Diskusia:Krížna (vrch v Západných Tatrách): Rozdiel medzi revíziami

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Upozornenie
 
Tatransky (diskusia | príspevky)
odpoveď
Riadok 1: Riadok 1:
{{ping|Tatransky|s=1}} Vrch sa nachádza v časti [[Liptovské kopy]], ktoré patria do Západných Tatier... Tak kto to má nesprávne?! --<font color="#008751">[[User:Pe3kZA|<font face="Casual">'''<i>Pe3kZA</i>'''</font>]]</font><sup><font color="Black">[[User talk:Pe3kZA|<i>✉</i>]]</font></sup> 08:02, 2. august 2019 (UTC)
{{ping|Tatransky|s=1}} Vrch sa nachádza v časti [[Liptovské kopy]], ktoré patria do Západných Tatier... Tak kto to má nesprávne?! --<font color="#008751">[[User:Pe3kZA|<font face="Casual">'''<i>Pe3kZA</i>'''</font>]]</font><sup><font color="Black">[[User talk:Pe3kZA|<i>✉</i>]]</font></sup> 08:02, 2. august 2019 (UTC)

: Liptovské kopy alebo Liptovské Kopy sa v názvosloví Vysokých Tatier nenachádzajú. Navyše v hesle [[Liptovské kopy]], ktoré bolo preložené z češtiny ( nemáme na Slovensku kvalitnejšie zdroje?) je veľa faktografických chýb a treba ho upraviť alebo vymazať. Liptovské kopy (Liptovské Kopy) nie sú znázornené ani na turistickej mape pozri: [https://mapy.hiking.sk/?y=49.1976&x=19.9681 Krížne].Poliaci túto časť pomenúvajú ako Liptowskie Kopy, ale Slováci nie. To mýli mnohých autorov a najmä českých, ktorí majú veľa internetových stránok s Liptovskými kopami. Západné Tatry od Vysokých Tatier oddeľuje Tichá dolina. Na jej orograficky pravej strane je jedinou dolinou Vysokých Tatier Valentkova dolina, ležiaca v jej uzávere. Ostatné západné úvaly Tichej doliny patria už k Západným Tatrám. Krížne je vo Vysokých Tatrách, ktoré oddeľuje okrem iného aj Tichá dolina. Krížne sa nachádza na východ od Tichej doliny a nie na západ a v tatranskom názvosloví sa uvádza ako Krížne a nie ako Krížna, ako uvádzajú niektorí turistickí sprievodcovia a ako je uvedené v niektorých turistických mapách. Celý problém spočíva v tom, že autor na českej Wikipédii preložil heslo z poľskej Liptowskie Kopy, a potom slovenský autor ich preložil z českej. A to bola chyba. Poliaci majú diametrálne odlišné názvoslovie Vysokých Tatier. preto je potrebné nielen staré heslo [[Krížna (vrch v Západných Tatrách)]] , ale aj heslo [[Liptovské kopy]] '''VYMAZAŤ.'''--[[Redaktor:Tatransky|Tatransky]] ([[Diskusia s redaktorom:Tatransky|diskusia]]) 09:44, 2. august 2019 (UTC)

Verzia z 09:44, 2. august 2019

@Tatransky: Vrch sa nachádza v časti Liptovské kopy, ktoré patria do Západných Tatier... Tak kto to má nesprávne?! --Pe3kZA 08:02, 2. august 2019 (UTC)[odpovedať]

Liptovské kopy alebo Liptovské Kopy sa v názvosloví Vysokých Tatier nenachádzajú. Navyše v hesle Liptovské kopy, ktoré bolo preložené z češtiny ( nemáme na Slovensku kvalitnejšie zdroje?) je veľa faktografických chýb a treba ho upraviť alebo vymazať. Liptovské kopy (Liptovské Kopy) nie sú znázornené ani na turistickej mape pozri: Krížne.Poliaci túto časť pomenúvajú ako Liptowskie Kopy, ale Slováci nie. To mýli mnohých autorov a najmä českých, ktorí majú veľa internetových stránok s Liptovskými kopami. Západné Tatry od Vysokých Tatier oddeľuje Tichá dolina. Na jej orograficky pravej strane je jedinou dolinou Vysokých Tatier Valentkova dolina, ležiaca v jej uzávere. Ostatné západné úvaly Tichej doliny patria už k Západným Tatrám. Krížne je vo Vysokých Tatrách, ktoré oddeľuje okrem iného aj Tichá dolina. Krížne sa nachádza na východ od Tichej doliny a nie na západ a v tatranskom názvosloví sa uvádza ako Krížne a nie ako Krížna, ako uvádzajú niektorí turistickí sprievodcovia a ako je uvedené v niektorých turistických mapách. Celý problém spočíva v tom, že autor na českej Wikipédii preložil heslo z poľskej Liptowskie Kopy, a potom slovenský autor ich preložil z českej. A to bola chyba. Poliaci majú diametrálne odlišné názvoslovie Vysokých Tatier. preto je potrebné nielen staré heslo Krížna (vrch v Západných Tatrách) , ale aj heslo Liptovské kopy VYMAZAŤ.--Tatransky (diskusia) 09:44, 2. august 2019 (UTC)[odpovedať]