Rowan Atkinson: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
bolo to zle
Bolo to zle
Riadok 12: Riadok 12:


== Životopis ==
== Životopis ==
Bol zlý!Narodil sa do farmárskej rodiny a už odmala prejavoval nadanie rozosmievať ľudí, napriek tomu sa nechcel stať [[komik]]om. Chcel povolanie so stálym a istým platom. Po štúdiach na univerzitách v [[Newcastle upon Tyne|Newcastle]] a [[Oxford]]e sa však komikom stal. Začal písať pre divadlo v ''Oxforde Playhouse'' a uplatnil sa aj ako divadelný komik. V roku [[1979]] prenikol do televízie ako herec a scénarista v seriáli [[BBC]] Nesprávy o deviatej (''Not the Nine O'Clock News''). Seriál bol veľmi úspešný a Atkinson vďaka nemu dostal ocenenie [[British Academy Award]] a stal sa osobnosťou [[BBC]] pre rok [[1980]]. Jeho úspechy pokračovali a zaisťovali mu rast popularity.
Narodil sa do farmárskej rodiny a už odmala prejavoval nadanie rozosmievať ľudí, napriek tomu sa nechcel stať [[komik]]om. Chcel povolanie so stálym a istým platom. Po štúdiach na univerzitách v [[Newcastle upon Tyne|Newcastle]] a [[Oxford]]e sa však komikom stal. Začal písať pre divadlo v ''Oxforde Playhouse'' a uplatnil sa aj ako divadelný komik. V roku [[1979]] prenikol do televízie ako herec a scénarista v seriáli [[BBC]] Nesprávy o deviatej (''Not the Nine O'Clock News''). Seriál bol veľmi úspešný a Atkinson vďaka nemu dostal ocenenie [[British Academy Award]] a stal sa osobnosťou [[BBC]] pre rok [[1980]]. Jeho úspechy pokračovali a zaisťovali mu rast popularity.


Od roku [[1990]] je ženatý so Sunetrou Sastry, s ktorou má dve deti, Lilly a Benjamina. Vlastní dve filmové spoločnosti, ''Tiger Television'' a ''Tiger Aspect Films''.
Od roku [[1990]] je ženatý so Sunetrou Sastry, s ktorou má dve deti, Lilly a Benjamina. Vlastní dve filmové spoločnosti, ''Tiger Television'' a ''Tiger Aspect Films''.

Verzia z 07:53, 14. október 2012

Rowan Atkinson
Britský komik
Britský komik
Narodenie6. január 1955 (69 rokov)
Newcastle, Spojené kráľovstvo
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Rowan Atkinson

Rowan Sebastian Atkinson (6. január 1955, Newcastle, Spojené kráľovstvo) je britský komik, známy hlavne ako Mr. Bean.

Životopis

Narodil sa do farmárskej rodiny a už odmala prejavoval nadanie rozosmievať ľudí, napriek tomu sa nechcel stať komikom. Chcel povolanie so stálym a istým platom. Po štúdiach na univerzitách v Newcastle a Oxforde sa však komikom stal. Začal písať pre divadlo v Oxforde Playhouse a uplatnil sa aj ako divadelný komik. V roku 1979 prenikol do televízie ako herec a scénarista v seriáli BBC Nesprávy o deviatej (Not the Nine O'Clock News). Seriál bol veľmi úspešný a Atkinson vďaka nemu dostal ocenenie British Academy Award a stal sa osobnosťou BBC pre rok 1980. Jeho úspechy pokračovali a zaisťovali mu rast popularity.

Od roku 1990 je ženatý so Sunetrou Sastry, s ktorou má dve deti, Lilly a Benjamina. Vlastní dve filmové spoločnosti, Tiger Television a Tiger Aspect Films.

Filmografia

Iné projekty