Cressi-Sub: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
zmazat
Bez shrnutí editace
Riadok 52: Riadok 52:


2011 - ''Crystal Silicone'': Používa sa vo vybraných modeloch potápačských masiek a model obsahuje inovovaný silikón, ktorý sa používa po dobu troch desaťročí v tesnení masky so zlepšeným prenosom svetla a oveľa vyššou odolnosťou voči odfarbeniu.
2011 - ''Crystal Silicone'': Používa sa vo vybraných modeloch potápačských masiek a model obsahuje inovovaný silikón, ktorý sa používa po dobu troch desaťročí v tesnení masky so zlepšeným prenosom svetla a oveľa vyššou odolnosťou voči odfarbeniu.

== Referencie ==
https://en.wikipedia.org/wiki/Cressi-Sub
[[Kategória:Plávanie]]
[[Kategória:Plávanie]]

Verzia z 20:46, 29. júl 2017

Logo firmy Cressi

Cressi je svetovým výrobcom a distribútorom potápačského vybavenia. Spoločnosť sa špecializuje na výrobu pomôcok pre plavcov, potápačov, šnorchlistov, freediverov a spearfisherov. Firma bola prvotne známa ako Cressi-Sub a založili ju bratia Egidio a Nanni Cressi v roku 1946 v Janove, v Taliansku. Firma je dnes stále vlastnená a prevádzkovaná rodinným podnikom, jej riaditeľom je Antonio Cressi a jej centrála a výrobné závody zostali v Janove.

Názov Cressi sa stal synonymom pre potápanie a najmä spearfishing. Egidio a Nanni Cressi začali vyrábať ručne masky a harpúny už v roku 1938. Odvtedy sa spoločnosť stala neoddeliteľnou súčasťou potápačskej komunity a športovci sponzorovaní touto firmou získali 12 svetových ocenení pre spearfishing. Najrevolučnejším produktom spoločnosti Cressi bola maska Pinocchio, ktorá sa vyrába nepretržite od roku 1952 a ako prvá mala kryt na nos. Stala sa najznámejšou potápačskou maskou na svete a dodnes je obľúbená medzi širokým spektrom potápačov.

Divízie

Plávanie

Cressi už dlhodobo vyrába množstvo produktov pre rekreačné plávanie. V päťdesiatych rokoch minulého storočia predstavila firma plavecké okuliare značky Nuoto a dnes má v ponuke takmer 40 modelov pre rekreačných a profesionálnych plavcov. Je pozoruhodné, že vo všetkých výrobkoch Cressi Swim sa používajú profesionálne materiály, a to kvalitný silikón na tesnenia a sklenené šošovky odolné proti rozbitiu.

Šnorchlovanie

Rovnako ako pri výrobkoch určených na plávanie, tak všetky potápačské a šnorchlové masky Cressi obsahujú sklenené šošovky a silikónové tesnenie. Spoločnosť je priekopníkom mnohých dizajnových, materiálových a výrobných inovácii pre masky, plutvy aj šnorchle. Patria medzi ne klasické plutvy so zakončeniami v štýle lopatky, ktoré sú jedinečné tým, že majú nastaviteľné plutvové rebrá a sú tak vhodné na použitie s bosými nohami. Firma má na trhu viac ako 30 masiek, plutiev a šnorchlov.

Spearfishing

Egidio a Nanni Cressi založili túto spoločnosť práve kvôli rastúcej obľube spearfishingu. Na trhu majú 8 modelov pneumatických a páskových harpún, 14 nízkoobjemových masiek, 7 modelov freedivingových plutiev a širokú škálu príslušenstva. Celkovo spoločnosť ponúka viac ako 80 produktov špecifických pre lov rýb harpúnou.

Potápanie

Cressi ponúka na trhu potápania všetky kategórie potápačského vybavenia. Patria medzi ne masky, plutvy, šnorchel, kompenzátory vztlaku, regulátory a príslušenstvo. Takmer všetky tieto výrobky sú navrhnuté a vyrábané v zariadení Cressi v meste Janov v Taliansku. Spoločnosť Cressi rozšírila svoju výrobnú kapacitu aj o elektroniku a následne predstavila počítač Leonardo, prvý potápačský počítač, ktorý bol plne navrhnutý a postavený spoločnosťou.

Poloha

Centrála spoločnosti Cressi-Sub v Janove

Kancelárie a výrobné závody spoločnosti Cressi zostávajú v meste Janov v Taliansku, kde bola spoločnosť založená v roku 1946. Táto poloha na severnom pobreží Stredozemného mora je významná pre historický úspech a súčasné aktivity spoločnosti. Historicky región je rodiskom moderného potápania. Poloha firmy v bezprostrednej blízkosti Stredozemného mora jej umožnila dodržiavať silnú tradíciu navrhovania produktov, ktoré zahŕňa aj testovanie v reálnych podmienkach.

Inovácie produktov

1943 - Maska Sirena: Prvá maska, ktorú ponúka spoločnosť Cressi a jej dizajn za za 30 rokov takmer nezmenil.

1952 - Maska Pinocchio: Prvá maska ​​na potápanie s oddelenou nosnou kapsou, ktorá umožňuje potápačom vyrovnať tlak v maske. Vyrába sa v inovovanom dizajne dodnes.

1965 - Regulátor Polaris 4: Známy pre svoju extrémnu spoľahlivosť, používa kompaktný piestový filter a plášť z pochrómovanej mosadze.

1967 - Maska Pinocchio Vi. Erre: Predstavil nový druh rámu v tvare V. Výhodou bol výrazne znížený vnútorný objem, čím bola maska ​​pohodlnejšia na nosenie a jej odstránenie bolo v prípade zaplavenia oveľa jednoduchšie.

1979 - Plutvy Rondine Gara: Tento freedivingový model obsahoval nový materiál a oproti ostatným plutvám na trhu poskytoval lepší výkon.

1983 - Regulátor Galaxie F1: Nový vysokovýkonný dizajn, ktorý používal "vstrekovací systém" na maximálne dodávanie vzduchu v čase vysokej spotreby.

1988 - Equidive BCD: Inovatívny kompenzátor vztlaku v štýle plášťa dal potápačom pohodlnejší systém postrojov a vyššiu trvanlivosť.

2004 - Regulátory Elipsy: Výsledkom mnohých nových dizajnových patentov je, že tieto regulátory využívajú prirodzenú mechanickú výhodu väčšej membrány v druhej fáze, rozloženie pre ľahšiu údržbu, počítačom navrhnutú páku regulátora a vnútorný výmenník tepla pre použitie v studenej vode.

2008 - BCD Flex-in-the-Sea: Tento model, ktorý bol prvýkrát predstavený na európskom trhu a teraz je k dispozícii aj v USA, pomohol vytvoriť nový rad modelov s ľahším typom konštrukcie.

2009 - Palau SAF a Action Short Fins: Kompaktné plutvy, ktoré sa používajú pri viacerých vodných športoch, ako napríklad šnorchlovanie a potápanie. Tieto plutvy obsahujú nastaviteľné plutvové rebrá a sú tak vhodné na použitie s bosými nohami.

2010 - Air Travel BCD: Prvý z extrémne kompaktných kompenzátorov vztlaku, ktorý je vhodný ako batožina pri leteckej doprave.

2011 - Kompaktné regulátory XS: Extrémne ľahké materiály a kompaktný druhý stupeň sú ideálne na cestovanie.

2011 - Crystal Silicone: Používa sa vo vybraných modeloch potápačských masiek a model obsahuje inovovaný silikón, ktorý sa používa po dobu troch desaťročí v tesnení masky so zlepšeným prenosom svetla a oveľa vyššou odolnosťou voči odfarbeniu.