Pink: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Riadok 26: Riadok 26:
* 2006: ''[[I'm Not Dead]]''
* 2006: ''[[I'm Not Dead]]''
* 2008: ''[[Funhouse]]''
* 2008: ''[[Funhouse]]''
* 2012: ''[[The Truth About Love]]''


=== DVD ===
=== DVD ===

Verzia z 18:42, 25. marec 2013

P!nk
americká speváčka
americká speváčka
Narodenie8. september 1979 (44 rokov)
Doylestown, Pensylvánia, USA
Odkazy
Webstránkapinkspage.com
CommonsSpolupracuj na Commons Pink

Alecia Beth Moore (nar. 8. septembra, 1979), známa ako Pink (tiež štýlovejšie ako P!nk), je americká speváčka.

Diskografia

Alecia Beth Moore v hudobnom svete známa ako Pink. Je americká popová a Rhathm and blues speváčka. Narodená 8.septembra 1979 v meste Doylestowm ktoré sa nachádza v Pelsylvánii. Pink spieva žánre Rock, Pop, R&B a Pop punk. My ju poznáme ako speváčku ale okrem toho je textárka, producentka, a herečka napríklad hrala do filme Charlieho anjeli 2. Ďalej sa venuje hre na gitaru, klávesy a perkusiám.

Vydala 2 koncertné DVD-čka a 6 štúdiových albumov. Pink je 3-násobná držiteľka Grammy. Je vydatá za motokrosového závodníka Careyho Harta.

V roku 2000 debutovala zánrom R&B albumom Can’t Take Me Home. Pieseň There You Go sa rýchlo dostala medzi 40 najhranejších skladieb v USA. Ďalší obrovský prielom zaznamenala pop rokové CD-čko M!ssundaztood s hitmi ako Just like a Pill a Get the Party Started. Po celom svete sa jej podarilo predať viac ako 13 mil. kópií. Za pieseň Get the Party Sterted bola nominovaná na Grammy. Nasledujúce CD-čko Try This zaznamenovalo majmenší predaj, ´další album I’m Not Dead v roku (2006) bolo však opeť úspešné.

V českých rádiách úspešne rotovaly skladby Stupid Girls, U+Ur Hand a Dear Mr. President. Štvrtým albumom je Funhouse (2008), ktoré Pink propagovala celosvetovým turným. Nachádzajú sa na ňom hity ako napríklad Funhouse, So What, Sober či Please Don’t Leave me. V roku 2010 sa rozhodla zrekapitulovať svoju kariéru a pripravila kompilačné CD s názvom The Greatest Hits... So Far! S piesňou Raise your glass.

Albumy

DVD

Iné projekty

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Pink

Externé odkazy