Charlie Clouser: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Legobot (diskusia | príspevky)
d Bot: Odstránenie 13 odkazov interwiki, ktoré sú teraz dostupné na Wikiúdajoch (d:q537386)
Riadok 1: Riadok 1:
{{Infobox Hudobný umelec
{{Infobox Hudobný umelec
| Meno = Charlie Clouser
| Meno = Charlie Clouser
| Obrázok =
| Obrázok =http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Charlie+Clouser+Arrivals+BMI+Film+TV+Awards+e8rRrzUO3bCl.jpg
| Veľkosť obrázku =
| Veľkosť obrázku =
| Popis obrázku =
| Popis obrázku =

Verzia z 19:53, 8. august 2014

Charlie Clouser
Súbor:Http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Charlie+Clouser+Arrivals+BMI+Film+TV+Awards+e8rRrzUO3bCl.jpg
Základné informácie
Rodné meno Charles Alexander Clouser
Narodenie June 28, 1963 (age 48)
Hanover, New Hampshire USA
Pôsobenie hudobník, producent, skladateľ
Žáner Alternative rock, Industrial rock, Industrial metal, Electronica
Hrá na nástrojoch syntetizátor, bicie, basová gitara, theremin
Súvisiace
články
Nine Inch Nails, Tapeworm, Danny Lohner, Burning Retna

Charles Alexander "Charlie" Clouser je americký hudobník, ktorý pôsobil v kapele Nine Inch Nails a venuje sa produkovaním soundtrackov a remixovaním skladieb.

Kariéra

Ako dieťa začal hrať bicie, ku ktorým na strednej škole pridal syntetizátory. Študoval architektúru na Hampshire College v Amherst. V roku dostal svoj prvý počítač 1981 a začal sa vážne zaujímať o elektronickú hudbu, ktorú neskôr študoval na Institute of Audio Research v New Yorku. Ako programátor pracoval pre austrálskeho filmové skladateľa Cameron Allan. Pripravoval drobné príspevky pre Allanovu hudbu k televíznemu seriálu Equalizer. Kvôli tejto práci tiež odišiel do Los Angeles, kde sa stal členom alternatívnej kapely Burning Retna. Medzi členov kapely patrili aj bývalý gitarista L.A. Guns Mick Cripps a Sean Beavan, neoficiálnym členom Nine Inch Nails z obdobia Pretty Hate Machine. V roku 1994 mu Trent Reznor ponúkol miesto v kapele a ako programátor sa zúčastnil nahrávania albumu The Downward Spiral, ktoré už prebiehalo v sídle Nothing records v New Orleans. O niečo neskôr bol pri výrobe albumu Antichrist Superstar kapely Marilyn Manson. S kapelou Nine Inch Nails odohral Self-Destruct Tour (1994 – 1995), zaznamenané v dokumente Closure, nahrával ďalší albumu Fragile (1999). Taktiež hral na turné k tomuto albumu, Fragility Tour (1999 – 2000), z ktorého je koncertné DVD/CD ''And All That Could Have Been''.

Remixy

Spoli z Reznorom pracoval na soundtracku k filmu Taky normálny zabijaci, kde remixovali napríklad "Something I Can Never Have" z NIN albumu Pretty Hate Machine. Remixy "Dragula" od Rob Zombie možno nájsť na soundtracku Matrix, a "Reload" sa objavil na soundtracku Matrix Reloaded.

Iné projekty

Dve piesne naprogramované v Clouserom boli v roku 1997 nominované na Grammy : White Zombie, "I'm Your Boogie Man" a skladbu "Hands of Death (Burn baby Burn)" – Rob Zombie a Alice Cooper. Alec Empire ho prizval na turné "Intelligence And Sacrifice", kde mal na starosti syntetizátor. V roku 2004 Clouser produkoval album Size Matters od skupiny Helmet. Page Hamilton, spevák kapely spolu s Clouserom pracovali na jeho sólovom albume, ktorý nedokončili. Z tejto spolupráce vznikla skladba "Throwing Punches", ktorá sa nachádza na soundtracku k filmu Underworld (2003).

Filmové a televízne projekty

Clouser pracuje aj ako filmový a televízny skladateľ, pracoval na hudbe k sérii Saw. Rovnako aj pre filmy Resident Evil:. Zánik (2007), Zlovestné ticho (2007), Rozsudok smrti (2007), Temná voda (2005) a Stepfather (2009). Pre televíziu pracoval na seriáloch ako Las Vegas: Kasíno (NBC), Na plný plyn (Fox) a Numb3rs (CBS). Okrem toho zložil ústrednú skladbu k seriálu American Horror Story. Pre dokument Moog o hudobnom priekopníkovi Robertovi Moogovi, v ktorom sa aj objavil, zložil pieseň „I Am Spaceman“.

Externé odkazy