Gamevice: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Vytvorená stránka „'''Gamevice''' (predtým '''Wikipad''') je kalifornský výrobca tabletov a periférnych zariadení určených na hry. Prvý produkt bol Wikipad, androidový table…“
Značka: nový článok bez náležitostí
(Žiaden rozdiel)

Verzia z 18:05, 29. apríl 2020

Gamevice (predtým Wikipad) je kalifornský výrobca tabletov a periférnych zariadení určených na hry.

Prvý produkt bol Wikipad, androidový tablet skonštruovaný špeciálne na hry, ktorý obsahoval odpojiteľný herný ovládač. Neskôr sa spoločnosť špecializovana iba na periférne zariadenia a premenovala sa na Gamevice.

Wikipad

Predstavený bol na výstave CES v Las Vegas 10. januára 2012. Neskôr v máji uzavreli partnerstvo so spoločnosťou Gaikai, ktorú prevzala spoločnosť Sony v júni 2012, aby integrovali do tabletu streamovaciu službu.

Pôvodne mal byť uvedený 31. októbra 2011, ale v deň uvedenia bol odložený na neurčito. Napokon bol uvedený 11. júna 2013 v Spojených štátoch za 249 dolárov.

V marci 2014 bola uvedená služba na mapovanie dotykových ovládacích prvkov na fyzické tlačidlá na zlepšenie hry. V marci sa aj znížila cena na 199 dolárov. V júni 2014 bola uvedená streamovacia služba OnLive.

Tablet je vybavený čipsetom Tegra 3, obsahuje 1 GB RAM a 16 GB úložisko, ktoré je rozšíriteľné microSD kartou do 32 GB. Obsahuje tiež microHDMI port.

Zdroj

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Gamevice na anglickej Wikipédii.