Fialka voňavá: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
rozšírenie
d formulácia
Riadok 26: Riadok 26:
Titulok2=|
Titulok2=|
}}
}}
'''Fialka voňavá''' (''Viola odorata'') je liečivá vytrvalá [[bylina]] z čeľade [[fialkovité]] (''Violaceae''). Je to jedna z najkrajších lesných fialiek. Má veľké voňavé fialové kvety, podľa nich je aj pomenovaná.Je trváca slabo chlpatá až holá bylina vysoká až 10cm,bez stonky,s plazivými zakoreňujúcimi sa výhonkami dlhými 20 cm.Vyskytuje sa v presvetlených listnatých lesooch,na okrajoch lesov,v krovinách.
'''Fialka voňavá''' (''Viola odorata'') je liečivá vytrvalá [[bylina]] z čeľade [[fialkovité]] (''Violaceae''). Je to jedna z najkrajších lesných fialiek. Má veľké voňavé fialové kvety, podľa nich je aj pomenovaná. Je trváca, slabo chlpatá až holá bylina, vysoká až 10 cm, bez stonky, s plazivými zakoreňujúcimi sa výhonkami, dlhými 20 cm. Vyskytuje sa v presvetlených listnatých lesoch.


== Galéria ==
== Galéria ==

Verzia z 18:41, 16. apríl 2013

Fialka voňavá
Fialka voňavá
Fialka voňavá
Vedecká klasifikácia
Vedecký názov
Viola odorata
Linnaeus
Vedecká klasifikácia prevažne podľa tohto článku

Fialka voňavá (Viola odorata) je liečivá vytrvalá bylina z čeľade fialkovité (Violaceae). Je to jedna z najkrajších lesných fialiek. Má veľké voňavé fialové kvety, podľa nich je aj pomenovaná. Je trváca, slabo chlpatá až holá bylina, vysoká až 10 cm, bez stonky, s plazivými zakoreňujúcimi sa výhonkami, dlhými 20 cm. Vyskytuje sa v presvetlených listnatých lesoch.

Galéria

Iné projekty

Externé odkazy