5 Tracks: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
preklad článku cs:5 Tracks nástrojom Česko-slovenskej Wikipedie
 
Vegetator (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
 
Riadok 19: Riadok 19:
| Nasledujúci album = [[HoboSapiens]] <br/> (2003)
| Nasledujúci album = [[HoboSapiens]] <br/> (2003)
}}
}}
'''''5 Tracks''''' je [[Extended play|EP]] album hudobníka [[John Cale|Johna Calea]], ktorý vyšiel 27. mája [[2003]] vo vydavateľstve [[EMI Records]]; ako jeho prvý album vydaný u tejto spoločnosti. S vydaním tohto EP oznámil, že na jeseň vyjde jeho nový študiový album. V októbri teda vyšiel album ''[[HoboSapiens]]''. Ide o prvý album zložené z nového materiálu od roku 1996, kedy vyšiel album ''[[Walking on Locusts]]''. Medzi tým vychádzali rôzne soundtracky a kompilácie. Autorom všetkých skladieb je Cale; na všetkých sa tiež podieľal aj produkčne, spolu s ním skladby produkovali [[Andy Green]] (2-5) a [[Dimitri Tikovoi]] (1-3).
'''''5 Tracks''''' je [[Extended play|EP]] album hudobníka [[John Cale|Johna Calea]], ktorý bol vydaný 27. mája [[2003]] vo vydavateľstve [[EMI Records]]; ako jeho prvý album vydaný v tejto spoločnosti. S vydaním tohto EP oznámil, že na jeseň bude vydaný jeho nový štúdiový album. V októbri teda vyšiel album ''[[HoboSapiens]]''. Ide o prvý album zložený z nového materiálu od roku 1996, kedy vyšiel album ''[[Walking on Locusts]]''. Medzi tým vychádzali rôzne soundtracky a kompilácie. Autorom všetkých skladieb je Cale; na všetkých sa podieľal aj produkčne, spolu s ním skladby produkovali [[Andy Green]] (2-5) a [[Dimitri Tikovoi]] (1-3).


Skladby boli nahraté za pomôci programu [[ProTools]]. Nahrávanie albumu prebiehalo v štúdiu MediaLuna Studios v [[New York (mesto)|New Yorku]] a rôzne časti potom v Engine Studios. Záverečný mix prebiehal v [[Olympic Studios]] v [[Londýn]]e.
Skladby boli nahraté s pomocou programu [[ProTools]]. Nahrávanie albumu prebiehalo v štúdiu MediaLuna Studios v [[New York (mesto)|New Yorku]] a rôzne časti potom v Engine Studios. Záverečný mix prebiehal v [[Olympic Studios]] v [[Londýn]]e.


Album obsahuje päť skladieb. V úvodnej piesni „Verses“ spieva sprievodné vokály Caleova dcéra [[Eden Cale]]. Skladba „Chums of Dumpty“ je reakciou na [[Útoky z 11. septembra 2001|teroristické útoky z 11. septembra 2001]]. „E Is Missing“ pojednáva o americkom básnikovi menom [[Ezra Pound]]. Skladba „Wilderness Approaching“ pojednávajúce o medzinárodnom pašovanie drog bola použitá vo filme ''[[Paříž (film)|Paříž]]'' (2003).
Album obsahuje päť skladieb. V úvodnej piesni „Verses“ spieva sprievodné vokály Caleova dcéra [[Eden Cale]]. Skladba „Chums of Dumpty“ je reakciou na [[Útoky z 11. septembra 2001|teroristické útoky z 11. septembra 2001]]. „E Is Missing“ pojednáva o americkom básnikovi menom [[Ezra Pound]]. Skladba „Wilderness Approaching“ sa zaoberá medzinárodným pašovaním drog a bola použitá vo filme ''[[Paris (film)|Paris]]'' (2003).


== Skladby ==
== Skladby ==

Aktuálna revízia z 08:05, 12. február 2014

5 Tracks
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
Dátum vydania 27. máj 2003
Nahraný MediaLuna Studios, New York
Žáner Alternatívny rock
Dĺžka 19:40
Vydavateľstvo EMI Records
Producent John Cale
Skladateľ John Cale
John Cale – chronológia
Stainless Gamelan
(2002)
5 Tracks
(2003)
HoboSapiens
(2003)

5 Tracks je EP album hudobníka Johna Calea, ktorý bol vydaný 27. mája 2003 vo vydavateľstve EMI Records; ako jeho prvý album vydaný v tejto spoločnosti. S vydaním tohto EP oznámil, že na jeseň bude vydaný jeho nový štúdiový album. V októbri teda vyšiel album HoboSapiens. Ide o prvý album zložený z nového materiálu od roku 1996, kedy vyšiel album Walking on Locusts. Medzi tým vychádzali rôzne soundtracky a kompilácie. Autorom všetkých skladieb je Cale; na všetkých sa podieľal aj produkčne, spolu s ním skladby produkovali Andy Green (2-5) a Dimitri Tikovoi (1-3).

Skladby boli nahraté s pomocou programu ProTools. Nahrávanie albumu prebiehalo v štúdiu MediaLuna Studios v New Yorku a rôzne časti potom v Engine Studios. Záverečný mix prebiehal v Olympic Studios v Londýne.

Album obsahuje päť skladieb. V úvodnej piesni „Verses“ spieva sprievodné vokály Caleova dcéra Eden Cale. Skladba „Chums of Dumpty“ je reakciou na teroristické útoky z 11. septembra 2001. „E Is Missing“ pojednáva o americkom básnikovi menom Ezra Pound. Skladba „Wilderness Approaching“ sa zaoberá medzinárodným pašovaním drog a bola použitá vo filme Paris (2003).

Skladby[upraviť | upraviť zdroj]

  1. „Verses“ − 3:57
  2. „Waiting for Blonde“ − 3:45
  3. „Chums of Dumpty“ − 4:22
  4. „E Is Missing“ − 4:12
  5. „Wilderness Approaching“ − 3:24

Obsadenie[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku 5 Tracks na českej Wikipédii.