Junckerova komisia: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Aktualizácia údajov
Bez shrnutí editace
Riadok 1: Riadok 1:
'''Junckerova komisia''' je Európska komisia, na ktorej čele stál predseda Jean-Claude Juncker. Komisia svoju činnosť vykonávala v období od [[1. november|1.novembra]] [[2014]] do [[30. november|30.novembra]] [[2019]]. Juncker predsedal ďalším dvadsiatim-siedmim komisárom z ostatných členských krajín [[Európska únia|Európskej únie]]. Predseda si stanovil niekoľko základných cieľov, pre ktoré nechal vytvoriť projektové tímy. Každý z tímov bol vedený podpredsedom komisie a tvorený z ďalších členov, ktorých sa agenda mohla dotýkať. Tieto ciele boli nasledovné: Prepojený jednotný digitálny trh, Hlbšia a spravodlivejšia menová únia, Nová podpora pre pracovné miesta, rast a investície, Pružná energetická únia s progresívnou politikou klimatickej zmeny, Silnejší globálny hráč.
'''Junckerova komisia''' je Európska komisia, na ktorej čele stál predseda [[Jean-Claude Juncker]]. Komisia svoju činnosť vykonávala v období od [[1. november|1.novembra]] [[2014]] do [[30. november|30.novembra]] [[2019]]. Juncker predsedal ďalším dvadsiatim-siedmim komisárom z ostatných členských krajín [[Európska únia|Európskej únie]]. Predseda si stanovil niekoľko základných cieľov, pre ktoré nechal vytvoriť projektové tímy. Každý z tímov bol vedený podpredsedom komisie a tvorený z ďalších členov, ktorých sa agenda mohla dotýkať. Tieto ciele boli nasledovné: Prepojený jednotný digitálny trh, Hlbšia a spravodlivejšia menová únia, Nová podpora pre pracovné miesta, rast a investície, Pružná energetická únia s progresívnou politikou klimatickej zmeny, Silnejší globálny hráč.


== Členovia komisie ==
== Členovia komisie ==

Verzia z 20:54, 14. január 2020

Junckerova komisia je Európska komisia, na ktorej čele stál predseda Jean-Claude Juncker. Komisia svoju činnosť vykonávala v období od 1.novembra 2014 do 30.novembra 2019. Juncker predsedal ďalším dvadsiatim-siedmim komisárom z ostatných členských krajín Európskej únie. Predseda si stanovil niekoľko základných cieľov, pre ktoré nechal vytvoriť projektové tímy. Každý z tímov bol vedený podpredsedom komisie a tvorený z ďalších členov, ktorých sa agenda mohla dotýkať. Tieto ciele boli nasledovné: Prepojený jednotný digitálny trh, Hlbšia a spravodlivejšia menová únia, Nová podpora pre pracovné miesta, rast a investície, Pružná energetická únia s progresívnou politikou klimatickej zmeny, Silnejší globálny hráč.

Členovia komisie

Podpredsedovia

Ostatní komisári