Superádio: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Peter439 (diskusia | príspevky)
+kat
aktualizácia
Značka: odstránenie referencie
Riadok 8: Riadok 8:
| sídlo = [[Bratislava]]
| sídlo = [[Bratislava]]
| riaditeľ =
| riaditeľ =
| premiéra =
| premiéra = január 2011
| koniec vysielania = október 2014
| cieľová skupina =
| cieľová skupina =
| hudobný formát = [[soft rock]]
| hudobný formát = [[soft rock]]
Riadok 21: Riadok 22:
}}
}}
'''Superádio'''<ref>[http://www.radia.sk/spravy/2537_superadio-onedlho-spusti-druhu-frekvenciu.html Superádio onedlho spustí druhú frekvenciu]</ref> je súkromná metropolitná [[rozhlas]]ová stanica, ktorá vysiela od roku [[2012]] v [[Bratislava|Bratislave]]. Pôvodne získala spoločnosť Intersonic frekvencie pre vysielanie internetového [[Rock Jam Rádio|Rock Jam Rádia]], ktoré bolo zamerané na rockovú hudbu, no napokon spustila projekt Superádia, ktoré vychádza z Rock Jam Rádia<ref>[http://www.radia.sk/spravy/2472_rock-jam-radio-sa-chysta-na-start.html Rock Jam Rádio sa chystá na štart]</ref>, ale je zamerané iba na [[soft rock]]ovú hudbu a poskytovanie informácií z metropoly.
'''Superádio''' bola súkromná metropolitná [[rozhlas]]ová stanica, ktorá vysielala od roku [[2012]] v [[Bratislava|Bratislave]]. Pôvodne získala spoločnosť Intersonic frekvencie pre vysielanie internetového [[Rock Jam Rádio|Rock Jam Rádia]], ktoré bolo zamerané na rockovú hudbu, no napokon spustila projekt Superádia, ktoré vychádza z Rock Jam Rádia<ref>[http://www.radia.sk/spravy/2472_rock-jam-radio-sa-chysta-na-start.html Rock Jam Rádio sa chystá na štart]</ref>, ale je zamerané iba na [[pop rock]]ovú hudbu a poskytovanie informácií z metropoly.


Od [[17. február]]a [[2014]] vysiela iba prostredníctvom internetu, na jeho frekvenciách ho vystriedalo [[Rádio Viva Metropol]]. <ref>[http://www.radia.sk/spravy/3001_od-pondelka-si-v-bratislave-naladite-radio-viva-metropol.html Superádio v pondelok rebranduje. Na jeho frekvenciách bude znieť kompletne moderovaná stanica Viva Metropol.]</ref>
Od jeho štartu v roku 2011 vysielalo terestriálne v Bratislave a blízkom okolí na nízkovýkonnej frekvencii 94,9 MHz v Petržalke, neskôr pridalo aj 101,1 MHz v Novom Meste. Vysielanie však tvoril iba prúd hudby. Plánované bolo aj moderované vysielanie, informácie sa mali sústrediť na dianie v Bratislave, k moderovaniu ale nakoniec neprišlo. Od [[17. február]]a [[2014]] Superádio vysielalo iba prostredníctvom internetu a na jeho frekvenciách ho vystriedalo [[Rádio Viva Metropol]]<ref>[http://www.radia.sk/spravy/3001_od-pondelka-si-v-bratislave-naladite-radio-viva-metropol.html Superádio v pondelok rebranduje. Na jeho frekvenciách bude znieť kompletne moderovaná stanica Viva Metropol.]</ref>. Po vyše polroku v októbri 2014 sa odmlčalo aj na internete.


== Referencie ==
== Referencie ==

Verzia z 17:20, 4. november 2014

Superádio
Príjem Internetové vysielanie
Typ stanice súkromná komerčná
Krajina Slovensko
Sídlo Bratislava
Začiatok vysielania január 2011
Koniec vysielania október 2014
Hudobný formát soft rock
Vlastník Intersonic

Superádio bola súkromná metropolitná rozhlasová stanica, ktorá vysielala od roku 2012 v Bratislave. Pôvodne získala spoločnosť Intersonic frekvencie pre vysielanie internetového Rock Jam Rádia, ktoré bolo zamerané na rockovú hudbu, no napokon spustila projekt Superádia, ktoré vychádza z Rock Jam Rádia[1], ale je zamerané iba na pop rockovú hudbu a poskytovanie informácií z metropoly.

Od jeho štartu v roku 2011 vysielalo terestriálne v Bratislave a blízkom okolí na nízkovýkonnej frekvencii 94,9 MHz v Petržalke, neskôr pridalo aj 101,1 MHz v Novom Meste. Vysielanie však tvoril iba prúd hudby. Plánované bolo aj moderované vysielanie, informácie sa mali sústrediť na dianie v Bratislave, k moderovaniu ale nakoniec neprišlo. Od 17. februára 2014 Superádio vysielalo iba prostredníctvom internetu a na jeho frekvenciách ho vystriedalo Rádio Viva Metropol[2]. Po vyše polroku v októbri 2014 sa odmlčalo aj na internete.

Referencie

  1. Rock Jam Rádio sa chystá na štart
  2. Superádio v pondelok rebranduje. Na jeho frekvenciách bude znieť kompletne moderovaná stanica Viva Metropol.