdobila obrovská bojovnosť a vzdorovitosť, dres s číslom 6 a skvelé hlavičkovanie. S futbalom začínal ako 9 ročný v Bošanoch pod vedením trénerov Španka a Hlavinu. Začínal ako útočník, ba dokonca v jednej sezóne nastrieľal 30 gólov. Ako dorastenec išiel do Bánoviec nad Bebravou, kde hrával dorasteneckú ligu. Rastislav Kostka sa svojím prístupom k futbalu nezmazateľne zapísal do sŕdc fanúšikov [[FC Spartak Trnava]]. Do trnavského dorastu ho priviedol z Bánoviec nad Bebravou tréner Richard Matovič. Prišiel do [[Trnava|Trnavy]] študovať na strojársku priemyslovku. Vtedy sa ešte trénovalo na ihrisku na Kopánke. Spočiatku nevedel, ani kde sa táto štvrť nachádza, postupne spoznával mesto. V tíme sa stretol z neskorších spoluhráčov s Ujlakym, Boskovičom a viacerými ďalšími. V [[FC Spartak Trnava]] debutoval v domácom zápase 14. augusta 1991, pričom [[FC Spartak Trnava|Spartak]] remizoval s Baníkom Ostrava 2:2. Tréner Valerián Švec mu dal príležitosť od úvodu stretnutia. V 68. minúte ho vystriedal Igor Bališ. Svoj premiérový gól dal som v nasledujúcej sezóne Slavii Praha. Hlavičkou poslal mužstvo do vedenia, [[FC Spartak Trnava|Spartak]] vyhrával po polčase 2:1, napokon však prehral 2:3. Vtedy mala Slavia veľmi silný tím. Po vojenčine v Trenčíne sa vrátil v lete 1994 opäť do Trnavy. Nový tréner, Karol Pecze, začal budovať úspešné mužstvo a on patril k stavebným kameňom základnej jedenástky. Snažil sa presadiť do zostavy, v prvom zápase sa však nevošiel ani na lavičku. Príležitosť dostal v domácom dueli proti Prešovu a potom už na svoj post nikoho nepustil. Na toto obdobie často spomína, na štadión chodilo pravidelne okolo 20 000 ľudí,bolo to fantastické. Plné hľadisko, hral sa dobrý futbal, vyhrávalo sa. Vtedy sa v Trnave zišla naozaj vynikajúca partia. Ako sa hovorí všetko šliapalo ako malo. Titul v [[FC Spartak Trnava|Spartaku]] však nikdy nezískal. Delil ho od toho iba krôčik, ale napokon sa jeho sen rozplynul. Bola to sezóna 1996/1997 a zároveň Kosťova posledná šanca získať titul. Na ihrisko nastupoval s tým, že získa titul. [[FC Spartak Trnava|Spartak] v Rimavskej Sobote vyhrával 1:0. Za stavu 1:1 sa mala kopať penalta, ale rozhodca ju nepochopiteľne odvolal. Potom [[FC Spartak Trnava|Trnava] dostala gól na 2:1 a bolo po všetkom. Ako sám priznal, vyrovnával sa s tým psychicky len veľmi ťažko. Bol neskutočne sklamaný, odišiel na chatu, chcel byť sám, nechcel nikoho vidieť. Aj keď to bolo dávno, mrzí ho to dodnes.
Hral za [[Spartak Trnava]], [[FK AS Trenčín|Ozetu Duklu Trenčín]], [[1. FC Slovácko|1. FC Synot Staré Město]], [[FC Petržalka 1898|Artmédii Petržalka]] a [[DAC Dunajská Streda]]. Za reprezentáciu Slovenska nastúpil v 2 stretnutiach. Hrával na poste stredného obrancu. Na ihrisku ho zdobila obrovská bojovnosť a vzdorovitosť, dres s číslom 6 a skvelé hlavičkovanie. S futbalom začínal ako 9 ročný v Bošanoch pod vedením trénerov Španka a Hlavinu. Začínal ako útočník, ba dokonca v jednej sezóne nastrieľal 30 gólov. Ako dorastenec išiel do Bánoviec nad Bebravou, kde hrával dorasteneckú ligu. Rastislav Kostka sa svojím prístupom k futbalu nezmazateľne zapísal do sŕdc fanúšikov [[FC Spartak Trnava]]. Do trnavského dorastu ho priviedol z Bánoviec nad Bebravou tréner Richard Matovič. Prišiel do [[Trnava|Trnavy]] študovať na strojársku priemyslovku. Vtedy sa ešte trénovalo na ihrisku na Kopánke. Spočiatku nevedel, ani kde sa táto štvrť nachádza, postupne spoznával mesto. V tíme sa stretol z neskorších spoluhráčov s Ujlakym, Boskovičom a viacerými ďalšími. V [[FC Spartak Trnava]] debutoval v domácom zápase 14. augusta 1991, pričom [[FC Spartak Trnava|Spartak]] remizoval s Baníkom Ostrava 2:2. Tréner Valerián Švec mu dal príležitosť od úvodu stretnutia. V 68. minúte ho vystriedal Igor Bališ. Svoj premiérový gól dal som v nasledujúcej sezóne Slavii Praha. Hlavičkou poslal mužstvo do vedenia, [[FC Spartak Trnava|Spartak]] vyhrával po polčase 2:1, napokon však prehral 2:3. Vtedy mala Slavia veľmi silný tím. Po vojenčine v Trenčíne sa vrátil v lete 1994 opäť do Trnavy. Nový tréner, Karol Pecze, začal budovať úspešné mužstvo a on patril k stavebným kameňom základnej jedenástky. Snažil sa presadiť do zostavy, v prvom zápase sa však nevošiel ani na lavičku. Príležitosť dostal v domácom dueli proti Prešovu a potom už na svoj post nikoho nepustil. Na toto obdobie často spomína, na štadión chodilo pravidelne okolo 20 000 ľudí,bolo to fantastické. Plné hľadisko, hral sa dobrý futbal, vyhrávalo sa. Vtedy sa v Trnave zišla naozaj vynikajúca partia. Ako sa hovorí všetko šliapalo ako malo. Titul v [[FC Spartak Trnava|Spartaku]] však nikdy nezískal. Delil ho od toho iba krôčik, ale napokon sa jeho sen rozplynul. Bola to sezóna 1996/1997 a zároveň Kosťova posledná šanca získať titul. Na ihrisko nastupoval s tým, že získa titul. [[FC Spartak Trnava|Spartak]] v Rimavskej Sobote vyhrával 1:0. Za stavu 1:1 sa mala kopať penalta, ale rozhodca ju nepochopiteľne odvolal. Potom [[FC Spartak Trnava|Trnava]] dostala gól na 2:1 a bolo po všetkom. Ako sám priznal, vyrovnával sa s tým psychicky len veľmi ťažko. Bol neskutočne sklamaný, odišiel na chatu, chcel byť sám, nechcel nikoho vidieť. Aj keď to bolo dávno, mrzí ho to dodnes.





Verzia z 18:56, 8. august 2012

Rastislav Kostka
Osobné údaje
Celé meno Rastislav Kostka
Dátum narodenia 11. september 1972 (51 rokov)
Miesto narodenia Bošany, Slovensko
Výška 186 cm
Prezývka Rasťo
Pozícia obranca
Mládežnícke kluby
Bošany
Bánovce nad Bebravou
Seniorské kluby1
Roky Kluby Zps (Gly)
1990-1993
1993-1994
1994-2002
2002-2004
2004
2005
Spartak Trnava
Ozeta Dukla Trenčín
Spartak Trnava
1. FC Synot Staré Město
Artmédia Petržalka
DAC Dunajská Streda



45 (3)
   
Národné mužstvo
Slovensko Slovensko 2 (0)

1 Zápasy a góly za profesionálny klub .


Rastislav Kostka (* 11. september 1972, Partizánske) je bývalý slovenský futbalista, obranca.

Futbalová kariéra

Hral za Spartak Trnava, Ozetu Duklu Trenčín, 1. FC Synot Staré Město, Artmédii Petržalka a DAC Dunajská Streda. Za reprezentáciu Slovenska nastúpil v 2 stretnutiach. Hrával na poste stredného obrancu. Na ihrisku ho zdobila obrovská bojovnosť a vzdorovitosť, dres s číslom 6 a skvelé hlavičkovanie. S futbalom začínal ako 9 ročný v Bošanoch pod vedením trénerov Španka a Hlavinu. Začínal ako útočník, ba dokonca v jednej sezóne nastrieľal 30 gólov. Ako dorastenec išiel do Bánoviec nad Bebravou, kde hrával dorasteneckú ligu. Rastislav Kostka sa svojím prístupom k futbalu nezmazateľne zapísal do sŕdc fanúšikov FC Spartak Trnava. Do trnavského dorastu ho priviedol z Bánoviec nad Bebravou tréner Richard Matovič. Prišiel do Trnavy študovať na strojársku priemyslovku. Vtedy sa ešte trénovalo na ihrisku na Kopánke. Spočiatku nevedel, ani kde sa táto štvrť nachádza, postupne spoznával mesto. V tíme sa stretol z neskorších spoluhráčov s Ujlakym, Boskovičom a viacerými ďalšími. V FC Spartak Trnava debutoval v domácom zápase 14. augusta 1991, pričom Spartak remizoval s Baníkom Ostrava 2:2. Tréner Valerián Švec mu dal príležitosť od úvodu stretnutia. V 68. minúte ho vystriedal Igor Bališ. Svoj premiérový gól dal som v nasledujúcej sezóne Slavii Praha. Hlavičkou poslal mužstvo do vedenia, Spartak vyhrával po polčase 2:1, napokon však prehral 2:3. Vtedy mala Slavia veľmi silný tím. Po vojenčine v Trenčíne sa vrátil v lete 1994 opäť do Trnavy. Nový tréner, Karol Pecze, začal budovať úspešné mužstvo a on patril k stavebným kameňom základnej jedenástky. Snažil sa presadiť do zostavy, v prvom zápase sa však nevošiel ani na lavičku. Príležitosť dostal v domácom dueli proti Prešovu a potom už na svoj post nikoho nepustil. Na toto obdobie často spomína, na štadión chodilo pravidelne okolo 20 000 ľudí,bolo to fantastické. Plné hľadisko, hral sa dobrý futbal, vyhrávalo sa. Vtedy sa v Trnave zišla naozaj vynikajúca partia. Ako sa hovorí všetko šliapalo ako malo. Titul v Spartaku však nikdy nezískal. Delil ho od toho iba krôčik, ale napokon sa jeho sen rozplynul. Bola to sezóna 1996/1997 a zároveň Kosťova posledná šanca získať titul. Na ihrisko nastupoval s tým, že získa titul. Spartak v Rimavskej Sobote vyhrával 1:0. Za stavu 1:1 sa mala kopať penalta, ale rozhodca ju nepochopiteľne odvolal. Potom Trnava dostala gól na 2:1 a bolo po všetkom. Ako sám priznal, vyrovnával sa s tým psychicky len veľmi ťažko. Bol neskutočne sklamaný, odišiel na chatu, chcel byť sám, nechcel nikoho vidieť. Aj keď to bolo dávno, mrzí ho to dodnes.


.

Externé odkazy