Leela Turanga: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
VolkovBot (diskusia | príspevky)
d r2.7.2) (robot Pridal: gl:Leela (Futurama)
Riadok 2: Riadok 2:


== Charakteristika ==
== Charakteristika ==
Leela vyrástla v detskom domove a jej pôvod bol dlho neznámy. Dlho si myslela, že je vzácnym druhom mimozemšťana, no nakoniec zistila že je ľudskou mutantkou. Jej rodičia sú mutanti žijúci v kanále, ktorí sa ju rozhodli vyniesť ako novorodenca na povrch, aby dostala šancu na lepší život. Jej detstvo napriek tomu nebolo jednoduché;, vďaka jednému oku sa jej deti vysmievali. Kvôli strachu z ubližovania od ostatných cvičila v minulosti [[Kung-fu]]. Je rozvážna nudná, málo spontánna. Na druhej strane dokáže pochopiť city iných ľudí a často sa im pokúša pomôcť. Má rada zvieratá. Jej domáci miláčik je veľmi žravé „zvieratko“ menom [[Nibbler]].
Leela vyrástla v detskom domove a jej pôvod bol dlho neznámy. Dlho si myslela, že je vzácnym druhom mimozemšťana, no nakoniec zistila že je ľudskou mutantkou. Jej rodičia sú mutanti žijúci v kanále, ktorí sa ju rozhodli vyniesť ako novorodenca na povrch, aby dostala šancu na lepší život. Jej detstvo napriek tomu nebolo jednoduché;, vďaka jednému oku sa jej deti vysmievali. Kvôli strachu z ubližovania od ostatných cvičila v minulosti [[Kung-fu]]. Je rozvážna ale večinov zábavná, málo spontánna. Na druhej strane dokáže pochopiť city iných ľudí a často sa im pokúša pomôcť. Má rada zvieratá. Jej domáci miláčik je veľmi žravé „zvieratko“ menom [[Nibbler]].


== Milostný život ==
== Milostný život ==

Verzia z 14:41, 16. február 2013

Leela Turanga je animovaná postavička z amerického seriálu Futurama. Je kapitánka lode USS Planet Express je to zároveň najsexi postava Futuramy, najnormálnejší člen Planet Expressu, najdôležitejšia ženská postava. Pôvodne pracovala v kryogenickom laboratóriu ako prideľovatelka práce - tu sa prvý krát stretla s Fryeom. Má asi 25 rokov.

Charakteristika

Leela vyrástla v detskom domove a jej pôvod bol dlho neznámy. Dlho si myslela, že je vzácnym druhom mimozemšťana, no nakoniec zistila že je ľudskou mutantkou. Jej rodičia sú mutanti žijúci v kanále, ktorí sa ju rozhodli vyniesť ako novorodenca na povrch, aby dostala šancu na lepší život. Jej detstvo napriek tomu nebolo jednoduché;, vďaka jednému oku sa jej deti vysmievali. Kvôli strachu z ubližovania od ostatných cvičila v minulosti Kung-fu. Je rozvážna ale večinov zábavná, málo spontánna. Na druhej strane dokáže pochopiť city iných ľudí a často sa im pokúša pomôcť. Má rada zvieratá. Jej domáci miláčik je veľmi žravé „zvieratko“ menom Nibbler.

Milostný život

Leela je podobne ako Fry smoliarkou na vzťahy, ale predsa len ich pár prežila. Chodila so Seanom, Dougom, Adlairom Atkinsom atd. Najznámejší vzťah mala so Zappom Branniganom. Vo filme Fialový trpaslík si nakoniec Leela a Fry vyznajú lásku.

Zaujímavosti

  • V kung-fu dokázala poraziť svojho učiteľa Phonga
  • Jej jedno oko jej nedovoľuje priestorové videnie
  • Meno Turanga Leela je inšpirovaná skladbou Symfónia Turangalîla od Oliviera Messiaena
  • Slovo 'lila' znamená vo viacerých jazykoch fialová, čo je inšpirácia pre jej fialové vlasy
  • Do 6 série nikto s výnimkou jej priateľov netušil, že je mutantkou

Dabing

V originálnom americkom dabingu ju dabuje Katey Sagal, v českej verzii Andrea Elsnerová.

Externé odkazy