EXTRA plus: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
  Extra plus je celoslovenský politicko-spoločenský mesačník, ktorý vychádza od roku 2000. (jeho ideoví predchodcovia Extra S, Extra Slovensko a Extra vychádzali kontinuálne od roku 1991). Po grafických a obsahových zmenách sa od začiatku roka 2004 pôvodne novinový formát periodika zmenil na plnofarebný časopis formátu A4. Extra plus kladie dôraz na politické, spoločenské, ekonomické i kultúrne dianie na Slovensku. Súčasťou zaujímavého obsahu sú exkluzívne rozhovory s osobnosťami slovenského i
Tom78 (diskusia | príspevky)
infobox, úprava
Značka: problematický odkaz
Riadok 1: Riadok 1:
{{Infobox časopis
{{urgentne upraviť|20200721}}
|Názov = EXTRA plus
'''Extra plus''' je celoslovenský politicko-spoločenský mesačník, ktorý vychádza od roku 2000. (jeho ideoví predchodcovia Extra S, Extra Slovensko a Extra vychádzali kontinuálne od roku 1991).
|Logo =
|Periodicita = [[Periodikum#Delenie podľa periodicity|mesačník]]
|Krajina = [[Česko-Slovensko]]<br>[[Slovensko]]
|Vydavateľ =
|Slovenská mutácia =
|Druh tlačoviny = politicko-spoločenský časopis
|Prvé vydanie =
|Posledné vydanie =
|Šéfredaktor =
|Priemerný náklad =
|Formát = A4
|Počet strán =
|ISSN = 1336-0256
|Link = [https://www.extraplus.sk/ Oficiálne stránky]
}}
'''EXTRA plus''' je celoslovenský politicko-spoločenský [[mesačník]], ktorý vychádza od roku [[2000]]<ref>[https://medialne.trend.sk/tlac/extra-plus-zmenil-vydavatela-sefredaktor-onedlho-skonci Extra Plus zmenil vydavateľa, šéfredaktor onedlho skončí, medialne.trend.sk]</ref>. (jeho ideoví predchodcovia Extra S, Extra Slovensko a Extra vychádzali kontinuálne od roku 1991).


Po grafických a obsahových zmenách sa od začiatku roka 2004 pôvodne novinový formát periodika zmenil na plnofarebný časopis formátu A4. Extra plus kladie dôraz na politické, spoločenské, ekonomické i kultúrne dianie na Slovensku. Súčasťou zaujímavého obsahu sú exkluzívne rozhovory s osobnosťami slovenského i zahraničného politicko-spoločenského života.


== História ==
Analytické články ponúkajú rôzne uhly pohľadu na udalosti, ktoré hýbu svetom.
Po grafických a obsahových zmenách sa od začiatku roka [[2004]] pôvodne novinový formát periodika zmenil na plnofarebný časopis formátu A4.
Prvé vydanie vyšlo v júni [[1991]] ako novinová príloha vtedajšieho populárneho týždenníka Slobodný Piatok. Od roku [[1992]] sa príloha osamostatnila a vychádzala pod názvom Týždenník Extra Slovensko. Slobodný Piatok nakoniec zanikol, no Extra Slovensko dosiahlo takmer 120-tisícový náklad. V marci [[1999]] Extra zmenilo majiteľov a vymenilo vedenie redakcie.


Od októbra [[2000]] prišlo k ďalšej úprave grafiky a obsahu, zmenila sa periodicita (dvojtýždenník) i názov, ktorý pretrval dodnes: Extra plus. V evidencii periodickej tlače Ministerstva kultúry SR má registračné číslo 2360/2000.
Čitatelia prostredníctvom reportáží nahliadnu do života politikov, umelcov, mladých talentov či športovcov.


V polovici roka [[2003]] sa Extra plus stal mesačníkom. Začiatkom roka [[2004]] prešiel z novinového formátu A3 na plnofarebný časopis formátu A4.
Pestrú paletu časopisu dopĺňajú cestopisy, vďaka ktorým čitatelia spoznávajú život, zvyky či gurmánske špeciality iných národov žijúcich vo svete.


V marci [[2009]] bola spustená internetová verzia Extra plus <ref>[https://www.cez-okno.net/clanok/mesacnik-extra-plus-na-internete Mesačník Extra plus na internete, cez-okno.net]</ref>. Od 1. augusta 2014 vydáva Extra plus Mayer media a v januári 2015 časopis zmenil grafickú podobu a stal sa moderným magazínom, ktorý má na mediálnom trhu stabilné miesto i čitateľskú základňu.
Prvé vydanie vyšlo v júni 1991 ako novinová príloha vtedajšieho populárneho týždenníka Slobodný Piatok. Od roku 1992 sa príloha osamostatnila a vychádzala pod názvom Týždenník Extra Slovensko. Slobodný Piatok nakoniec zanikol, no Extra Slovensko dosiahlo takmer 120-tisícový náklad. Týždenník od svojho založenia prezentoval proslovenské názory. Časom periodikum menilo názvy – tak, ako sa menili majitelia: z Extra S na Extra Slovensko a neskôr na Extra. V marci 1999 Extra zmenilo majiteľov a vymenilo vedenie redakcie. Novinový týždenník podstatným spôsobom zmenil zastaranú grafickú úpravu a zatraktívnil obsah.


V rokoch [[2014]] - [[2015]] organizovala redakcia Extra plus verejné moderované diskusie. Diskusie boli zamerané na politické témy.
Od októbra 2000 prišlo k ďalšej úprave grafiky a obsahu, zmenila sa periodicita (dvojtýždenník) i názov, ktorý pretrval dodnes: Extra plus.


Časopis udeľuje ocenenie ''Cena Extra plus za prácu v prospech Slovenskej republiky''
V polovici roka 2003 sa Extra plus stal mesačníkom. ,Začiatkom roka 2004 prešiel z novinového formátu A3 na plnofarebný časopis formátu A4.


== Zameranie ==
V marci 2009 uzrela svetlo sveta internetová verzia Extra plus. Od 1. augusta 2014 vydáva Extra plus Mayer media a v januári 2015 časopis zmenil grafickú podobu a stal sa moderným magazínom, ktorý má na mediálnom trhu stabilné miesto i čitateľskú základňu.
Extra plus kladie dôraz na politické, spoločenské, ekonomické i kultúrne dianie na Slovensku. Súčasťou obsahu sú exkluzívne rozhovory s osobnosťami slovenského i zahraničného politicko-spoločenského života, umelcami, mladými talentami, športovcami.

Analytické články ponúkajú rôzne uhly pohľadu na udalosti, ktoré hýbu svetom. Súčasťou časopisu sú aj cestopisy, vďaka ktorým čitatelia spoznávajú život, zvyky či gurmánske špeciality iných národov žijúcich vo svete.


== Referencie ==
== Referencie ==
{{Referencie}}
{{Referencie}}

== Externé odkazy ==
* [https://www.extraplus.sk/ Stránky EXTRA plus]




{{Žurnalistický výhonok}}
{{Žurnalistický výhonok}}


[[Kategória:Mesačníky na Slovensku]]
[[Kategória:Mesačníky na Slovensku]]
[[Kategória:Slovenský nacionalizmus]]
[[Kategória:Týždenníky na Slovensku]]

Verzia z 03:22, 4. august 2020

EXTRA plus
Periodicitamesačník
KrajinaČesko-Slovensko
Slovensko
Druh tlačovinypoliticko-spoločenský časopis
FormátA4
ISSN1336-0256
LinkOficiálne stránky

EXTRA plus je celoslovenský politicko-spoločenský mesačník, ktorý vychádza od roku 2000[1]. (jeho ideoví predchodcovia Extra S, Extra Slovensko a Extra vychádzali kontinuálne od roku 1991).


História

Po grafických a obsahových zmenách sa od začiatku roka 2004 pôvodne novinový formát periodika zmenil na plnofarebný časopis formátu A4. Prvé vydanie vyšlo v júni 1991 ako novinová príloha vtedajšieho populárneho týždenníka Slobodný Piatok. Od roku 1992 sa príloha osamostatnila a vychádzala pod názvom Týždenník Extra Slovensko. Slobodný Piatok nakoniec zanikol, no Extra Slovensko dosiahlo takmer 120-tisícový náklad. V marci 1999 Extra zmenilo majiteľov a vymenilo vedenie redakcie.

Od októbra 2000 prišlo k ďalšej úprave grafiky a obsahu, zmenila sa periodicita (dvojtýždenník) i názov, ktorý pretrval dodnes: Extra plus. V evidencii periodickej tlače Ministerstva kultúry SR má registračné číslo 2360/2000.

V polovici roka 2003 sa Extra plus stal mesačníkom. Začiatkom roka 2004 prešiel z novinového formátu A3 na plnofarebný časopis formátu A4.

V marci 2009 bola spustená internetová verzia Extra plus [2]. Od 1. augusta 2014 vydáva Extra plus Mayer media a v januári 2015 časopis zmenil grafickú podobu a stal sa moderným magazínom, ktorý má na mediálnom trhu stabilné miesto i čitateľskú základňu.

V rokoch 2014 - 2015 organizovala redakcia Extra plus verejné moderované diskusie. Diskusie boli zamerané na politické témy.

Časopis udeľuje ocenenie Cena Extra plus za prácu v prospech Slovenskej republiky

Zameranie

Extra plus kladie dôraz na politické, spoločenské, ekonomické i kultúrne dianie na Slovensku. Súčasťou obsahu sú exkluzívne rozhovory s osobnosťami slovenského i zahraničného politicko-spoločenského života, umelcami, mladými talentami, športovcami.

Analytické články ponúkajú rôzne uhly pohľadu na udalosti, ktoré hýbu svetom. Súčasťou časopisu sú aj cestopisy, vďaka ktorým čitatelia spoznávajú život, zvyky či gurmánske špeciality iných národov žijúcich vo svete.

Referencie

Externé odkazy