Stávková kancelária: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
spam
Značka: vrátenie
Riadok 21: Riadok 21:
*[[SynotTip]]
*[[SynotTip]]
*[[Tipsport]]
*[[Tipsport]]
*[[ORION TIP (stávková kancelária)|ORION TIP]]


Obyvateľom Slovenska svoje služby ponúka aj stávkové spoločnosti zo zahraničia. O legálnosti tipovania v cudzine však v súčasnosti prebieha diskusia v celej [[Európska únia|Európskej únii]].
Obyvateľom Slovenska svoje služby ponúka aj stávkové spoločnosti zo zahraničia. O legálnosti tipovania v cudzine však v súčasnosti prebieha diskusia v celej [[Európska únia|Európskej únii]].

Verzia z 17:28, 23. máj 2022

Stávková kancelária je podnik, ktorý ponúka stávky; v užšom zmysle jeho „prevádzkáreň“.

Stávkové kancelárie sa rozdeľujú na kamenné stávkové kancelárie a on-line stávkové kancelárie.

Kamenné stávkové kancelárie na Slovensku

Kamenné stávkové kancelárie sú tie, ktoré prevádzkujú svoju činnosť v rôznych pobočkách. Na Slovensku existujú kamenné stávkové kancelárie spoločností:

On-line stávkové kancelárie

Na Slovensku vlastní licenciu pre on-line stávkovanie niekoľko spoločností. Prevádzkujú ju:

Obyvateľom Slovenska svoje služby ponúka aj stávkové spoločnosti zo zahraničia. O legálnosti tipovania v cudzine však v súčasnosti prebieha diskusia v celej Európskej únii.

Slovenské verzie svojich stránok ponúkajú zatiaľ zahraničné stávkové spoločnosti Bwin, Bet365, Expekt a iné. Na slovenský trh však vnikajú aj rôzne stávkové kancelárie, ktoré majú české menu. Napríklad Betfair, Bet-at-home alebo Sportingbet. Slováci však môžu tipovať aj v stávkových kanceláriách bez českého či slovenského jazyka.

Podstata fungovania

Stávkové kancelárie zarábajú prostredníctvom payoutu. Príklad: Na zápas Dominik Hrbatý - Karol Kučera sú vypísané kurzy: 1.8-1.8. Tipujúci č. 1 vsadí sumu 1 euro na Dominika Hrbatého. Tipujúci č. 2 vsadí sumu 1 euro na Karola Kučeru. Nech vyhrá ktokoľvek - stávková kancelária vyplatí len 0,80 eur na výhre 1 euro späť na vklade a pritom vklady boli 2 eurá. Získava teda 0,2 eur. Kurzy sú určované podľa predpokladaného správania tipujúcich. Väčšinou platí, že čím je kurz vyšší, tým je nižšia šanca na výhru. Niekedy sú kurzy v ponuke dodatočne upravované (napr. ak tipujúci vsadili značnú sumu na Dominika Hrbatého, stúpne kurz na Karola Kučeru a na Dominika Hrbatého klesne).

Stávkové kancelárie ponúkajú rôzny payout, čo využívajú aj ako konkurenčnú výhodu v marketingu. Medzi stávkové kancelárie s najväčším payoutom patria betting exchange ako Betfair a spomedzi bežných stávkových kancelárií napríklad Pinnacle Sports.