Redaktor:Doko: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Doko (diskusia | príspevky)
181
Doko (diskusia | príspevky)
Riadok 17: Riadok 17:
|}
|}
=Jozef Kotulič (Doko)=
=Jozef Kotulič (Doko)=
Svoje príspevky uverejňujem pod značkou Doko alias Mgr. Ing. Jozef Kotulič. Mojim základným cieľom pri realizácii jednotlivých projektov je ich voľné a bezplatné sprístupnenie čo najširšej verejnosti, a to predovšetkým na edukačné účely. Nie každý totiž môže spoznávať [[Slovensko]] osobnými návštevami vybraných miest. Na Wikipédii som uverejnil 181 pôvodných príspevkov a vykonal viac ako 4 500 úprav. <ref>[[https://xtools.wmflabs.org/ec/sk.wikipedia/Doko]] General statistics</ref> Fotografie mám sprístupnené na Wikimedia Commons (viac ako 38 500, <ref>[[https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Doko]] Personal presentation: </ref>. Na blog.portal.sk mám uverejnených viac ako 900 vlastných blogov. <ref>http://doko.blog.sk/ Personal blogs</ref>
Svoje príspevky uverejňujem pod značkou Doko alias Mgr. Ing. Jozef Kotulič. Mojim základným cieľom pri realizácii jednotlivých projektov je ich voľné a bezplatné sprístupnenie čo najširšej verejnosti, a to predovšetkým na edukačné účely. Nie každý totiž môže spoznávať [[Slovensko]] osobnými návštevami vybraných miest. Na Wikipédii som uverejnil 181 pôvodných príspevkov a vykonal viac ako 4 500 úprav. <ref>[[https://xtools.wmflabs.org/ec/sk.wikipedia/Doko]] General statistics</ref> Fotografie mám sprístupnené na Wikimedia Commons (viac ako 38 600, <ref>[[https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Doko]] Personal presentation: </ref>. Na blog.portal.sk mám uverejnených viac ako 900 vlastných blogov. <ref>http://doko.blog.sk/ Personal blogs</ref>


==Výber z mojich najväčších projektov==
==Výber z mojich najväčších projektov==

Verzia z 13:01, 3. február 2020

Tento redaktor pôsobí na slovenskej Wikipédii 17 rokov a 297 dní.
Ako Doko na celosvetovej Wikimedia Commons [[3]].
sk Tento redaktor má slovenčinu ako materinský jazyk.
cs-3 Tento uživatel je schopen plynně komunikovat česky.
ru-2 Этот участник может вносить вклад в данный проект на русском языке среднего уровня.
pl-1 Ten użytkownik posługuje się językiem polskim na poziomie podstawowym.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
Slovenská Wikipédia248 327 článkov.

Jozef Kotulič (Doko)

Svoje príspevky uverejňujem pod značkou Doko alias Mgr. Ing. Jozef Kotulič. Mojim základným cieľom pri realizácii jednotlivých projektov je ich voľné a bezplatné sprístupnenie čo najširšej verejnosti, a to predovšetkým na edukačné účely. Nie každý totiž môže spoznávať Slovensko osobnými návštevami vybraných miest. Na Wikipédii som uverejnil 181 pôvodných príspevkov a vykonal viac ako 4 500 úprav. [1] Fotografie mám sprístupnené na Wikimedia Commons (viac ako 38 600, [2]. Na blog.portal.sk mám uverejnených viac ako 900 vlastných blogov. [3]

Výber z mojich najväčších projektov

  • Svoju prvotinu na Wikipédii som uverejnil 5. 6. 2006 napísaním prvej ucelenej publikácie o obci Sedlice.
  • Na Wikimedia Commons bola mojim prvým fotografickým príspevkom kategória High Tatras vytvorená 22.10.2006. Obsahovala moje autorské fotografie zo všetkých, vtedajších 15 tatranských osád. Postupne bola táto kategória inými redaktormi premenovávaná a v súčasnej dobe sú tieto tatranské osady vedené v kategórii: [[4]].
  • Šarišské dediny som sprístupnením vlastných fotografií 17.7.2007 priblížil formou prvého uceleného prehľadu o obciach ležiacich na Šarišskej vrchovine.
  • Po dopracovaní ďalšich vlastných fotografií som 2.5.2008 vytvoril obrazový prehľad aj pre všetky ostatné obce okresu Prešov. Okres Prešov sa tak stal prvým okresom na Slovensku, ktorý už má vytvorenú základnú kolekciu fotografii svojich 89 obcí a 2 miest na slovenskej Wikipédii a na Commons.
  • Podobne som vlastnými autorskými fotografiami 28.júna 2009 ukončil obrazový prehľad aj o všetkých 41 obciach a 2 mestách okresu Sabinov .
  • Prvotný zoznam ulíc a námestí mesta Prešov, [[5]] som spracoval 27.9.2009. Fotografie ulíc v počte 372 a námestí v počte 14 sú zoradené podľa názvov uvedených na stránke http://www.mapa-mapy.sk/mapa/presov-slovenska-republika/. Celý projekt bol dokončený 12.6.2013 a to podľa podkladov získaných zo stránky http://egov.presov.sk/Default.aspx?NavigationState=160:0: .
  • 18. septembra 2011 som svojimi fotografiami prispel k tomu, že okres Gelnica má na slovenskej Wikipédii a Commons doplnených fotografiami všetkých 19 obcí a 1 mesto.
  • V rámci veľkého medzinárodného projektu zameraného na zdokumentovanie kultúrnych pamiatok som 30.9.2012 vlastnými fotografiami doplnil celý Zoznam kultúrnych pamiatok v Prešove (H). V roku 2012 snímka http://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%BAbor:Presov12Slovakia145.JPG postúpila do celosvetovej súťaže WLM 2012.
  • Všetky vlastné autorské fotografie som do projektu Wikimedia Commons daroval s podmienkou, že pri ich ďalšom uverejnení bude uvedené meno a priezvisko autora. Fotografie sú k dispozícii na stránke

http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Category:Images_by_Jozef_Kotuli%C4%8D

Ďalšie moje projekty na Wikipédii

Folklór

Ochotnícky divadelný súbor Poľana, Sedličan, Učebnica ľudového spevu Slovenské kvety.

Geografia

Brežany, Cemjata, Hrad Šebeš,Medzinárodná diaľková turistická trasa E8, Mikroregión Čierna hora, Oľšov, Sedlice, Sopotnica, Šarišská vrchovina,Sídlisko II (Prešov),Sekčov (sídlisko), Lipovský hrad,Obišovský hrad,Kysacký hrad,Prešovská hradná cesta, Čertov kameň, Furča (Haniska), Rozvodnica na Slovensku.

Kostoly

Drevený kostol sv. Lukáša evanjelistu,Farnosť Sedlice,Kalvária (Banská Bystrica), Kalvária (Prešov),Kostol Premenenia Pána, Kostol svätého Kríža (Prešov). Kalvária (Vysoké Tatry) Na stránke Vysoké Tatry príspevok Kostoly vo Vysokých Tatrách, Spišský Jeruzalem.

Osoby

Imrich Andrejčák, Ján Balciar,Viera Bálinthová, František Bartko, Leopold Bilčík,Ladislav Berčeni,Jozef Blizman,Jakub Bogdani, Ondrej Bubniak, Ľubomír Bulík,František Butko, Milan Cerovský, Ján Čmilanský, Josef Einšpigl, Marek Eštók, František Gibala,Janka Guzová,Marián Horský, Emil Hula, Július Humaj, Zoltán Jakuš,Ján Kalina,Ján Kačmár, Izidor Kotulič,Miloslav Kotulič, Miroslav Kováč, Ján Krajňák,Ondrej Krajňák, Štefan Mečár, Martin Michalko ,Štefan Miklánek,Marián Mikluš,Alexander Mucha,Karol Navrátil, Ondřej Novosad, Ivan Pach, Pavol Papač, Ladislav Pavlovič,Jozef Pospíšil,František Radimský,Ján Salaganič, Jozef Serafín,Anton Sučka,Martin Stoklasa, Jan Ščudlík,Jozef Tuchyňa, Rostislav Václavíček, Emil Vestenický, Peter Vojtek,Jaroslav Vývlek, Stanislav Weinlich, Zoznam slovenských nevojenských generálov,Pavol Bilík, Štefan Morávka, Ján Rašo, Kotulič (priezvisko), Soňa Smolová, Viera Štupáková, Martin Grečo,Jozef Kováčik (generál ČSĽA)

Pamätihodnosti

Fontány a fontánky v Prešove, Pamätník Východoslovenského roľníckeho povstania, Symbolický cintorín pri Popradskom plese, Zoznam ľudí na Symbolickom cintoríne pri Popradskom plese,Kronika obce Sedlice,Evanjelické kolégium,Areál piety na kóte 748 Háj, Pamätník osloboditeľom, Immaculata (Prešov),Súsošie svätého Róchusa, Pamätník na víchricu, Pomník Slovenského národného povstania Ústredný vojenský cintorín ČA (Michalovce) , Údolie smrti (Slovensko), Prešovská vzbura.

Príroda

Čínska ruža, Črievičník papučkový, Dolina Studeného potoka,Dubnícke opálové bane, Dunitová skalka, Šafran spišský,Kamenná baba.

Spoločnosť

Desiatok,Doplnkové dôchodkové sporenie,Duel,Hajdúch,Hlahol,Insígnia,Jasličkár, Kyjak, Maturant, Nariadenie vlády, Neológia, Neurorehabilitácia, Opatrenie (ministerstvo), Odboj, Pevná úroková sadzba,Poddanstvo (roľníci),Povstanie,Prísaha, Revolta,Rebélia, Sedliak (poddanstvo), Starobné dôchodkové sporenie, Vinš,,Vysvedčenie, Vyšívanie (ozdobovanie), Výnos (ministerstvo), Vzbura, Želiar (poddanstvo), Vodočet,Vianočná pošta, Rajecká Lesná, Praktická hospodyňka. V stati Holokaust príspevky Rasová otázka, Označovanie väzňov, Transporty deportovaných zo Slovenska do Osvienčima, Pokusy na živých ľuďoch. Na stránke Prešov príspevok História, Najvyšší predstavitelia mesta.Základná škola s materskou školou (Sedlice, okres Prešov), Rehabilitačné centrum - HARMONY;Fyziatria;Fyziater;Ambulancia; Atestácia

Vojenské výrazy

Vojenská škola Jana Žižku z Trocnova (Bratislava),Vyššie delostrelecké učilište,Vojenská akadémia v Brne, Armáda Slovenskej republiky, Delostrelecké zbrane,Ozbrojené sily Slovenskej republiky,Generálny štáb Ozbrojených síl Slovenskej republiky,Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky, Generalissimus, Generálmajor,Generálporučík, Generálplukovník, Armádny generál,Zoznam slovenských vojenských generálov,Dôstojník,Vojak z povolania, Vojenská prísaha, Vojsko v meste Prešov, 2. armádny zbor,Zväz vojakov Slovenskej republiky,Kríž Rytier delostrelectva, Rad čestnej légie,Armata,T-14,Útvar (vojenstvo), Východný vojenský okruh; Vojenská jednotka; Zväzok (vojenstvo), Vojenské zariadenie;Bombardovanie Prešova; Letecký nálet

Na Wikikuchárka som autorom

príspevku - Šuhajdy

Iné projekty

Foto - dokumenty uverejňujem na

Texty publikujem v knižnej podobe, na blogoch a v printových médiách

Ocenenia

Do kategórie najkvalitnejších fotografií sa dostali

Iné z mojich fotografií sú uverejňované vo svetových internetových médiách

Fotografie uverejňované v slovenských internetových médiách

Referencie

  1. [[1]] General statistics
  2. [[2]] Personal presentation:
  3. http://doko.blog.sk/ Personal blogs

Udeľujem ti túto včeličku za obrázky slovenských obcí, ktorými obohacuješ články.
--Bubamara …✉ 15:47, 5. júl 2007 (UTC)

Nasledovní redaktori si myslia, že tento redaktor je veľkým prínosom pre Wikipédiu: