Fortnite: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Bez shrnutí editace
Riadok 21: Riadok 21:
|vstup =
|vstup =
}}
}}
'''Fortnite''' je [[počítačová hra]], ktorá bola vyvinutá firmou [[Epic Games]]. [[Trailer (film)|Trailer]] bol predstavený v roku 2011 na [[Spike Video Game Awards]]. Nápad vznikol z myšlienky spojiť [[First-person shooter|strieľačky]] a budovanie z [[Minecraft]]u. Hra vyšla v roku 2017 ako ''Fortnite: Save The World''. O dva mesiace neskôr vyšiel ''Fortnite Battle Royale''. Tento mód vznikol na princípe [[Player Unknowns´BattleGround|PUBG]] (Player Unknown´s BattleGround) a [[H1Z1]] v septembri 2017. Patrí k veľmi populárnym hrám, v súčasnosti (2018) hru hrá približne 100 miliónov hráčov. Dosiahnuť takéto množstvo aktívnych hráčov sa podarilo doposiaľ len [[Minecraft]]u.
'''Fortnite''' je [[počítačová hra]], ktorá bola vyvinutá firmou [[Epic Games|Epic]] TADEA3 [[Trailer (film)|Trailer]] bol predstavený v roku 2011 na [[Spike Video Game Awards]]. Nápad vznikol z myšlienky spojiť [[First-person shooter|strieľačky]] a budovanie z [[Minecraft]]u. Hra vyšla v roku 2017 ako ''Fortnite: Save The World''. O dva mesiace neskôr vyšiel ''Fortnite Battle Royale''. Tento mód vznikol na princípe [[Player Unknowns´BattleGround|PUBG]] (Player Unknown´s BattleGround) a [[H1Z1]] v septembri 2017. Patrí k veľmi populárnym hrám, v súčasnosti (2018) hru hrá približne 100 miliónov hráčov. Dosiahnuť takéto množstvo aktívnych hráčov sa podarilo doposiaľ len [[Minecraft]]u.


== História hry ==
== História hry ==

Verzia z 10:02, 5. február 2019

Fortnite
Základné informácie
Autor/VývojárEpic Games
VydavateľEpic Games
EngineUnreal Engine 4
Posledná plná verziaFortnite 6.0 (6.30)
Dátum vydania26. September 2017 (PC, PS4 a Xbox One)
ŽánerBattle Royale, PVE
PlatformaPC, MAC, Xbox, PS4, Android, iOS, Nintedo Switch a Sony.
Minimálne požiadavkyDisk: 100GB, RAM: 8GB, Internet >25GB
Ďalšie odkazy
Web stránka hryepicgames.com/fortnite

Pozri aj Videoherný portál

Fortnite je počítačová hra, ktorá bola vyvinutá firmou Epic TADEA3 Trailer bol predstavený v roku 2011 na Spike Video Game Awards. Nápad vznikol z myšlienky spojiť strieľačky a budovanie z Minecraftu. Hra vyšla v roku 2017 ako Fortnite: Save The World. O dva mesiace neskôr vyšiel Fortnite Battle Royale. Tento mód vznikol na princípe PUBG (Player Unknown´s BattleGround) a H1Z1 v septembri 2017. Patrí k veľmi populárnym hrám, v súčasnosti (2018) hru hrá približne 100 miliónov hráčov. Dosiahnuť takéto množstvo aktívnych hráčov sa podarilo doposiaľ len Minecraftu.

História hry

Trailer bol predstavený v roku 2011, dokončený však až v roku 2017. Podľa Epic Games to mala byť hra, ktorá bude oveľa lepšia, než iné hry. Nebol však veľmi populárny, lebo bol len jeden mód tzv. "Save The World", do ktorého ste sa dostali len po zakúpení Founder balíčka. Neoslovil ľudí, kritikov ani dôležitých youtuberov, ani keď Epic ohlásil že ho vyskúšalo už 1 milión hráčov. Krátko nato začali obľubovať hry ako PUBG a H1Z1, a preto začali skúmať možnosti, ako urobiť podobnú hru na tom, čo majú vyrobené v pôvodnom móde. Vznikla tak skupina, ktorá sa zaoberala "Battle Royale". Pracovať začali v júli 2017 a projekt dokončili v septembri 2017. Hra bola vydaná 26. septembra 2017 na PC, PS4 a Xbox One a tým predbehli vydanie PUBG o 3 mesiace (V Xbox One edícii). Neskôr vyšiel aj na iOS (začiatok 2018) a Android (august 2018). Vyvíjal a vyvíja sa v tzv. sezónach. Fortnite sa neskôr stal najhranejšiou hrou za Minecraftom.

Neskôr urobili rekord (Hra ktorá najviac zarobila peňazí na mikrotransakciách(1 000 000$)), a tým sa zaradili na 2. miesto hneď za Clash Royale.

Módy

V súčasnosti je Fortnite distribuovaný ako dve rôzne hry, aj keď každá hra používa ten istý Engine a má podobnú grafiku, umelecké predmety a hernú mechaniku.

Fortnite: Save the World je navrhnutý ako hra proti hráčom, pričom štyria hráči spolupracujú na spoločnom cieli veľkej misie. Hra sa odohráva po tom, ako sa na Zemi objaví bez varovania nárazová búrka, ktorá spôsobí, že 98% obyvateľstva zmizne a preživší budú napadnutí zombie. Hráči preberajú úlohu veliteľov základne, zhromažďujú zdroje, chránia preživších a zariadenia, ktoré pomáhajú zhromažďovať údaje o búrke.

Fortnite Battle Royale je hra proti 100 hráčom, ktorí hrajú sami alebo v družstvách dvoch, troch a štyroch, či v 50. Hráči vyskakujú z "bojového autobusu", ktorý prechádza cez mapu hry, bez zbraní. Hráč si musí nájsť zbrane, predmety a zdroje, spočiatku sa vyhýbať útokom na iných hráčov (Ak je začiatočník). V priebehu kola sa bezpečná oblasť mapy zmenšuje v dôsledku prichádzajúcej búrky; hráčom mimo tejto bezpečnej oblasti sa znižuje zdravie a môžu byť zabití. Preto zostávajú bezpečných priestoroch a bojujú o ne. Posledný hráč, člen či tím je víťaz.

V obidvoch režimoch môžu hráči použiť krompáč, ktorým môžu rozoberať existujúce štruktúry na mape, aby zhromažďovali základné zdroje: drevo, tehly a kov. Tie slúžia na vybudovanie modulov opevnení, ako sú steny, podlahy, schody a strechy. Takéto opevňovacie diely môžu byť upravené tak, aby obsahovali okná alebo dvere. Použité materiály majú rôznu trvanlivosť a môžu byť aktualizované na silnejšie varianty použitím viacerých materiálov toho istého typu. V rámci programu "Save the World" to umožňuje hráčom vytvoriť obranné opevnenia, ktoré lákajú zombie.

Oba herné režimy sú nastavené tak, aby sa dali hrať zadarmo, aj keď v súčasnosti je "Save the World" v tzv. skorom prístupe a vyžaduje zakúpenie. Obidve hry sú monetizované pomocou meny V-Bucks.

Externé odkazy

Zdroj