Fitnes: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Marián 2 (diskusia | príspevky)
d Marián 2 premiestnil stránku Fitness na Fitnes: http://slovnik.juls.savba.sk/?w=Fitnes&s=exact&c=cae3&d=kssj4&d=psp&d=sssj&d=sssj2&d=scs&d=sss&d=peciar&d=ma&d=hssjV&d=bernolak&d=obce&d=priezviska&d=un&d=locutio&d=pskcs&d=psken&d=noundb&ie=utf...
Marián 2 (diskusia | príspevky)
fitnes
Riadok 1: Riadok 1:
[[Obrázok:Concept 2 Indoor Rowers.JPG|right|thumb|Posilňovacie stroje]]
[[Obrázok:Concept 2 Indoor Rowers.JPG|right|thumb|Posilňovacie stroje]]


'''Fitness''' sú [[šport]]ové aktivity a celkový [[životný štýl]], ktorý má za cieľ všeobecnú telesnú kondíciu, [[zdatnosť]], zlepšenie držania tela, zlepšenie konceptu postavy a pod. pri súčasnom pôsobení na upevňovanie zdravia a rozvoji sily. Na fitness cvičenia sa používajú okrem tradičných činiek aj rôzne špeciálne stroje, trenažéry a pod., ktoré sú bežne k dispozícii vo fitness centrách. Okrem cvičenia záujemcovia obyčajne dodržiavajú aj určitý diétny režim, prípadne používajú rôzne doplnky výživy.
'''Fitnes''' sú [[šport]]ové aktivity a celkový [[životný štýl]], ktorý má za cieľ všeobecnú telesnú kondíciu, [[zdatnosť]], zlepšenie držania tela, zlepšenie konceptu postavy a pod. pri súčasnom pôsobení na upevňovanie zdravia a rozvoji sily. Na fitnes cvičeniach sa používajú okrem tradičných činiek aj rôzne špeciálne stroje, trenažéry a pod., ktoré sú bežne k dispozícii vo fitnes centrách. Okrem cvičenia záujemcovia obyčajne dodržiavajú aj určitý diétny režim, prípadne používajú rôzne doplnky výživy.


Medzi najznámejšie osobnosti a predstaviteľky ženského fitness na Slovensku patria [[Zora Czoborová]] alebo [[Marietta Žigalová]]. Najvýraznejší predstaviteľ mužského fitness je [[Daniel Medo]].
Medzi najznámejšie osobnosti a predstaviteľky ženského fitnes na Slovensku patria [[Zora Czoborová]] alebo [[Marietta Žigalová]]. Najvýraznejší predstaviteľ mužského fitnes je [[Daniel Medo]].


== Iné projekty ==
== Iné projekty ==

Verzia z 04:53, 25. február 2015

Posilňovacie stroje

Fitnesšportové aktivity a celkový životný štýl, ktorý má za cieľ všeobecnú telesnú kondíciu, zdatnosť, zlepšenie držania tela, zlepšenie konceptu postavy a pod. pri súčasnom pôsobení na upevňovanie zdravia a rozvoji sily. Na fitnes cvičeniach sa používajú okrem tradičných činiek aj rôzne špeciálne stroje, trenažéry a pod., ktoré sú bežne k dispozícii vo fitnes centrách. Okrem cvičenia záujemcovia obyčajne dodržiavajú aj určitý diétny režim, prípadne používajú rôzne doplnky výživy.

Medzi najznámejšie osobnosti a predstaviteľky ženského fitnes na Slovensku patria Zora Czoborová alebo Marietta Žigalová. Najvýraznejší predstaviteľ mužského fitnes je Daniel Medo.

Iné projekty

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Fitnes