Smartfón: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Riadok 1: Riadok 1:
'''Smartfón''' (iné názvy: '''smartphone, inteligentný telefón <ref>[http://jazykovaporadna.sme.sk/q/2701/]</ref>, chytrý telefón,''' zriedkavo '''múdry telefón''') je telefón s operačným systémom, napríklad [[Android]], [[Windows Mobile]], Windows 8, [[iOS]], alebo Symbian, ktorý umožňuje, aby bol prístroj vybavený bohatou základnou výbavou alebo neskôr rozšírený o ďalšie aplikácie na prácu. Existujú aj operačné systémy, ktoré sa už takmer nepoužívajú - [[Symbian]] alebo [[PalmOS]].
'''Smartfón''' (iné názvy: '''smartphone, inteligentný telefón <ref>[http://jazykovaporadna.sme.sk/q/2701/]</ref>, chytrý telefón,''' zriedkavo '''múdry telefón''') je telefón s operačným systémom, napríklad [[Android]], Windows 8, [[iOS]], ktorý umožňuje, aby bol prístroj vybavený bohatou základnou výbavou alebo neskôr rozšírený o ďalšie aplikácie na prácu. Existujú aj operačné systémy, ktoré sa už takmer nepoužívajú - [[Symbian]] alebo [[PalmOS]].


Smartfón slúži predovšetkým na komunikáciu, GPS, prístup k Internetu, používanie rôznych aplikácií ktoré sa do smartfónu dajú inštalovať cez Internet priamo z mobilu, prácu, mobilnú kanceláriu a zábavu.<nowiki/>
Smartfón slúži predovšetkým na komunikáciu, GPS, prístup k Internetu cez mobilné a WiFi sieťe, používanie rôznych aplikácií ktoré sa do smartfónu dajú inštalovať cez Internet priamo z mobilu, prácu, mobilnú kanceláriu a zábavu.<nowiki/>


== Galéria ==
== Galéria ==

Verzia z 13:09, 12. december 2013

Smartfón (iné názvy: smartphone, inteligentný telefón [1], chytrý telefón, zriedkavo múdry telefón) je telefón s operačným systémom, napríklad Android, Windows 8, iOS, ktorý umožňuje, aby bol prístroj vybavený bohatou základnou výbavou alebo neskôr rozšírený o ďalšie aplikácie na prácu. Existujú aj operačné systémy, ktoré sa už takmer nepoužívajú - Symbian alebo PalmOS.

Smartfón slúži predovšetkým na komunikáciu, GPS, prístup k Internetu cez mobilné a WiFi sieťe, používanie rôznych aplikácií ktoré sa do smartfónu dajú inštalovať cez Internet priamo z mobilu, prácu, mobilnú kanceláriu a zábavu.

Galéria

Referencie

Iné projekty

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Smartfón