Ubytovanie: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Značky: úprava z mobilu úprava z mobilného webu
Bez shrnutí editace
Značka: vrátenie
 
Riadok 1: Riadok 1:
'''Ubytovanie''' je poskytnutie miesta na [[bývanie]] alebo samotné miesto na bývanie. Môže byť trvalé, prechodné alebo krátkodobé.
'''Ubytovanie''' 'a halál otthona' Ubytovaine több százas befogadókepességű épület. Az 1-es a 2-es és 4-es szárny a kezdetek óta működik. A 3-mas szárny több mint 20 évvel később került megépítésre mert az elmegyógyintézet befogadóképessége kevésnek bizonyult. A 3-mas szárny egy ún. pótszárnyként került megépítésre de idővel mind az akkor még csak 3 emelet is szűkös volt a betegek számára. Szobánként 2 személyt kezeltek. Az itt dolgozó nővérek 2 hónapnál tovább nem dolgoztak itt mert elmondásuk alapján megmagyarázhatatlan dolgok történtek. 1919.09.15-én 2 nővér Maria Szlovećke és Dorińa Kroveçki rejtélyes körülmények között eltűnt. Ők ketten látták el a 3-mas szárny éjszakai műszakját azonban mikor reggel 5kor megérkezett a váltás sehol sem találták őket. A holttestük azóta sem került elő. Akik felmondtak mind a katonai pszichológussal beszéltek és remegve meséltek az itt töltött időről és a tapasztalataikról. Legendák szerint az intézetből kerti munka közben megszökött betegek az erdőban telepedtek le és havi rendszerességgel visszajárnak bosszút állni a kegyetlenkedések miatt.


== Pozri aj ==
== Pozri aj ==

Aktuálna revízia z 22:21, 13. september 2019

Ubytovanie je poskytnutie miesta na bývanie alebo samotné miesto na bývanie. Môže byť trvalé, prechodné alebo krátkodobé.

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]