Asociácia výučby sebaobrany: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
zdroj?
Bez shrnutí editace
 
Riadok 3: Riadok 3:


== História ==
== História ==
História zoskupenia sa začala 1. septembra 2002, kedy časť českých a slovenských žiakov a inštruktorov z organizácie [[EWTO]] založila vlastné zoskupenie. Škola vychádza zo štýlu bývalého inštruktora EWTO Heinricha Pfaffa, zakladateľa ''Missing-Link, Martial Art Federation''. Vedúcim učiteľom v Čechách aj na Slovensku je Ladislav Hodač.
História zoskupenia sa začala 1. septembra 2002, kedy časť českých a slovenských žiakov a inštruktorov z organizácie [[EWTO]] založila vlastné zoskupenie. Škola vychádza zo štýlu bývalého inštruktora EWTO Heinricha Pfaffa, zakladateľa ''Missing-Link, Martial Art Federation''. Vedúcim učiteľom v Česku aj na Slovensku je Ladislav Hodač.


== Štýl ==
== Štýl ==

Aktuálna revízia z 13:19, 15. december 2017

Asociácia výučby sebaobrany (AVSE) je neformálne zoskupenie osôb, ktoré sa zaoberajú prevádzkovaním škôl sebaobrany a bojových umení. Od roku 2005 sa transformuje pod nemeckou organizáciou Missing-Link, Martial Art Federation.

História[upraviť | upraviť zdroj]

História zoskupenia sa začala 1. septembra 2002, kedy časť českých a slovenských žiakov a inštruktorov z organizácie EWTO založila vlastné zoskupenie. Škola vychádza zo štýlu bývalého inštruktora EWTO Heinricha Pfaffa, zakladateľa Missing-Link, Martial Art Federation. Vedúcim učiteľom v Česku aj na Slovensku je Ladislav Hodač.

Štýl[upraviť | upraviť zdroj]

Pôvodne systém výuky vychádzal z modelu wing čun EWTO. Cvičil sa systémom učiteľa Lunga Tchinga, respektíve jeho žiaka Lee Jüen Tima. Neskôr sa smer obrátil viac k európskemu pojatiu podľa Heinricha Pfaffa.

Okrem tohto smeru výuky sa AVSE venuje filipínskemu bojovému umeniu eskrima a školeniam pre civilné bezpečnostné služby.